בכתב התביעה כמו גם בבקשה להטלת עיקולים זמניים הפנו התובעות לדו"חות חוקרים פרטיים המלמדים לכאורה על מגורים משותפים וטענו שמרשם הדירה על שם המבקשת בשנת 2015 ללא תמורה בסמוך לגירושי בן הזוג נעשה במטרה להבריח נכסים עקב הסתבכות הנתבע-2, בחובות באותה העת.
בהינתן הראיות שנשמעו, בודאי באמת המידה הנדרשת לשלב זה של ההליך, יש יסוד לקבוע שהעברת הדירה למבקשת ללא תמורה, אגב הליך גירושין נטען, מעוררת חשדות ותמיהות בעלי משקל לא מבוטל, וזאת בהנתן העובדות הבאות:
· המבקשת הודתה בחקירתה, שבעת פתיחת הליך הגירושין, היתנהלה נגד הנתבע-2, חקירה פלילית-כלכלית, ובמצב כזה בהחלט אפשרי שרכושו היה נפגע.
המבקשת אישרה שגם באותו דיון הוגש דו"ח חוקר שטען שהגירושין פקטביים, וכי באותו דו"ח חוקר ראו את השניים מחובקים בים, והשיבה שהם ניסו לשקם את החיים שלהם.
הסכם הגירושין לא הוצג, ולא הוכח בכל דרך שמדובר בחלוקת משאבים סבירה ושבאותה עת החברה של הנתבע-2, הייתה בעלת ערך, הכל גם בשים לב לחקירותיו של הנתבע-2 במישטרה, החשדות שהופנו נגדו ומשמעותן לגבי איתנותו העסקית.
...
המסקנה המתבקשת, הינה שקיים יסוד לטענה שהעברת חלקו של הנתבע-2 על שם המבקשת נעשתה במטרה למנוע תפיסת הנכס על ידי נושים.
די במסקנה זו, כדי לקבוע שיש יסוד לסעד ההצהרתי שנתבע, הכל כמובן בזהירות הנדרשת בשלב זה ומבלי לקבוע מסמרות.
גם לא נפל כל פגם בתום ליבן של התובעות שעה שניכר מהראיות שהובאו שניסו במשך שנים ארוכות להימנע מהגשת תביעה ולהסדיר את המחלוקות בין הצדדים ללא הצלחה, וכמוצא אחרון פנו להליך זה.
סוף דבר, מכל הטעמים לעיל דינה של הבקשה לביטול העיקולים להדחות.