מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הארכת הסכם שכירות בעל פה לתקופה נוספת

בהליך תביעת פינוי מושכר (תפ"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד מציין התובע, כי טענותיו של הנתבע ביחס להארכת הסכם השכירות בעל פה ובהתנהגות והשיח שנוהל בין הצדדים באשר למימוש האופציה, הן טענות שלא הוכחו ונטענו ללא כל ביסוס או תמיכה, והכל כנגד הסכם בכתב - שכוחו גובר.
אכן, נראה כי החוזה הגיע לסיומו בחלוף 5 שנים, שעה שאין מחלוקת כי לא נימסרה לתובע הודעה כנדרש בחוזה – 60 ימים מראש ובכתב - בדבר רצונו של הנתבע להאריך את תקופת השכירות לתקופת האופציה הנוספת.
...
על אף האמור אעיר, כי אני מקבלת את טיעוני הנתבע באשר לטענה לפיה אי מסירת 12 ההמחאות מהווה הרחבת חזית, שכן מדובר בטענה שלא נטענה בכתב התביעה, אלא היא הוזכרה רק בשלב מאוחר יותר.
סיכומו של דבר, בבואי לאזן בין האינטרסים השונים של הצדדים כפי שהוצגו מעלה, אני רואה לנכון כאמור לדחות את מועד פינוי הנכס עד ליום 31.8.2024.
סוף דבר התביעה מתקבלת.

בהליך תביעת פינוי מושכר (תפ"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

התביעה הוגשה בשלהי חודש נובמבר 2021, עילתה אחת: ביום 30.12.2021 מסתיימת תקופת השכירות והנתבע הודיע כי אין בדעתו לפנות את המושכר, מאחר ולשיטתו – על-אף הכתוב בהסכם השכירות – הוסכם בעל-פה על הארכת תקופת השכירות לשנה נוספת.
...
אף אם אבחן האם קיימת עילה לבטל את פסק-הדין על יסוד שיקול הדעת המסור לבית המשפט, דין הבקשה להידחות.
סיכום הבקשה נדחית.
המזכירות תשלח את החלטתי לצדדים.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

בתום תקופת ההסכם, הוארכה תקופת השכירות בעל פה בין הצדדים לשנה נוספת.
...
אני סבור כי הנתבעת לא פעלה כנדרש לפי הוראות ההסכם.
הנתבעת לא טרחה לעלות בפני התובעים את טענותיה בדבר ליקויים בנכס בזמן אמת, לפני שהחליטה לעשות שיפוץ ובסופו של דבר העמידה את התובעים בפני עובדה מוגמרת בכך שכפתה עליהם את קיזוז הסכומים ששילמה עבור השיפוץ.
לאור האמור אני מקבל את התביעות בשני התיקים ומחייב את הנתבעת להשיב לתובעים בתוך 30 יום סך 40,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.3.20 ועד התשלום בפועל, בתוספת אגרת משפט בסך 400 ₪ והוצאות משפט בסך 1,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

עם זאת, אציין כי גרסה זו בעייתית, וקשה לקבלה, ולו בגלל שבמכתב ב"כ התובעים לב"כ הנתבעים מיום 22.3.16 עלתה גרסה שונה לחלוטין, ולפיה – הסכם השכירות הוארך בהסכמה שבעל פה, זמן מה לפני תום תקופת השכירות, למשך שנה נוספת (נספח 5 לתצהיר הנתבע, סעיף 4).
...
לסיכום נקודה זו, הנתבע זכאי לפיצוי מוסכם, בהתאם להסכם השכירות.
סוף דבר התביעה העיקרית נדחית, ואילו התביעה שכנגד מתקבלת בחלקה הקטן, נגד התובעת בלבד (הנתבעת שכנגד מס' 1), ונדחית כלפי התובע (הנתבע שכנגד מס' 2).
כן תשלם התובעת לנתבע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

יצויין, כי לעניין סיום תקופת השכירות, הרי שגם לפי עדותו של ע"ד נחום, גם לפי עדותה של הגב' שמחוני וגם לפי עדותו של הנתבע עצמו, אשר אף הוא ציפה לחתימה על הסכם שכירות למשך שנה אחת לאחר סיום הסכם השכירות החתום האחרון, הסכם השכירות בעל פה היה למשך שנה אחת, עד נובמבר 2019 וממילא, אם לא הוארך ההסכם לאחר מכן, או לא שולמה התמורה החוזית, הרי שזכאיות התובעת לידרוש את פינוי המושכר, בין בשל סיום תקופת השכירות ובין עקב הפרתו היסודית על ידי הנתבעים.
הוראות ההסכם החלות במהלך התקופה הנוספת שאין לגביה הסכם בכתב חלות גם על נסיבות הפרת הסכם, זאת בהתאם להוראות סעיף 3 לחוק השכירות והשאילה, התשל"א- 1971 (להלן:- "החוק"), המורה: "3. פרטים של חוזה שכירות שלא נקבעו בהסכם בין הצדדים יהיו לפי הנוהג שהצדדים להסכם ראו אותו כמקובל עליהם בעיסקאות קודמות שביניהם, ובאין נוהג כזה – לפי הנוהג שצדדים סבירים רואים אותו כחל בעיסקאות מאותו סוג." למען הסר ספק, אמנם, בהליך הקודם נידרש בית המשפט לשאלת הפינוי, כאשר בהתאם להוראות סעיף 19 לחוק, ממילא חוזה שהוארך ניתן לסיים על פי הודעה זמן סביר מראש, אך במסגרת אותה הכרעה נזקקתי גם לסוגיית פרטי ההסכם שהוארך על ידי הצדדים, כאשר קבעתי, כי בהתאם להוראות סעיף 3 לחוק, על תקופת ההארכה יחולו תנאים לפי הנוהג שבין הצדדים.
...
במקרה דנן, לקראת סיום תקופת הסכם השכירות האחרונה, פנה הנתבע אל עו"ד נחום לשם חתימה על הסכם חדש, הסכם שלא נחתם בסופו של דבר, לטענת עו"ד נחום בשל תקלה במשרדו, אך על פניו, כוונת הצדדים היתה להאריך את ההסכם בתנאים קודמים, כאשר במסגרת אותו הליך צורפו הסכמים קודמים לאורך התקופה, שתנאי השכירות בהם דומים לאורך כל הדרך, לפחות ככל שהדבר נוגע לעניינים הרלוונטיים לשם הכרעה בהליך כאן, סוגיית שיעור הריבית ושיעור הפיצוי במקרה של החזקת הנכס על ידי השוכר לאחר תום תקופת השכירות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו