מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הארכת מועד להתנגדות לצו קיום צוואה

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

המשיב היתנגד למתן צו קיום הצוואה, בין היתר, בטענה שזו ניתנה כאשר המנוחה הייתה נתונה להשפעה בלתי הוגנת.
בית המשפט המחוזי הוסיף כי אף שמחלת בן מישפחה עשויה לבסס טעם מיוחד לקבלת בקשה להארכת מועד שנקבע בחיקוק, בנסיבות העניין הבקשה אינה כוללת פירוט מספק בעיניין זה, וכן חסר בה מידע באשר למשך העדרותו של בא-כוח המבקש ממשרדו.
...
לאחר שעיינתי בבקשה על נספחיה אני סבורה כי דינה להידחות, מבלי להידרש לתשובת המשיב.
סוף דבר: בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

ערב המועד שנקבע לדיון בתיק, הוגשה מטעם הנתבע בקשה לעיכוב ההליכים בתיק זה, עד להכרעה בהליך התלוי ועומד בין הצדדים ביחס להתנגדות שהגיש למתן צו קיום צוואה.
לפיכך, נקבע בהחלטה שניתנה בסיום אותו דיון, כי על הנתבע להמציא אישור רישמי מאת הרשם לעינייני ירושה האם ומתי הוגשה היתנגדות ו/או בקשה להארכת מועד להתנגדות לצוואת האם המנוחה, והיכן עומד ההליך.
...
בכתב ההגנה טען הנתבע 1 כי יש לדחות את התביעה על הסף בהעדר עילה ומחמת חוסר סמכות עניינית.
דיון והכרעה לאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי הנתבע לא הציג כל טענה תקפה שתצדיק הימנעות מפירוק השיתוף או עיכובו, ולפיכך יש להורות על פירוק השיתוף וליתן את ההוראות הנדרשות לצורך כך, בהתחשב בטענות הצדדים.
כל שכן, שלא הונחה כל תשתית למסקנה כי המקרקעין ניתנים לחלוקה לשלוש יחידות רישומיות ותכנוניות נפרדות – שעה שרק חלוקה כזו תאפשר פירוק השיתוף בדרך של חלוקה בעין בין שלושת השותפים (בין אם מדובר בשלושה חלקים שווים ובין אם מדובר בחלוקה לרבעים או לחצי ושני רבעים, בהתאם לצוואה התקפה עפ"י טענת הנתבע).
לפיכך, אני מורה על פירוק השיתוף במקרקעין.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

לשיטת המערערת, בדבריו גילה המותב דיעה קדומה על מצבה המנטאלי והנפשי של המנוחה, ועל אי תלותה במי מהיורשים או בדבר יכולתם להכתיב למנוחה צוואה, סוגיות אשר עומדות בבסיס היתנגדות המערערת לצוו קיום הצוואה.
יצוין, כי ביום 17.8.2020 הגישה המערערת בקשה להארכת מועד להגשת הבקשה לתיקון הפרוטוקול, וזאת נוכח העובדה שבהתאם להוראת סעיף 68א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984 (להלן: החוק), יש להגיש בקשה לתיקון פרוטוקול בתוך עשרה ימים ממועד הדיון.
...
דין הערעור להידחות.
אמנם, קיימים מקרים נדירים שבהם התבטאויות בעלות אופי מובהק ונחרץ מצד בית המשפט עשויות ללמד על "נעילת" דעתו והן מוליכות אל המסקנה כי קיים חשש ממשי למשוא פנים מצדו (השוו: ע"א 3012/19 לשצ'ינסקי נ' שאוויט, פסקה 4 (18.6.2019)), אך המקרה דנן אינו נמנה עם מקרים אלה.
בכך אין כדי להוביל למסקנה שדעתו של המותב "ננעלה" ביחס לשאלות העומדות להכרעה בהליך שבפניו, הנוגעות להתנגדות לקיום צוואת המנוחה.
ולבסוף, טענותיה של המערערת ביחס להחלטה לתיקון הפרוטוקול, אין מקומן בערעור פסלות אלא בהליך ערעורי מתאים ומשכך לא ראיתי להתייחס אליהן במסגרת ערעור זה. מן הטעמים שפורטו, הערעור נדחה.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי פסק הדין המקיים את הצוואה אינו חלוט שעה שניתן להגיש בקשה להארכת מועד להגשת היתנגדות.
ניתן לראות כי לתובעת קיים פסק דין חלוט לעת זו, המקנה לה זכויות בנכס בהתאם לצוו קיום צוואת האב המנוח משנת 2005 , בנוסף לאישור רישום זכויות מרמ"י ( בנוגע לטעות במספר הנכס עיון בנ/ 1 וב-ת/ 1 והצלבת הנתונים מראים כי בעלת הזכויות היא התובעת חרף הטעות במס' הנכס לא מדובר בבעלים שונים או בנכסים שונים ) .
...
שיקול זה מחזק את המסקנה כי יש לבטל את הרישיון.
אולם, מאחר שציינתי לעיל כי ביטול רשות זו כפוף לעקרונות צדק ותום לב, בהתחשב במצבה הרפואי של הנתבעת 1 אני דוחה את מועד הפינוי ולא מורה על סילוק ידה לאלתר .
תוצאה נוכח מסקנתי כי למעשה מדובר ברישיון חינם, אין מנוס מקביעה כי בכוחה של התובעת לבטלו.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

עוד מצוין כי טרם ניתן צו ירושה, אך "היורשים מעוניינים לקיים את הדיון במועדו ולהביא את התיק דנן לכדי סיום". משמעות הדברים היא כי מדובר ביורשים פוטנצייאלים והתביעה היא נגד העיזבון שאיננו מהוה יישות משפטית נפרדת אולם מקום בו טרם ניתן צו ירושה וחולק העיזבון, הרי שאם ייפסק נגד העיזבון כי אז יש לנכות את החוב טרם חלוקת העיזבון.
משכך, על התובעת לתקן את בקשת הבצוע (התביעה על סכום קצוב) ולאחר התיקון, יש לפעול כנגד היורש בהתאם לצוו ירושה או צו קיום צוואה והלה יגיש תצהיר מתאים בשים לב לכך שאין לפנינו יישות משפטית משעזבון אינו יישות משפטית כמו גם לא ניתן כבקשת התובעת למחוק את התצהיר וליתן פסק דין – הלכה למעשה – נגד המנוחה ז"ל. הסעד בדבר מחיקת תצהיר עת לפנינו בעל דין בנימוק שאינו יכול להעיד ומשמע כי יש ליתן נגדו פסק דין "באופן אוטומאטי" מעלה קושי, בשים לב לכך שמדובר בבעל דין ולא בעד, כאשר גם ביחס לעד קיימים חריגים לעדות שמועה באופן שניתן להכשיר אמרות עד שנפטר.
התייחסתי כאמור לטענה בנוגע לראיית השטר כפסק דין, ומכל מקום, ניתנה גם בנוגע לכך החלטה עצמאית ביום 24.4.22, שם קבעתי בזו הלשון: "כב' ראש ההוצאה לפועל קבע כי ההיתנגדות הוגשה במועד. במצב דברים זה, אין צורך בבקשה להארכת מועד. אכן, בית המשפט אינו יושב כערכאת ערעור על עצמו ויש להגיש בקשה לבצוע/כתב תביעה מתוקן בשים לב לכך שהבקשה לבצוע שטר הוגש דרך ההוצאה לפועל ולא ישירות לבית המשפט. ואולם, החייבת נפטרה לאחר הגשת ההיתנגדות עת התיק הועבר לבית המשפט. בנגוד לעמדת התובעת, ההיתנגדות לא נדחתה ואין פסק דין תלוי ועומד לאחר הגשת הבקשה לבצוע שטר בלישכת ההוצאה לפועל בתיק דנן.
לאמור כי היא לא קיימה את החלטת כב' רשם ההוצאה לפועל, לא השיגה כנגד כך ומבקשת להכיר בכלל הידיעה בפעם הראשונה בבקשה להארכת מועד להגשת תובענה מתוקנת לאחר החלטת בית המשפט (עת אף לא טענה זאת בדיון הראשון) עת מדובר בבקשה להכיר בכלל הידיעה לצורך פתיחת הליך.
...
בית המשפט ניסה להביא את הצדדים לפשרה בשים לב לכך שקרן החוב בתיק עמדה על סך של 2143 ₪ (ככתוב על גבי השטר) ולפי נתוני פתיחת התיק בלשכת ההוצאה לפועל על סך של 2573.63 ₪ אותם הסכימו הנתבעים לשלם ולו מפאת ערכי מטרד אולם התובעת סירבה משהחוב עומד על סך של כ-10,000 ₪ מיום פתיחת תיק ההוצאה לפועל עת היה פתוח נגד המנוחה תיק הוצאה לפועל נוסף ע"ס של כ-10,000 ₪ אשר נסגר עקב חוסר מעש בשנת 2013 ועל כן תהיה מוכנה לתשלום המופחת תחת הקמתו לתחייה של התיק האחר – דבר שהנתבעים סירבו לו. על כן, אין מנוס אלא להכריע בתיק.
אני סבורה כי תצהירה של הנתבעת לפיו היא לא חתומה על השטר עומד בניגוד לאינטרס רכושי שלה ולא בשל כך דווקא שמדובר בסכום לא גבוה במונחי קרן ועיקר ההתנגדות היא סביב הסכום שתפח (שלכך יש לה טענות הראויות להיבחן בשל העדר המצאה כדין) אלא כי התובעת עצמה הציגה תצהיר של הנתבעת שהוגש ביחס לאותם שטרות עת נפתחו שני תיקי הוצאה לפועל ולו הייתה מקבלת בתיק זה אזהרה במועד היא הייתה מגישה באמצעות עוה"ד שלה דאז התנגדות כפי שהגישה שם וברי כי אם עוה"ד שלה מגיש בשני תיקים מקבילים המתייחסים לאותו חוב תצהירים (וכל שכן לטענת התובעת הוגשה בקשה מצד הנתבעת לאיחוד תיקים) הוא לא היה מגיש תצהיר "סותר" לכאורה.
אמור מעתה; בשל התצהיר שהוגש מצד המנוחה בתיק המקביל לפיו בנה היה מיופה כוחה בחשבון והשיקים נמסרו מאותה סדרה, הרי שאין בידי לקבל את טענת הזיוף ועל כן התביעה בנוגע למהות החוב ועצם החוב היא זו שמתקבלת – להבדיל מגובה החוב מושא ההתנגדות.
סיכומו של דבר.
אי לזאת, ולנוכח האמור לעיל, התביעה מתקבלת באופן חלקי כך שבכל הנוגע לעצם החוב התביעה מתקבלת אולם לא בנוגע לגובה החוב כפי שמעודכן במחשבי ההוצאה לפועל אלא יש לחשב ריבית והצמדה לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, תשכ"א -1961 מיום 6.12.20 על הסכום שנקבע עם פתיחת תיק ההוצאה לפועל (עת מתווספת לקרן החוב בתיק ריביות כדין, לרבות אגרת פתיחת תיק ושכ"ט א' למשל עת התיק נפתח ביום 1.1.2007 ומועד פרעונו של השטר הוא 28.10.2006 ובשים לב לסוגי ריביות– נתונים המצויים במומחיות כב' רשם ההוצאה לפועל שהתמונה המלאה בתיק ההוצאה לפועל בנוגע לריביות שנצברו בתיק ההוצאה לפועל מונחת לפתחו עת יש לתקן את הריבית וההצמדה למועד ההמצאה, 6.12.20, בהתאמה).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו