אין חולק על כך שלורי נכנסה לישראל בשנת 2011 כעובדת סיעודית, כמו גם על העובדה שתוקף אשרת העובד הזר שלה פג ביום 6.3.18.
בנוסף לכל אלה העיד התובע את עורכת הדין שייצגה אותו בהליכים מול הנתבע – עוה"ד מירי נחשונוב, שטענה כי תחום התמחותה הוא בהסדרת מעמדם של עובדים זרים בישראל והסבירה מדוע לדעתה פעל הנתבע ברשלנות באופן טיפולו בבקשת התובע, באמרה: "...ההחלטה הראשונה שניתנה היתה לדעתי משיקולים זרים... משרד הפנים נידרש להתנהל בצורה מסוימת. בתיק הזה הוא לא היתנהל לפי הנוהל, הוא היה צריך לבחון את כל הראיות שהוגשו לו ועל פיהן להחליט. נראה שלא נעשתה בחינה של כל הראיות כפי שנידרש ואז מה שקרה שהיתה החלטה ראשונה שנדחתה, אחר כך היה ערר שגם הוא נדחה, הגענו לבית הדין. כצפוי, הלישכה המשפטית ביקשה למחוק את התיק, היא לא תבוא לבית הדין כשהיא יודעת שאין פה בשר. התיק הוגש לראש הדסק והוא קיבל החלטה שאפשר היה לקבל אותה כבר מלכתחילה. לפי הנוהל, אם קיים חשש של קשר שהוא פקטבי, ניתן לקבוע ערבות בנקאית, או בחינה של הקשר מחוץ לתהליך המדורג. יש כל מיני אפשרויות. נראה שזה באמת למשוך, אני לא יודעת מאיזה שיקולים. פה זה תיק קלסי שלא היו אמורים למשוך אותו הרבה זמן. כל דבר ביקשו הארכות...".
עורכת הדין דיאנה ליפנגולץ ממשרדה של עוה"ד נחשונוב, העידה גם היא מטעם התובע וסיפרה כי הגיעה בעצמה אל מנהל לישכת חדרה מר חזות ומסרה לו מכתב הבהרה בצרוף התמונות שלגביהן נטען כי לא צורפו לערר, אלא שהוא אמר לה כי גם אם טעה אזי לא יוכל לחזור בו והוא מעדיף "שאם צריך זה יגיע לבית הדין".
טענות הנתבע
לשיטת הנתבע, אופן טיפולו בבקשת התובע היה ראוי וסביר ולא נפל בו כל פגם:
חרף העובדה שאשרת השהייה של לורי פגה ביום 6.3.18, אזי בטרם אושר המשך שהייתה הזמנית בישראל, היא לא יצאה מן הארץ כפי שהיה עליה לעשות ונשארה בה למשך תקופה של 3 חודשים שלא כדין.
...
גם בעדותו בבית המשפט חזר התובע וטען כי הנתבע התרשל באופן בדיקת המסמכים והראיות שהוצגו בפניו, באמרו: "... אני אומר שאם הוא היה רואה את הנתונים שהגשתי לו כפי שהגשתי אותם, ולא טועה בהם כפי שטעה, אזי יש להניח שבקשתי בפעם השנייה לא היתה נדחית והיה נחסך לי המשך ההליך... לאחר שבסירוב השני הוא לא אישר לנו, עורכת הדין שלי ביקשה ממנו שבטרם יתקיים דיון משפטי מיותר נוסף שיגרום לי להוצאות, היא מבקשת שיבדוק את הדברים מחדש והוא לא עשה את זה...".
לתמיכת טענותיו הפנה התובע אל הנספחים שצורפו לכתב התביעה, אל מסמך ה"פתיח" שכתב (ת/1) אל מכתבו של מנהל לשכת הנתבע בחדרה, מר משה חזות - ת/2, אל מסמך חישוב הנזק – ת/3, המסמכים הרפואיים הקשורים בניתוח שעברה לורי - ת/4, תדפיס תנועות החשבון - ת/5, והתצלומים השונים שצורפו לכתב התביעה.
· בתאריך 10.5.18 הגיש התובע, באמצעות עוה"ד מירי נחשונוב, ערר פנימי על החלטת הדחיה הראשונה, וביום 27.6.18 נדחה הערר על ידי מנהל לשכת הנתבע בחדרה, מר חזות, מטעמים דומים.
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים, נדרשתי לראיותיהם ובחנתי את אופן התנהלות הנתבע בטיפול בבקשה נושא התביעה שלפני, מסקנתי היא כי דין התביעה להתקבל בחלקה.
על רקע מצב הדברים המתואר לעיל, לנוכח אופי החלטת ראש דסק צפון (דהיינו מתן אשרה זמנית, מתוך כוונה לערוך בחינה מחודשת), בהעדר חוות דעת מומחה שתלמד על קשר סיבתי בין הבעיה הבריאותית ממנה סבלה לורי (הצורך בהוצאת כיס המרה) לבין אופן טיפולו של הנתבע בבקשה להסדרת מעמדה והקשיים שנגרמו לה כתוצאה מכך לרבות מניעת האפשרות ממנה לבקר את אביה החולה, ולאור העובדה שהבקשה הראשונה של התובע להסדרת מעמדה של לורי בישראל הוגשה רק לאחר המועד בו פג תוקף שהייתה בארץ כחוק, החלטתי לקבל את התביעה בחלקה ולחייב את הנתבע בפיצוי התובע בסכום כולל של 5,000 ₪.