מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

האם שיחת בירור עם עובד מהווה תחליף לשימוע

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כך או כך, שיחות רקע, ככל שהתקיימו, אינן מהוות תחליף לשימוע.
עם זאת, הוברר מדבריו של התובע, כי ניב אמר לו שהוא יאפשר לו לצאת לראיונות עבודה ואם יצטרך מכתבי המלצה הוא יתן לו. אמנם ב"כ הנתבעים ביקש לברר עם התובע, במהלך חקירתו הנגדית, האם ניב "סתם לך את הפה", שמא ביקש התובע לטעון טענה שרצה לומר ולא אמר, אך התובע השיב, "ומה יכולתי להגיד" (ע' 8 ש' 10-26).
...
הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בסך 6,500 ₪.
התביעה כנגד הנתבע 2 נדחית.
התובע ישלם לנתבע 2 הוצאות משפט בסך 3,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת בעצמה טוענת שישיבת הועד המנהל שהתקיימה ביום 16.3.16 כונסה לבקשת התובע והכיצד זה שישיבה שכונסה לבקשת עובד יכולה להחשב כתחליף לשימוע עת לא ברור באם הוצגו לתובע מלוא הטענות שהועלו כנגדו בעטיין שקלה הנתבעת לסיים העסקתו? בהיעדר זימון לשימוע כדין ובהיעדר תעוד לשיחה שהתקיימה בין התובע למר פריד ומר בראון כשבוע טרם ישיבת הועד המנהל מיום 16.3.16 אין בידנו לתן מענה לשאלה האם כל הכשלים בכללותם וכל הטענות בדבר תיפקודו הלקוי של התובע ביחס לכל אחת מפעולותיו במסגרת תיפקודו כמנכ"ל אכן הוצגו לו טרם קיומה של ישיבת הועד המנהל מיום 16.3.16.
הנוכחים ובהם עד הנתבעת מר בראון מבהיר כי הוא ישב עם התובע שבוע לפני כן כי התובע הבין את הדברים הסכים לסיום העסקתו אולם אז התחרט וחזר בו. עולה מהפרוטוקול (עמ' 40, ו- 68-70) שכל הנוכחים הבינו שהתובע הסכים לפיטוריו וכי אין לראות בישיבה שהתקיימה כתחליף לשימוע וכי ככל שבעתיד יתברר שלא ניתנה הסכמת התובע לפיטורים או אז יש לקיים הליך שימוע.
...
לטעמנו עיון בסעיפי ההסכם כפי שפירטנו לעיל אינו יכול להתפרש ליותר מאשר מובן אחד, ברור והחלטתי לפיו הצדדים התכוונו לעגן זכויות נוספות להם זכאי התובע במקרה של הפרת ההסכם לתקופה קצובה וזכויות נוספות במקרה של הפרת ההסכם ביוזמת הנתבעת.
את אי הבאת מר נתי פריד כעד מטעם הנתבעת ו/או לכל הפחות כעד הזמה מטעמה מצאנו שיש לזקוף כאמור לחובתה.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצוי בגין היעדר שימוע בסך של 20,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בהמשך השיחה הצטרפה הגב' מריסול והודיעה לתובע כי השיחה מהוה שיחת שימוע וכי מבחינת הנתבעת עבודתו של התובע הסתיימה.
התובע טען, כי פוטר בבושת פנים ביום 17.10.18 מבלי שנערך לו שימוע כדין, הוא זומן לשיחה מבלי שנימסר לו מראש מה תכליתה, בשיחה זו הוצגו בפניו תמונות כאשר מר זהבי ומר כהן וגב' מריסול ניכנסו ויצאו כל העת, השיחה נערכה על ידי מר זהבי אשר העביר את מסקנותיו למר כהן עוד קודם לשיחה כאשר התובע פוטר מיד לאחר סיום השיחה מבלי שנעשה כל בירור לגבי טענותיו והסבריו שניתנו במסגרת השיחה.
התובע טוען כי ערך בירור עם אדם בשם יוסי, שמנפיק תעודות משלוחים בנתבעת, ומברור זה עלה כי מאחר והלקוח רכש סחורה (קומפרסור), הוא קיבל עם הרכישה גם את ה"קומבט" כמתנה, וזה סופק לו בהמשך כאמור על ידי התובע.
עוד טען כי מאחר ופוטר ביום שבו היתקיימה "שיחת השימוע" וכי זכאותו לחלף הודעה מוקדמת אינה תלויה בנסיבות הפיטורים, זכאי הוא לתשלום חלף הודעה מוקדמת בסך של 8,320 ₪.
...
משלא הרימה הנתבעת את הנטל להוכיח, באופן מבוסס ומכומת, את הסכומים שלטענתה נטל התובע שלא כדין, אין כל יסוד לטענתה לקיזוז, ודין טענה זו להידחות.
אחרית דבר על יסוד כל האמור, הנתבעת תשלם לתובע כדלקמן: א. פיצויי פיטורים בסך של 124,800 ₪.
תביעות התובע לחלף הודעה מוקדמת, לפיצוי בגין הפרת חוק הגנת השכר, לפיצוי בגין אי מתן אישור על תקופת עבודה ולפיצויי הלנת שכר - נדחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

