בסעיפים 29-44 לכתב הגנתה, מפרטת הנתבעת 1 את המכרזים השונים שהוציא המשרד ואת החברות השונות שנתנו לאגף שחר שירותים עפ"י המכרזים (הנתבעת 1 לא פירטה האם יצאו מכרזים קודם לשנת 1997 ובקשר לשנות עבודתה של התובעת בשנים קודם לכן): בשנת 1997 פורסם מיכרז 58/10.97 (להלן: "מיכרז 97") בו זכה המכון.
אודות אופן יישום מבחני האותנטיות והלגיטימיות, נקבע בעע (ארצי) 36771-01-20 ד"ר רביע איבראהים – בית חולים "המשפחה הקדושה" (13.08.20, להלן: "עניין המשפחה הקדושה"):
"באשר לאותנטיות התבנית, יש לבחון האם הלבוש הפורמאלי בו הולבשה תבנית ההעסקה תואם את העסקה האמיתית שנרקמה בין הצדדים או שמא היא למראית עין בלבד. בין המבחנים המרכזיים ניתן למנות את המבחנים הבאים: מי קיבל את העובד לעבודה? עם מי סוכמו תנאי שכרו? מי נשא בעלות שכרו? בידי מי הכוח לפטר את העובד ובפני מי היה עליו להתפטר? האופן בו ראו הצדדים הלכה למעשה את היחסים ביניהם. ויודגש, היתייחסות למבחנים אלה צריכה להעשות תוך היתחשבות במאפיינים המיוחדים של תבנית ההעסקה המדוברת: מיקור חוץ - של המשאב האנושי (קבלן כוח אדם) או של פונקציה (קבלן שירותים); היתקשרות כלכלית אחרת כגון: שתוף פעולה בין צדדים (למשל, עניין פלפל) וכיוצ"ב"
ובהמשך:
"באשר ללגיטימיות התבנית, יש לבחון האם בתבנית ההעסקה "אין כל דבר הנוגד יסודות משפט העבודה", ובכך להפכה למנוגדת ל"תקנת הציבור".
הוא העיד שהייתה במשרד מודעות להבדל בין עובדי "קבלן" לבין עובדים בתקן (עמ' 55, ש' 19-30) אך מבחינתו לא היה הבדל שכזה אף שהעיד כי ידע שהיו כאלה במשרד "שעשו הפרדה בין עובד כזה לכזה" (עמ' 55, ש' 26).
...
פיצוי בגין עגמת נפש- שוכנענו כי התובעת ידעה היטב כל העת כי היא מועסקת באמצעות מיקור החוץ, לא הלינה על כך ואף לא היתה מלינה על כך לו היתה ממשיכה לעבוד מול גבאי (ור' לענין זה ההחלטה בבקשה לסעד זמני).
אם כן , פיצוי בגין עגמת נפש שגם כך נפסק רק במקרים חריגים, ודאי אין מקום לפסוק לה והתביעה ברכיב זה נדחית.
העולה מן המקובץ
התביעה מתקבלת במובן זה שנקבע כי קיימים יחסי עבודה בין התובעת לבין הנתבעת 1 בתקופה שמתחילת עבודתה ועד 1998 וכן החל מיום הגשת התביעה דכאן ואילך.