הינה כי כן, סעיף 9(א) לחוק הנ"ל, הקובע את תקופת ההתיישנות של חמש שנים לעבירות מסוג עוון, מגביל בעצמו את תחולתו ומחיל עצמו רק "באין הוראה אחרת לעניין זה בחוק אחר". לגבי סעיף 219 לפקודה חלה "הוראה אחרת" היא הוראת סעיף 225 לפקודה הקובעת תקופת היתיישנות של שש שנים, וזו לשונה:
"לא תוגש תביעה פלילית לפי פקודה זו כעבור שש שנים משנת המס שבה נעברה העבירה ובמקרה של עבירה על הוראות סעיף 220 - כעבור עשר שנים משנת המס שבה נעברה העבירה".
לטענת המערערים משמעותה של הוראת היתיישנות ספציפית זו היא כי פקודת מס הכנסה אינה מונה את תחילת ההתיישנות ביחס לעבירה עצמה, אלא ביחס לשנת המס שבה בוצעה העבירה.
בשנת תשי"ז (ספר חוקים 223 בעמ' 85) הוסף לפקודת מס הכנסה סעיף היתיישנות ספציפי (סעיף 225) כאשר בדברי ההסבר להצעה לתיקון החוק, נאמר כי "מטרת ההוראה היא להאריך את תקופת ההתיישנות לגבי עבירות על פקודת מס הכנסה משלוש שנים ל-שש שנים..." (הצעת חוק 283, תשי"ז, 96).
...
בהתאם להוראות סעיף 9 (ג) לחסד"פ, ישנם "ארועים" שהתרחשותם קוטעת את מרוץ ההתיישנות וגורמת לו להתחיל מחדש; והשאלה היא אם הוראות אלו עומדות בעינן גם במקום שבו קבע המחוקק בהוראה מיוחדת תקופות התיישנות שונות מאלו הקבועות בהסדר הכללי שבסעיף 9 לחסד"פ.
התשובה לשאלה זו, מצויה, לשיטתי, בפסק דינו של הנשיא ברק בפרשת טייכנר הנ"ל. פסק דין זה דן, בין היתר, בזיקה שיש בין הוראת התיישנות מיוחדת במישור האזרחי לבין הסדר ההתיישנות הכללי הקבוע במישור זה בחוק ההתיישנות תשי"ב1958-; והמסקנה המעשית המתחייבת מן האמור בפסק דין זה היא: שיש "לראות בחוק ההתיישנות "מסגרת כללית של דינים", מעין "מטרית התיישנות" החלה בכל מקרה בו נקבעת תקופת התיישנות {בדין אחר - י.ק}, אלא אם כן, תחולתו (של חוק ההתיישנות - י.ק.) נדחית מכוח הסדריו של החוק המיוחד".
ה"מפגש" עם חוקרי המס: ארוע קוטע
חברי, השופט י. גולדברג, הגיע לכלל מסקנה כי יש לראות ב"מפגש" שהתקיים - ביוזמת שלטונות מס הכנסה - ביום 23.1.93, בין המערער לבין חוקר מס הכנסה בקשר לאי העברת הניכויים נושא האישום משום "חקירה עפ"י חיקוק" כאמור בסעיף 9(ג) לחסד"פ; ועמדתו בענין זה מקובלת עלי.
התוצאה היא, כי מרוץ ההתיישנות של העבירות שיוחסו למערער בכתב האישום נקטע בחקירה שנתקיימה ביום 23.1.93 והחל מחדש מאותו מועד.