כך שהנתבעת לא טירחה לברר, לפחות עם עובדיה שלה, את טענות התובע בנוגע למניעים הפסולים של אישתו, אחותה ויו"ר ועד העובדים, זאת כאשר התובע העלה כבר בשיחת הבירור גם טענות ספציפיות בדבר פניית אישתו לעובד בנתבעת, תוך שנקב את שמו (תמליל הבירור, עמ' 13, ש' 19 – 28; עמ' 14, ש' 1 – 21) .
מעבר לידרוש, נוסיף שתי הערות: ראשית, היתנהלות הנתבעת בזמן אמת, עולה לכאורה בקנה אחד עם האמור בהסכם הקביעות החל על יחסי הצדדים, שבו נקבע כזכור כי: "לא יפוטר עובד קבוע מן העבודה, אלא לאחר בירור עם ועד העובדים.", וכן נקבע כי: "לא הופיע העובד ו/או נציג הוועד לבירור, על אף שזומנו בכתב מבעוד מועד, תחליט ההנהלה על צעדי המשמעת ללא קיום בירור.". אומנם בהסכם הקביעות אין הבחנה בין הליך בירור לבין הליך השימוע, אלא יש תהליך דו-שלבי: בירור שלאחריו החלטה על צעדי משמעת.
כאמור, ביקשה הנתבעת להיבנות מכך שבמהלך הבירור התובע הצהיר כי הוא מוכן לעבור בדיקה פרטית, ושבכוונתו להתייעץ עם עו"ד. לעמדתנו, מעבר לכך שיש לראות את ההצעה לעבור בדיקה פרטית על רקע הלחץ בו היה נתון התובע במהלך הבירור, הרי שאין בכוח אותה אמירה להוות תחליף לקבלת הסכמת התובע מדעת ומרצון חופשי לבדיקה שנערכה בסופו של יום מטעם המעסיקה.
...
כאמור, מדובר במעסיקה גדולה במיוחד, אשר מעסיקה אלפי עובדים ומרכזת כוח, ומקובלת עלינו טענת התובע כי התנהלותה אינה מתיישבת עם המצופה מארגון גדול כדוגמתה, שבו גם קיים ארגון עובדים והסכמים קיבוציים.
לאור כל האמור לעיל, אנו מעמידים את הפיצוי בעד נזק לא ממוני, על סך של 130,000 ₪.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת כך שאנו קובעים כי התובע פוטר שלא כדין, בחוסר תום לב ובחוסר הגינות, ללא עילה, ומחייבים את הנתבעת לשלם לתובע, תוך 30 ימים מיום קבלת פסק הדין, את הסכומים הבאים: · סך של 25,413 ₪ בגין פיצוי בעד נזק ממוני, אשר יישא הפרשי הצמדה וריבית החל מיום 15/11/2020 ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה זהות המעסיק ותקופת ההעסקה לטענת התובע, יש לחשב את זכויותיו בהתאם לתקופת עבודה בת 24 שנה, שכן עבד אצל אברהם החל מחודש יוני 1994, באמצעות חברה אחרת בשם "הטובים לטיח" אשר נוהלה ע"י אברהם יחד עם אדם נוסף בשם פנחס יובל.
כפועל יוצא, ברי כי לא ניתן להתבסס על יומנים אלה לצורך קביעת ממצאים עובדתיים לגבי שעות העבודה של התובע ואין בהם כדי להוות תחליף לחיובו של מעסיק מכוח הדין לבצע רישום מסודר בדוחות נוכחות.
לימים התברר לתובע כי שיחות אלה היוו הקדמה לכוונת הנתבעים להביא לסיום העסקתו ואכן ביום 4.9.18 הודיע לו אברהם כי הוא מתכנן לפטרו.
משאין מחלוקת כי התובע פוטר, הנטל להוכיח כי השיחה מיום 4.9.18 הוותה שיחת שימוע או כי התובע ויתר על זכותו לשימוע, מוטל על הנתבעים.
...
משכך, יש לדחות את התביעה כנגד אברהם.
סוף דבר   תביעתו של התובע התקבלה בחלקה, כמפורט לעיל.
התביעה כנגד הנתבע 2, נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו