מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הארכת מועד להגשת התנגדות לביצוע שטר בגלל המצאה שלא כדין

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לפיכך, בהסתמך על עדות הנתבע ואישור משרד הפנים, אני סבורה שהנתבע הרים את הנטל להוכיח שהאזהרה לא הומצאה לו כדין.
התובעת מוסיפה וטוענת כי גם אם ייקבע שהאזהרה לא הומצאה לנתבע, יש לדחות את בקשתו להאריך המועד להגשת ההיתנגדות, שכן הנתבע ידע על קיום ההליכים נגדו, וכי די בכך על מנת לקבוע שהנתבע לא הגיש ההיתנגדות במועד.
יודגש כי להמצאת האזהרה חשיבות מיוחדת נוספת כאשר מדובר בהליכים לבצוע שטר משום שבאזהרה כזאת מעמידים את החייב על כך שהוא זכאי להגיש היתנגדות במועד שנקבע (סעיף 81א(ג) לחוק; תקנה 106 לתקנות).
בעיניין זה כבר נקבע כי "בבקשה להארכת מועד להגשת היתנגדות לבצוע שטר הדרישה שונה ופחות נוקשה מזו הנדרשת למשל בעת הגשת ערעור באיחור. בעירעור זוהי היזדמנות שנייה של אדם לשכנע ערכאה שיפוטית בצדקת טענותיו, מה שאין במקרה הנ"ל של היתנגדות, שבו טרם היה לבעל הדין את יומו בבית המשפט (ראה ע"א (י-ם) 1356/00 שלום הדאיה נ' נחום פלדמן (9.1.01))." (ת"ט (שלום עכו) 2352-11-16 ראיק מטר נ' עצי חזון בע"מ (16.4.17) ().
...
לסיכום סוף דבר, גרסתו המתגלגלת של הנתבע אינה מצביעה על הגנה, ולו קלושה מפני התביעה השטרית.
5129371על כן ההתנגדות נדחית.
המבקש ישלם למשיב הוצאות ההתנגדות בסך 10,000 ₪.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2021 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בתגובת המשיב נטען כי לא היתקיימו במקרה דנן התנאים שנקבעו בדין ככאלה המצדיקים העתרות לבקשה להארכת מועד, הן משום שבוצעה המצאה כדין והן משום שלא הוכחו כל סכויי הגנה.
ככל שהמבקשת הייתה מניחה טענות הגנה ולו לכאורה, יתכן שבכך, בצרוף ההסבר שניתן לאיחור להגשת ההיתנגדות, היה די על מנת לבסס את הטעם המיוחד הנידרש להארכת המועד, אולם משהבקשה נעדרת כל טענות הגנה, אין צורך לבחון אפשרות זו. סיכומם של דברים, אני מורה על דחיית הבקשה להארכת המועד וממילא מורה על דחיית ההיתנגדות לביצוע שטר.
...
דיון לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובות שהוגשו, מצאתי שדין הבקשה להארכת המועד להידחות.
ככל שהמבקשת הייתה מניחה טענות הגנה ולו לכאורה, יתכן שבכך, בצירוף ההסבר שניתן לאיחור להגשת ההתנגדות, היה די על מנת לבסס את הטעם המיוחד הנדרש להארכת המועד, אולם משהבקשה נעדרת כל טענות הגנה, אין צורך לבחון אפשרות זו. סיכומם של דברים, אני מורה על דחיית הבקשה להארכת המועד וממילא מורה על דחיית ההתנגדות לבצוע שטר.
המבקשת תשלם למשיב את הוצאות ההליך, בשיעור כולל של 3,000 ₪.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענתה המרכזית של המבקשת בהקשר זה, היא כי האזהרה לא הומצאה לכתובתה הנכונה וכי נודע לה על הגשת הבקשה לבצוע השיטריות רק לאחר שהוטלו במסגרת תיק ההוצאה לפועל עיקולים על נכסיו של מר לוי עצמו.
