אין מחלוקת בין הצדדים, שהנתבע שכר את הדירה לתקופה של ארבע שנים, החל מיום 20.8.15 ועד ליום 31.7.19, כאשר בגין שנת השכירות הראשונה נערך חוזה השכירות הראשון, לאחר מכן הוארכה תקופת השכירות בעל- פה למשך שנתיים נוספות עד לעריכת חוזה השכירות השני בכתב, בגין שנת השכירות האחרונה.
מכאן עולה כי במקרה שלפנינו, הצדדים חלוקים על פרשנות כתב הערבות.
בהיעדר חוזה בכתב להארכת השכירות מעבר לתקופת השכירות הראשונה, היה על התובע להוכיח כי חוזה השכירות הראשון על כל תנאיו וערבותו של הנתבע הוארכו על דרך היתנהגות מכח סעיף 6(ב) לחוק החוזים (חלק כללי) התשל"ג -197, אולם התובע לא עמד בהוכחת נטל זה.
אני סבורה שהיה על התובע להאריך את תוקפת הערבות שניתנה במסגרת חוזה השכירות הראשון או לקבל את הסכמת מר סיידא לערוב גם לתקופת ההארכה שנעשתה בעל פה. בנוסף, כשם שהתובע דאג להחתים את הנתבע על חוזה השכירות השני ומצא בכך חשיבות, כך היה עליו לידרוש בטוחה חדשה במסגרתו.
...
לא מצאתי לפסק לתובע שכנגד כל סכום בגין רכיב נזק זה, שעה שאין חולק כי בשל בעיית הרטיבות ופריצת הביוב בדירה, הצדדים הגיעו להסכמה על הפחתת דמי השכירות החודשיים לסך של 2,500 ₪ בשנים 2016-2018, במהלכן התגלו בעיות הרטיבות והביוב, דבר שיש בו לדעתי לפצות גם על עוגמת הנפש שנגרמה לנתבע בגין גילויי הרטיבות ופריצת הביוב הנ"ל.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה העיקרית, באופן חלקי, ומחייבת את הנתבע 1 לשלם לתובע סך של 112,450 ₪, בצירוף הוצאות משפט בסך של 2,762 ₪ בגין האגרה ששולמה ושכ"ט עו"ד בסך של 14,400 ₪.
אני מורה על דחיית התביעה כנגד הנתבע 2 ומחייבת את התובע לשלם לנתבע 2 שכ"ט עו"ד בסך של 6000 ₪.
בנוסף, אני מקבלת את התביעה שכנגד, באופן חלקי, ומחייבת את הנתבע שכנגד לשלם לתובע שכנגד סך של 25,000 ₪, בצירוף הוצאות משפט בסך של 4000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 5,000 ₪.