מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

האם תביעה של חברת ביטוח מתיישנת מהר יותר משל מבוטח

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

בחנתי את עדות הנהגים, את הראיות שהוצגו, את התמונות, את גרסאותיהם הראשוניות לחברות הביטוח, והגעתי למסקנה כי התובעת הוכיחה את התביעה, כנדרש בהליך זה. אני קובע, שהרכב בו נהג הנתבע 1, שאליו היה קשור הקרוון ביצע פנייה רשלנית שמאלה, שלא הביאה בחשבון די הצורך את רוחבו של הקרוון, הקשור אליו מאחור ואת היתנהגותו המיוחדת של הקרוון בפנייה כגון זו. היה על הנתבע 1 לבצע פנייה "רחבה" יותר שמאלה, אשר תרחיק את הקרוון הקשור אליו מאחור מרכב התובעת.
כלומר, שהנתבע 1 נסע מהר ממנו, פנה שמאלה, בפנייה קרובה לרכב התובעת, ותלש קדימה עם הקרוון את הכנף הקדמית ימנית.
מעת שקבעתי כי נתבע 1 כשל בנהיגתו, וכשל זה מוליד אשם, דבק אשמו הן בגורר והן בנגרר – אין לזה ואין לזה חיים משל עצמו במנותק ממעשהו של הנתבע 1, אשר בחר לנהוג בשני החלקים במשולב, כאחד.
...
בחנתי את עדות הנהגים, את הראיות שהוצגו, את התמונות, את גרסאותיהם הראשוניות לחברות הביטוח, והגעתי למסקנה כי התובעת הוכיחה את התביעה, כנדרש בהליך זה. אני קובע, שהרכב בו נהג הנתבע 1, שאליו היה קשור הקרוואן ביצע פנייה רשלנית שמאלה, שלא הביאה בחשבון די הצורך את רוחבו של הקרוואן, הקשור אליו מאחור ואת התנהגותו המיוחדת של הקרוואן בפנייה כגון זו. היה על הנתבע 1 לבצע פנייה "רחבה" יותר שמאלה, אשר תרחיק את הקרוואן הקשור אליו מאחור מרכב התובעת.
על כן, אני קובע כי התאונה והנזקים לרכב התובעת נגרמו באשמתו של הנתבע 1, אשר נהג בחוסר זהירות מספקת בפנייתו שמאלה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בכתב ההגנה שהגישה הנתבעת טענה היא כי הרכב שלפניה פגע תחילה ברכב מבוטחת התובעת "ורק לאחר מכן פגעה הנתבעת 3 ברכבה של הנתבעת 1, על אף ניסיונותיה להמנע מהתאונה". הנתבעת טענה איפוא כי הצטרפה לתאונה קיימת וכי "הוסיפה אך מעט אם בכלל על הנזק שניגרם כתוצאה מהתאונה בין הנתבעת 1 לבין התובעת". ביחד עם כתב ההגנה הגישה הנתבעת הודעה לצד שלישי כנגד הראל חברה לביטוח בע"מ אשר לטענתה הייתה, במועד התאונה, המבטחת של רכבה מפני תביעות צד ג'.
בעיניין זה ראו את שאמרה הנתבעת לחוקר בשיחה מיום 27.07.2012 (עמ' 18) ולפיהם הגב' בונפלד אמרה לה "את צריכה לחדש את הביטוח כמה שיותר מהר, אמרתי לה שאני עייפה ושאני יעשה את זה מחר". דברים אלו אינם תואמים את גירסתה של הנתבעת ביחס למילוי הצעה או בקשה לחידוש ביטוח, אינם תואמים את גרסת הגב' בונפלד ביחס למועד השיחה ומעל לכל אינם תומכים בטענה כי החידוש כבר בוצע קודם לתאונה.
האם, דרך משל, כאשר שיק מחולל מחמת שניתנה הוראת ביטול יש בכך כדי לשלול עילות חילול אחרות? בודאי שלא.
...
סיכומו של דבר לאור כל האמור לעיל אני מחליט לדחות את ההודעה לצד השלישי.
לנוכח ההסכמה הדיוניות מיום 02.11.2014 אשר קיבלה תוקף של החלטה אני מחייב את הנתבעת בתשלום עליו הסכימו הצדדים בהסכמה הדיונית מיום 02.11.2014 אשר קיבלה תוקף של החלטה.
לאחר שהבאתי בחשבון את סכום התובענה, את תוצאת פסק הדין, את העובדה כי התקיימו שלושה דיונים וכן את העובדה כי באי כוחם של הצדדים ניהלו את ההליך ביעילות ולאחר שהבאתי בחשבון את החובה לפסוק באופן מידתי בעניין ההוצאות אני מחייב את הנתבעת בשכר טרחת ב"כ הצד השלישי בסך כולל מע"מ של 3,000 ₪ ובהוצאותיו של החוקר מטעם הצד השלישי כפי שנפסקו בדיון מיום 27.04.02015 בסך כולל של 800 ש"ח. הסכום הכולל ישולם לידי ב"כ הצד השלישי עד ליום 01.07.2016.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

התובעת צרפה לכתב תביעתה את המסמכים הבאים: תצהיר וכן רשימת מסמכים כנדרש בתקנות סדר הדין האזרחי לגבי סדר דין מהיר, העתק מרישיון הרכב, העתק מחוות דעת שמאית, טופס הודעה על תאונת דרכים לחברת הביטוח ואישור אי הגשת תביעה.
הנתבע טען עוד כי הוא בעל פוליסת ביטוח מקיף אותה בחר שלא להפעיל משאינו אשם בתאונה וטען כי בקשה למשלוח הודעה לצד שלישי כנגד המבטחת, תישלח לאחר הכרעה בבקשה להעברת הדיון מחוסר סמכות מקומית.
דא עקא, אן המדובר בתמונה שצולמה בזמן אמת מזירת התאונה, אלא תמונה שהוצאה מאתר "גוגל מפס" המשקפת לכאורה צלום הכביש והרחוב משנת 2011 (צוין על גבי התמונה כי צולמה בדצמבר 2011) - אשר אין חולק שאינו רלבאנטי למועד התאונה, אשר התרחשה למעלה מ-6 שנים מאוחר יותר.
הרכבים שהיו במקביל נסעו ונכנסתי כדין לפי כל החוקים של זכות קדימה משל שמאלי ומלפניי.
...
דיון והכרעה: אקדים ראשית לאחרית ואומר כי על יסוד כל החומר המונח בפני, לאור התרשמותי הבלתי אמצעית מהעדים במהלך חקירתם בבית המשפט ולאחר שבחנתי את גרסאות הצדדים וכן בחנתי את מוקדי הנזקים ברכבים המעורבים, הגעתי לכלל מסקנה כי הנתבע הוא האחראי לקרות התאונה.
לאור האמור לעיל אני מקבלת את התביעה כמעט במלואה מחייבת את הנתבע ביחד ולחוד, לשלם לתובעת סך של 5,050 ₪ בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו תאד"מ 32334-06-21 מור נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ ואח' לפני כבוד הרשמת הבכירה, חני ברוך אלון התובע והנתבע שכנגד: רן מור הנתבעים והתובעת שכנגד: 1.מגדל חברה לביטוח בע"מ 2.דוד חדד 3.פז בקשי פסק דין
בכתב ההגנה (ובכתב התביעה שכנגד) נטען, בתמצית, כי האחריות לקרות התאונה מוטלת על התובע, אשר נהג במהירות מופרזת, תוך ניסיון לעקוף את הרכב מצד ימין, בזמן שהרכב עדיין בנתיבו, כך שהאופנוע פגע ברכב וגרם לו לנזקים.
סרטונים אלה מלמדים באופן ברור- הן כי האופנוע נסע במהירות גבוהה משל הרכב; הן כי הרכב לא עבר בשלמותו מהנתיב הימני לתוך הנתיב השמאלי, ולא חצה בשלמותו את הקו המקווקו המפריד בין שני הנתיבים; והן כי האופנוע ניסה לבצע עקיפה של הרכב מצד ימין, תוך נסיעה לתוך נתיב נסיעה (הנתיב הימני) בלתי פנוי למעשה, בנגוד לדין, באופן שגרם לתאונה.
חזוק נוסף אשר לקביעה עובדתית זו נעוץ בעדות התובע, שלפיה האופנוע נסע במהירות גבוהה יותר מזו של הרכב, כך: "ש. אתה מסכים איתי שאתה נוסע מהר יותר מכל הרכבים שרואים בסירטון?
...
על יסוד חוות דעת השמאי והמסמכים אשר צורפו לתביעה שכנגד ולא נסתרו (חוות דעת שמאי, הוראות תשלום, חשבוניות מס קבלות ותמונות), אני קובעת כי נזקי התובעת שכנגד מסתכמים בסך של 6,592 ₪.
התובע צירף לסיכומים אסמכתאות אשר להזמנת חלפים בסכום כולל של 5,976 ₪ (בהתאם לסיכום סעיפים 3.7-3.1 בדף שצורף לסיכומי התובע) ואולם, לא הוצגו מסמכים כלשהם הקשורים בביצוע עבודות התיקון במוסכים, והאופנוע אף לא נבדק על ידי שמאי לאחר השלמת התיקון.
בכל מקרה לא היה מקום לפסוק לתובע פיצוי בגין עגמת נפש ואבדן הנאה משימוש באופנוע, בהתאם לדעה הרווחת בפסיקה בתיקים מסוג זה. סיכום התביעה העיקרית נדחית והתביעה שכנגד מתקבלת במלואה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

הנתבעת 2 הנה חברת הביטוח שביטחה את רכב הנתבעת והיא גם התובעת שכנגד.
אין בידי גם לקבל כאפשרות בלעדית את התיזה ולפיה "כאשר מופעלים שני כוחות פיזיקליים מי שדוחף זה הרכב שנוסע מהר יותר". לא זו בלבד שסימני הגרירה ברכב התובע הם בכיוון התנועה של רכב התובע ולא בכיוון התנועה של רכב הנתבעות אלא שממילא, ואף שהעיקרון שציין בוחן התנועה מטעם התובע הוא נכון פיזיקלית, ברי כי ישנם משתנים נוספים לאותה דחיפה נטענת מלבד המהירות כגון, משקלם של הרכבים המעורבים, זוויתם בעת ההיתנגשות והמהירות המדויקת.
כך למשל, אין שום אפשרות לקבוע כי התיזה שציין הבוחן כאמור הנה נכונה אם רכב הנתבעות נסע במהירות של X ואילו רכב התובע נסע במהירות של 1-X. הצדדים התייחסו בהרחבה גם לפתיחתן של כריות האויר ברכב התובע ולאי פתיחתן ברכב הנתבעות.
אשם תורם זה אינו מקים עילת תביעה ותוצאתו הבלעדית היא זכאותו של התובע לפצוי בשיעור נמוך יותר ממלוא נזקיו.
...
לגופו של עניין, בהתחשב בכך כי בוחן התנועה מטעם התובע לא ערך מדידות משל עצמו ונסמך בעיקר על ממצאיו של בוחן התנועה של משטרת ישראל כפי שאישר בחקירתו סבורני כי ממילא אין בחוות דעתו כשלעצמה להכריע את הכף ולולא התמונות מוצג ת/3 לא היא זו שיכולה הייתה להביא לקביעת האחריות כאמור.
חרף האמור סבורני כי יש ממש בטענת הנתבעות לפיהן ממילא אין מדובר בנזק שנגרם לתובע.
לנוכח האמור סבורני כי הדרך הראויה לקבוע את הפיצוי המגיע לתובע בגין נזקיו הממשיים הוא על דרך האומדנה.
סבורני כי פיצוי בסך של 44,000 ₪ משקף באופן ראוי את הנזק הישיר שנגרם לתובע.
סיכומו של דבר לנוכח כל האמור לעיל אני דוחה את התובענה שכנגד ואת ההודעה לצד השלישי ומקבל את התובענה בחלקה ומחייב את הנתבעות 1 ו- 2, ביחד ולחוד, לשלם לתובע את הסכומים הבאים: סך של 36,400 ₪ בגין נזקיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו