התובעות מבקשות, על דרך ההקש, להפנות אל פסק דינו של בית המשפט העליון (כב' השופטת י' וילנר), בגדרי בר"ע 5273/19 דוד אביבי נ' רפאל אסולין (להלן – עניין אביבי), שם נקבע, ביחס להסכם ביניים שנחתם במסגרת הליך גישור בפני מגשר ואשר אחד הצדדים ביקש להיתנער ממנו, כי "החלטה ולפיה להסכם הביניים בגישור במקרים כאלה לא יהא כל תוקף חוזי עלולה להוביל לפגיעה ניכרת באינטרסים שלהם (או של חלקם), ובעקרונות הבסיסיים ביותר של דיני החוזים, כאמור".
מנגד טוענים הנתבעים 2-4, בתמצית שבתמצית, כי מדובר במסמך שהוחלף בין הנתבע 4 לנציג התובעות במסגרת המשא ומתן ביניהם כחלק מהניסיון להגיע לפשרה.
לצורך הכרעה זו יש להבחין בין שאלת הקבילות לשאלת החיסיון, שכן כפי שחזרה והדגישה הפסיקה, קבילות לחוד וחיסיון לחוד ואי קבילותו של מיסמך אינה מחסנת אותו מפני חשיפתו.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, באתי למסקנה כי אין מקום לאפשר הצגת המסמך במהלך דיוני שמיעת הראיות, בהיותו, לצורך בירור התביעה וכל עוד התובעות אינן עותרות לאכיפתו, מסמך שהוחלף בין הצדדים במהלך מו"מ לפשרה ועל כן אינו קביל במשפט.
הואיל וכאמור באתי למסקנה כי אין מקום הצגת המסמך בהיותו בלתי קביל, לא אדרש במסגרת החלטתי זו לטענות הצדדים באשר להתנהלות הדיונית אלא להיבטים הראייתיים בלבד.
עוד לטענת התובעות, בהתאם לדיני החוזים מהווה המסמך חוזה חתום ועל כן אין כל מניעה להציגו ואין לאפשר לנתבעים להסתתר תחת סיסמאות של "קיום משא ומתן". לעמדתם, לו תתקבל עמדת הנתבעים 2-4 ולא תהא אפשרות לתובעות להציג את המסמך החתום במידת הצורך, יהיה בכך משום עידוד התנהלות תכסיסנית במהלך משא ומתן.
אשר על כן, אני קובעת כי לצרכי הליך זה וכל עוד התובעות אינן עותרות לאכיפת ההסכם, מהווה המסמך מסמך שהוחלף בין הצדדים במסגרת משא ומתן לפשרה, הוא אינו קביל במסגרת בירור התביעה המקורית, התובעות לא תוכלנה להציגו במהלך דיוני ההוכחות הקבועים בתיק, ובית המשפט לא יידרש לו לצורך קביעת ממצאים בהליך.