טענתה הבסיסית של המבקשת בהקשר זה היא כי האזהרה מעולם לא הומצאה לה כדין וכי נודע לה על אודות תיק ההוצאה לפועל רק לאחר שבוצע עיקול בחשבון הבנק של מר לוי (הבעלים והמנהל של המבקשת).
מן העבר השני יש ליתן גם את הדעת לכך כי במקרה של היתנגדות לבצוע שטר, מדובר בבעל דין שזו ההזדמנות הראשונה העומדת בפניו לשכנע את בית המשפט בצדקת טענותיו ומטעם זה יש לנקוט גישה מקילה יותר בבחינת בקשה להארכת מועד (להבדיל, למשל, ממצב דברים שבו מבוקש להאריך מועד להגשת ערעור; וראו לעניין זה, ע"א (מחוזי – ירושלים) 1356/00 הדאיה נ' פלדמן (9.1.2001)).
...
מן הנתונים הנ"ל עולה כי ספק אם המבקשת הניחה פירוט לטענות ההגנה, במידה המניחה את הדעת, במסגרת ההתנגדות ובתצהיר התומך בה. עם זאת, מנגד, סבורני כי לא ניתן להתעלם מהמכתב שצורף לתצהירו של מר לוי, שנערך על-ידי נציג של חיל האוויר, שבו צוין מפורשות כי גופי התאורה שסופקו על-ידי המשיבה למבקשת, ואשר הותקנו על-ידי המבקשת בבסיס חיל האוויר, התגלו כתקולים.
בנסיבות אלה, וחרף היעדר הפירוט הנדרש בהתנגדות ובתצהיר שצורף לה, לא ראיתי להגיע למסקנה שלפיה לא עומדת למבקשת כל טענת הגנה טובה כנגד העילה השטרית.
בנסיבות אלה, ואף שמדובר כאמור באיחור משמעותי וניכר בהגשת ההתנגדות, סברתי כי האיזון הנכון והראוי בנסיבות העניין הוא ליתן למבקשת הארכת מועד להגשת ההתנגדות לביצוע השטר, עד למועד הגשתה בפועל, וכן ליתן לה רשות להתגונן, אך לנוכח הקשיים האמורים בגרסתה של המבקשת, המציבים בפניה משוכה לא פשוטה, ולנוכח האיחור המשמעותי בהגשת ההתנגדות, ראיתי להורות כי מתן הרשות להגן יותנה בהפקדת ערובה בסך של 55,000 ש"ח. סיכומו של דבר: ניתנת בזאת הארכת מועד להגשת ההתנגדות, עד למועד הגשתה בפועל.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בכל הנוגע להארכת המועד- טענה המבקשת כי האזהרה כלל לא הומצאה לה. ואולם, הלכה היא כי מיום שבו מבקש המבקש הארכת מועד ולא הגיש בקשה להוצאה לפועל כי האזהרה לא הומצאה לו, אין הוא יכול להישמע בתיק בית המשפט בטענה זו. למעשה בקשה להארכת מועד מניחה את קיומה של המצאה כדין של האזהרה למבקש שהרי ללא המצאה כדין ממילא לא מתחיל להימנות מירוץ הימים להגשת ההיתנגדות (רע"א 2793/01 לאופר נ' גבאי פ"ד נו(1), 668 (2001)).
זה המקום גם לציין שהפסיקה הבחינה בין טעמים מיוחדים להארכת מועד בהליך הראשון בבית המשפט לבין הארכת מועד לצורך הגשת ערעור, בהליך הראשון, כפי בעניינינו – היתנגדות לבצוע שטר - הטעם המיוחד הנידרש "מופחת". לאור האמור, אני נעתרת לבקשה להארכת מועד ומאריכה למבקשת את המועד להגשת ההיתנגדות, אולם זאת בתנאי שתשלם למשיב סך של 2,500 ₪ תוך 30 יום מהיום.
...
