בקשת התובע להכיר בתאונת הדרכים כתאונת עבודה ולשלם לו דמי פגיעה נדחתה בהודעת פקיד התביעות מיום 27.11.19 מהנימוק שהתאונה "אירעה בשעות ערב מאוחרת, מחוץ למקום העסק, ובנסיבות אלו לא שוכנענו כי התאונה ארעה תוך כדי ועקב עיסוקך במשלך ידך", וכן מהנימוק כי "לא הוכח כי היית בדרך ממקום העבודה למעון שלך" כדרישת סעיף 80 (1) לחוק הביטוח הלאומי התשנ"ה – 1995 (להלן: החוק).
דיון והכרעה
נקדים את המאוחר ונאמר כי לאחר ששמענו את העדויות ועיינו במכלול הראיות שהובאו בפנינו, אנו בדיעה כי לא עלה בידי התובע להרים את נטל ההוכחה המוטל עליו ולשכנע כי התאונה התרחשה תוך כדי נסיעתו חזרה בדרכו "מן העבודה למעונו". למעשה, ממכלול הראיות אשר הונחו בפנינו, הנתון היחידי אשר הוכח הנו כי ביום 6.1.18 התובע נפגע בחלקי גופו השונים בתאונת דרכים.
בנסיבות אלה, לא מצאנו לנכון לבסס על עדותו של התובע ממצאים עובדתיים כלשהם לקביעה כי התובע נפגע תוך כדי נסיעתו מהעבודה למענו, ונפרט –
האם תאונת הדרכים התרחשה בדרך חזרת התובע מהעבודה
במסגרת הודעתו לחוקרת המל"ל, העיד התובע ברוח נחושה ונחרצת, כי עשה את דרכו לביתו ישר עם סגירת החנות בסוף יום עבודתו:
"ש. ספר לי על התאונה מיום 6.1.18.
ויודגש, כי תשובותיו של התובע האמורות, ולפיהן נזכר לראשונה בבית הדין את עניין האכילה במסעדה רק לאחר שנשאל אודות אותו עניין (עמ' 2 ש' 11-13 לפרוטוקול), וכי לא הזכיר את אותו עניין מאחר ולא נישאל על כך על ידי חוקרת המל"ל (עמ' 3 ש' 1-2 לפרוטוקול), כלל לא הייתה משכנעת ולא הניחה את דעתנו בלשון המעטה, כל שכן כאשר התובע טען בעצמו כאמור כי "תמיד כל הזמן כשמסיימים עבודה אוכל בחוץ". מדובר בזכרון סלקטיבי של התובע, שטען כי סובל מבעיות בזכרון (עמ' 2 ש' 23-26 להודעה לחוקרת המל"ל), ושוכנענו כי אכן מדובר בניסיון של התובע לשפר את גירסתו ולהתאימה לראיות האחרות, ניסיון שככל הנראה נולד לאחר שהתובע גילה מצפיה בסירטון של מצלמת הרכב כי בנגוד לגירסתו ולפיה תחילת הנסיעה הייתה "מאיזור החנות", הרי שתחילת הנסיעה הייתה ממסעדת "מנגל בעיר".
עניין העצירה לצורך האכילה במסעדה אף הוא קיבל ביטוי לראשונה במהלך עדותו של מר שחאדה בבית הדין, אף שעדותו גם בעיניין זה לקתה בסתירות לגבי מועדי האכילה הנטענים על ידי התובע.
במסגרת הודעתו לחוקר המל"ל, התובע העיד כי "אני סיימתי לעבוד באותו לילה, לא זוכר בדיוק מתי, אולי 23:00...". בפנינו, התובע העיד כאמור כי תאונת הדרכים התרחשה, דקות ספורות לאחר צאתו מהעבודה וצאתו מהמסעדה, וזאת בין השעות 22:55-23:00 (עמ' 2 ש' 1-9 לפרוטוקול).
...
בקשת התובע להכיר בתאונת הדרכים כתאונת עבודה ולשלם לו דמי פגיעה נדחתה בהודעת פקיד התביעות מיום 27.11.19 מהנימוק שהתאונה "ארעה בשעות ערב מאוחרת, מחוץ למקום העסק, ובנסיבות אלו לא שוכנענו כי התאונה אירעה תוך כדי ועקב עיסוקך במשלך ידך", וכן מהנימוק כי "לא הוכח כי היית בדרך ממקום העבודה למעון שלך" כדרישת סעיף 80 (1) לחוק הביטוח הלאומי התשנ"ה – 1995 (להלן: החוק).
לא נעלם מעינינו כי במסמך "טופס מיון" מיום 6.1.18 מבית חולים משפחה קדושה נרשם "תאונת דרכים בזמן עבודה", ואולם לנוכח הסתירות המהותיות שהתגלעו בגרסאות התובע והעד מר שחאדה, לא מצאנו כי יש לייחס לכך משקל מכריע.
סיכום
לנוכח כל האמור לעיל, לא נתנו אמון בגרסתו של התובע ולא שוכנענו כי תאונת הדרכים שאירעה ביום 6.1.18 הינה בגדר אירוע שניתן להגדירו כתאונת עבודה.
על כן, התביעה נדחית.