בפסק הדין נדחתה עתירת המבקשת, נגד החלטת ועדת המכרזים מטעם המשיבה 1, רשות מקרקעי ישראל (להלן: רמ"י), לפסול את הצעתה במיכרז להפעלת מחצבת אשרת דרום, על אף שהיתה הגבוהה ביותר בעת פתיחת תיבת המכרזים, ולהכריז על הצעתן המשותפת של המשיבות 2 ו-3 (הנסון מוצרי חציבה (ישראל) בע"מ (להלן: הנסון), ומחצבי אבן בע"מ (להלן: מחצבי אבן), בהתאמה) (להלן: החברות הזוכות), כהצעה הזוכה.
באשר לסכויי העירעור, טוענת כפר גלעדי כי בפסק הדין של בית המשפט המחוזי נפלו שגיאות מהותיות המצדיקות את קבלת העירעור, ובהן אי-ביטולה של החלטת ועדת המכרזים, על אף שהתקבלה בחוסר סמכות, תוך שינוי בדיעבד של תנאי המיכרז; אימוץ פרשנות 'המרוקנת מתוכן' את לשון הודעת העידכון, שכן לשון ההודעה היתה כי הועדה תדרש להמלצה אם ההצעה הגבוהה תהא של גורם המומלץ "למנוע הישתתפותו במיכרז", ואילו המלצת רשות התחרות לא כללה כל המלצה כאמור; ולחילופין, אי-ישום עיקרון המידתיות על-ידי בית המשפט המחוזי.
רמ"י, בתגובתה, מסבירה כי החל מיום 31.10.2023, בקשת כפר גלעדי ל'שמירת המצב הקיים' אינה אפשרית עוד, וזאת משום שבמועד זה על המפעילה הנוכחית של המחצבה לחדול מכל פעילות, בהתאם להסכם פשרה שבין רמ"י למחצבי אבן, אשר קיבל תוקף של פסק דין במסגרת ת"א 31217-06-21, והוזכר במפורש בחוברת המיכרז.
את היחס בין שני השיקולים דימתה הפסיקה ל'מקבילית כוחות', אך נקבע גם, כי לשיקולי מאזן הנוחות – בכורה (ראו: עע"מ 1422/23 עריית ראשון לציון נ' ועדת המשנה לעררים במועצה הארצית לתיכנון ובניה, פסקה 13 (4.4.2023); וכן עע"מ 4857/15 כשרות פתח לתקווה - כ.פ.ל בע"מ נ' דנאל (אדיר יהושע) בע"מ, פסקה 16 (24.7.2014), והאסמכתאות המופיעות שם (להלן: עניין כ.פ.ל)).
החלופה העומדת לפנַי, לכאורה, היא מתן צו עשה לרמ"י, שיורה על הארכת התקשרותה עם מחצבי-אבן.
...
דיון והכרעה
לאחר עיון בבקשה, על נספחיה, ובתגובות לה, באתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות.
בחינת הבקשה בהתחשב עם סד הזמנים האמור, מלמדת כי לא עלה בידי כפר גלעדי להראות כי מאזן הנוחות נוטה לטובתה, ומהטעם הזה, דין בקשתה להידחות.
הבקשה נדחית אפוא בזאת.