זה המקום גם לציין שהפסיקה הבחינה בין טעמים מיוחדים להארכת מועד בהליך הראשון בבית המשפט לבין הארכת מועד לצורך הגשת ערעור, בהליך הראשון, כפי בענייננו – התנגדות לביצוע שטר - הטעם המיוחד הנדרש "מופחת". לאור האמור, אני נעתרת לבקשה להארכת מועד ומאריכה למבקשת את המועד להגשת ההתנגדות, אולם זאת בתנאי שתשלם למשיב סך של 2,500 ₪ תוך 30 יום מהיום.
ובפרשת צול ניהול פרויקטים (ע"א 3300/04) קבע בית המשפט העליון (ביום 8.12.09): "בפסיקתו של בית משפט זה מן השנים האחרונות הנטייה היא, ככלל, ליתן רשות להתגונן כל אימת שטענות ההגנה מעלות סוגיות המצדיקות בחינתן בדרך של בירור התובענה לגופה (ראו: ע"א 620/06 סילבר נ' אטלי (, 18.11.08) (להלן – עניין סילבר); ע"א 2113/06 סלימאן נ' בנק מרכנתיל דיסקונט בע"מ (18.6.08) (להלן – עניין סלימאן)). נטייתו זו נובעת, בין השאר, ממעמדה של הזכות להתגונן ... " במסגרת נטייה זו של הפסיקה להרחיב במתן הרשות להתגונן, שמירת האיזון הנדרש בין מתן הרשות להתגונן לבין הזכות להגיש תביעה בסדר דין מקוצר (בהתקיים התנאים המאפשרים זאת), יכול שתיעשה במספר דרכים: דחיית בקשה המבוססת כולה על "הגנת בדים"; התנאת הרשות להתגונן במתן ערובה (עניין נחום); או הטלת הוצאות "ככל שמתברר בסופו של דבר כי הרשות שניתנה להתגונן רשות סרק היא" (עניין ששון, פסקה ה' לפסק-דינו של השופט רובינשטיין).
אשר על כן, אני נעתרת לבקשה ונותנת למבקשת רשות להגן אך זאת בכפוף לכך שהנתבעת –המבקשת תפקיד בקופת בית המשפט עד ליום 1.10.23 ערובה בסך של 300,000 ₪.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2023 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

המבקש הגיש בקשה להארכת מועד להגשת התנגדויות, והתנגדויות לבצוע שטרות, בארבעה תיקי ההוצל"פ שבכותרת, שהדיון בהם אוחד בהסכמת הצדדים ובהחלטת בית-המשפט מיום 23.8.23.
לגופה של ההיתנגדות נטען כי המבקש אינו צד לשטרות, וכי צרופו לתיקי ההוצל"פ נעשה שלא כדין.
בהסכם הודה המבקש בקיומם של החובות נשוא תיקי ההוצל"פ. נטען, כי השיטריות נימסרו למשיבה עבור סחורה שספקה לעסקה של ניווין נפאר, ולאחר חילולם ניפתחו נגד החייבת חמישה תיקי הוצל"פ. לאחר שהוטלו עיקולים על חשבונות החייבת, נחתם בין החייבת, מר אלכס לבקוב והמבקש ובין המשיבה הסכם, לפיו התחייבו לשלם למשיבה סך 170,000 ₪ ב-17 תשלומים בגין החובות נשוא חמשת תיקי ההוצל"פ. הוסכם, כי לבקוב והמבקש יצורפו כחייבים נוספים בתיקי ההוצל"פ, וכי הם מוותרים על המצאת אזהרה, כאשר מועד חתימת ההסכם ייחשב כהמצאה מלאה של האזהרה לידיהם.
...
נטען, כי המבקש צורף כחייב בתיקי ההוצל"פ מכח הסכם עליו חתם ביום 14.2.23, ולא מכוח היותו צד לשטרות, ולפיכך דינן של ההתנגדויות להידחות על הסף.
בהתאם לאמור, ובנסיבות, נוכחתי כי דין הבקשות להארכת מועד להגשת התנגדויות להתקבל.
אני מורה על עיכוב הליכים בתיקי ההוצל"פ עד להחלטה אחרת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו