מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

האם תלונה נגד עורך דין ללשכת עורכי הדין מהווה לשון הרע

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

התובע מלין על כך שהטענה, כי הוא זייף את חתימת המנוח על גבי ייפוי הכוח, כפי שנכתב במכתב התלונה ללישכת עורכי הדין, מהוה "לשון הרע" .
עיון בתלונה אשר הגיש המנוח כנגד התובע ללישכת עורכי הדין, מלמד כי אין היא חורגת מתחום העניינים אשר בהם יש סמכות לקבל ולדון בתלונות, לפיכך מיתקיים התנאי הראשון לתחולתו של ס' 15(8) הנ"ל. אציין, כי מבחינת מדיניות שיפוטית יהיה זה מאד בלתי רצוי שמתלונן יהיה צפוי לתביעת לשון הרע בגין תלונה שהגיש ללישכת עורכי הדין, שכן הדבר ינעל את דלתות וועדת האתיקה, מהגשת תלונות כנגד עורכי דין שפגעו בלקוחותיהם, על כן, המחוקק קבע במפורש את ההגנה שבסעיף 15(8), אולם יחד עם זאת, יש לבחון אם מגיש התלונה היה תם לב. נטל ההוכחה ל"תום הלב" של הנתבע, קבוע בסעיף 16 לחוק: "(א)הוכיח הנאשם או הנתבע שעשה את הפירסום באחת הנסיבות האמורות בסעיף 15 ושהפירסום לא חרג מתחום הסביר באותן נסיבות, חזקה עליו שעשה את הפירסום בתום לב.
...
אני סבורה כי נגרמה לתובע כעורך דין עגמת נפש מרובה, בהגשת תלונות על ידי הנתבעים, ללשכת עורכי הדין, שלא הוכח כי יש בהן אמת.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
אני מורה לנתבעים, יחד ולחוד, לשלם לתובע סך של 25,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

" התובע טען כי הגשת התלונה נגדו ללישכת עורכי הדין נגדו מהוה פירסום לשון הרע.
...
סיום התביעה מתקבלת באופן חלקי בלבד, כמפורט לעיל.
הנתבעת תשלם לתובע סך של 15,000 ₪.
כן תשלם הנתבעת לתובע בגין אגרה סך של 375 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961, מיום 2.9.2018 ועד לפרעון בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לדעתי, אף בנסיבות הקונקרטיות של העניין הנידון הדברים מהוים לשון הרע שכן הם בהחלט עלולים לפגוע בתובע, להשפילו בעיני הבריות, לבזותו בשל המעשים המיוחסים לו ולפגוע במשרתו של התובע – זאת מבלי להתייחס לשאלה האם התובע אכן נפגע מהפרסום אם לאו (לרבות משרתו הציבורית) שכן החוק אינו דורש פגיעה בפועל אלא די בכך שהפירסום "עלול" לגרום לפגיעה כזו.
לפיכך לא הוחלה ההגנה על בקשה לפסילת שופט שהוגשה למנהל בתי-המשפט ולשר המשפטים (שם, 625), ובעניין אחר נפסק, כי ההגנה המוחלטת לא תחול על תלונה נגד עורך דין שנשלחה ללישכת עורכי הדין על ידי לקוחה של אותו עורך דין.
...
במקרה זה לא הוכחה כוונה של ממש לפגוע ועל כן הדרישה לפיצויי כפול ללא הוכחת נזק נדחית.
כאמור לעיל, הגעתי למסקנה כי הפרסום חרג מגבולות הנמען הספציפי והגיע לאנשים נוספים.
נוכח כל אלו, אני קובעת כי הנתבע יפצה את התובע בסכום כולל של 35,000 ₪ ויישא בהוצאות משפט בסך 3,000 ₪ ושכר טרחת עורך דין בסך 10,000 ₪ כולל מע"מ. ניתן היום, י"ז אדר ב' תשע"ו, 27 מרץ 2016, בהעדר הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה צטט התובע חלק מסעיפי מכתב התלונה שהגיש כנגדו הנתבע ללישכת עורכי הדין, המהוים לטענתו הוצאת לשון הרע, כדלקמן: "היום 29/10/15 וכאשר הח"מ היה מטפל בתיק, גילה לפתע כי הנילון הצהיר ביום 25/10/15 בשעה 16:21 על יפוי כח בתיק (שכאילו יש לו יפוי כח בתיק) וגלש לתיק של הח"מ ועיין בו וזאת באמצעות מערכת נט המשפט.
...
הגעתי למסקנה כאמור, תוך שנתתי דעתי גם להחלטת וועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין במחוז ירושלים מיום 25/1/17, אשר מצאה כי אין מקום להמשך הטיפול בתלונה, וזאת בהעדר הוכחות לכך שצפייתו של התובע בתיק נעשתה בניגוד לחוק (ההחלטה הוגשה לתיק על ידי התובע והנתבע בחר שלא להגיש תגובתו לבקשה לצרפה).
משהנתבע לא הסתפק בתיאור העובדות הטעונות בירור לשיטתו, אלא בחר לייחס לתובע מעשים פליליים עוד קודם שהתבררה התלונה בפני הגוף המוסמך – אני קובעת כי מדובר בניסיון של הנתבע להכתים את שמו של התובע באופן המקים את החזקה הקבועה בסעיף 16 (ב) לחוק, לפיה, הפרסום נעשה שלא בתום לב. כפועל יוצא נשמטת הקרקע בנסיבות דנן, מתחת ההגנה הקבועה בסעיף 15 (8) לחוק.
לאחר ששקלתי את השיקולים הצריכים לעניין, ובין היתר את היקף הפרסום בתלונה, אשר מהווה הוצאת לשון הרע, אני מורה לנתבע לשלם לתובע פיצויים ע"ס 9,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

מכאן, שעד היום לא הוברר מה עלה בגורלה של התלונה, ברם אין חולק כי כנגד התובע עד היום לא ננקט כל הליך משמעתי או אחר, אין כל קביעה או ממצא פוזיטיבי של מאן דהוא כנגדו, לא המישטרה, לא של ערכאה שיפוטית או משמעתית כלשהיא כגון לישכת עו"ד, אשר לה סמכות ליתן החלטות משמעת בעיניינו של התובע בקשר לתפקידו כעורך דין, לא בפן הפלילי, לא בפן האזרחי ואף לא בפן המשמעתי או האתי.
למעלה מן הצורך ולצורך הדיון, גם אם נצא מנקודת הנחה המיטיבה עם הנתבעת לפיה סכומי הפשרה אכן לא הובהרו דיים בתקשורת שבין התובע ללקוחותיו, או שהתרחשה בעיניינם אי הבנה כזו או אחרת, או אפילו אם נלך כברת דרך נוספת ונניח כי התובע פעל שלא ברשות או שלא על דעת לקוחותיו אלא רק מתוקף ההסמכה מכללא המעוגנת ביפוי הכח- עדיין רחוקה הדרך מלכנות את התובע בכינויים משפילים ומבזים המייחסים לו לא פחות מעבירות פליליות של גניבה ונוכלות ועוד בכובעו כעורך דין, ובו בזמן לאחוז בטענת הגנה של "אמת דברתי". סבורתני כי כל עוד לא קיימת קביעה פוזיטיבית של אינסטנציה שיפוטית או משמעתית כלשהיא בנוגע להתנהלות מול לקוחותיו, כגון: בית משפט במסגרת תביעת רשלנות מקצועית ו/או תביעה כספית בין לקוח לעורך דינו או קביעה של ועדת אתיקה של לישכת עורכי הדין, שקובעים כי התובע (חלילה) מעל בכספי לקוחותיו, או עבר עבירה אתית וכיוצא בזה, לא יכולה הנתבעת להשמיע קביעות "שיפוטיות" מעין אלו המהוות לשון הרע בפרהסיה ובו בזמן להנות מטענת הגנה של "אמת דברתי". כלל לא ברור על איזה בסיס, או מה מקור הסמכות מכוחו מינתה התובעת את עצמה לקבוע קביעות חמורות אלו כלפי עורך דין ועוד בפרהסיה.
...
לאור כל המקובץ לעיל, באתי למסקנה כי הנתבעת כשלה מלהוכיח את הגנת "אמת הפרסום" המנויה בסעיף 14 לחוק כאשר שלל הטענות הקשות שהטיחה בפניו של התובע המהוות לשון הרע בהתאם לקביעה לעיל, מתבררות כמשוללות כל אחיזה במציאות העובדתית.
לטעמי, עסקינן בפרסומים מכפישים ופוגעניים ברף גבוה, קל וחומר לאור מקצועו של התובע והפורום בו נאמרו, ואינני מקבלת טענתה של הנתבעת כי מדובר "בהבעת דעה" לגיטימית או סובייקטיבית.
סוף דבר לאור כל המקובץ דלעיל, הנתבעת תשלם לתובע סך כולל של 42,000 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪ בתוספת מע"מ ואגרה וכן כל הוצאות המשפט בהן נשא התובע במסגרת ניהול הליך זה, לרבות הוצאות שכר בטלת שני עדי התביעה בסך 2,000 ₪ כפי שנפסקו במעמד הדיון.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו