רק אם השרות יינתן ללא כוונת רווח הוא ייכלל בהגדרה; השלישית- הביטוי נועד לצמצם את סוגי השימושים שיכללו ברכיב "לשירות הציבור", ללא קשר לזהות מבקש ההיתר או למטרת השמוש בפועל, האם לצבירת רווחים אם לאו; הרביעית- הביטוי הוכנס להגדרה עקב טעות, שלא כדין, או שאינו תואם יותר את התפיסות הפרשניות, ועל כן, יש להיתעלם ממנו כליל .
כך למשל בע"א 126/79 חיה נ' ועדת העררים לפי חוק נכי רדיפות הנאצים, תשי"ז-1957, פ"ד לד(2) 24, 27 (1979) נאמר:
"אילו היה בסמכותנו לתקן את החוק לפי הצעתה המרומזת היתה המערערת זוכה בערעורה, אך אנו, אין לנו סמכות שכזאת. מלאכת החקיקה, לרבות הכנסת תיקונים בדברי חיקוק, מופקדת בידי הרשות המחוקקת, ותפקידה של הרשות השיפוטית היא לפרש חוקים ולא לשנותם. תפקידו של פרשן הוא לגלות את דעת המחוקק, ואותה הוא חייב למצוא, בראש ובראשונה, בדברי החיקוק שהוא מפרשו. אין הפרשן רשאי להוסיף על דברי המחוקק או לגרוע מהם אלא באותם מקרים יוצאי דופן שבהם מביא הנוסח לתוצאה אבסורדית שאין הדעת סובלתה" (עמ' 27).
כך גם בסעיף 69 העוסק בהוראות של תכנית מפורטת ההתייחסות הנה רק לשימושים ולא לזהות בעל הזכויות או מבקש ההיתר:
כל עוד אין הוראות מתאימות בתכנית מיתאר, מותר לקבוע בתכנית מפורטת הוראות לכל ענין שיכול להיות נושא לתכנית מיתאר מקומית לפי סעיף 63, וכן מותר לקבוע בה הוראות בענינים אלה:
(1) חלוקת קרקעות למגרשים או לאתרי-בניה, צורתם ואורך חזיתם;
(2) ייעוד קרקעות לדרכים, שטחים פתוחים, גנים, בתי-ספר, מרכזת טלפונים, מיתקן לחלוקת דברי דואר, מקומות לצרכי דת, סעד, בריאות, תרבות, מיקהל, נופש, ספורט ושטחי חניה, מקלטים ומחסים צבוריים או לצרכי ציבור אחרים;
(3) מקומות חניה באתרים שלידם מתרכזים כלי רכב ממונעים;
(4) מיקום בנינים הנועדים לצרכים מיוחדים ותחימת שטחים שבהם יחולו הגבלות מיוחדות;
(5) שמירה על מקומות, מבנים ודברים אחרים שיש להם חשיבות לאומית, דתית, היסטורית, ארכיאולוגית, מדעית או אסתטית;
(6) הריסתם ושיקומם של בנינים רעועים המהוים סכנה לנפש או שאינם ראויים לדיור מטעמי בריאות;
(7) שיקומם של בנינים בשטחים מאוכלסים ביותר או בנויים בצפיפות יתר ושל שטחים שכל בניה נוספת בהם עלולה, לדעת הוועדה המקומית, להביא לידי צפיפות יתירה של האוכלוסיה או של הבנינים, וקביעת תנאים מיוחדים להיתרי בניה בשטחים אלה;
(8) הקצאת קרקע לבעל קרקע או לבעל זכות בקרקע שזכויותיו נפגעו אגב ביצועה של התכנית;
(9) מיקומם של בנינים, נפחם, גבהם, צורתם ומראם החצוני;
(10) נטיעת עצים והתקנת ספסלים ואבזרים כיוצא בהם בדרכים ובשטחים פתוחים;
(11) מספר הבנינים שמותר להקים על מיגרש, מספר הדירות בכל בנין ומספר החדרים בבנין או בדירה;
(12) הוצאות התכנית, לרבות הוצאות עריכתה וביצועה
תכניות מתאר עוסקות בהגדרת ייעודים ושימושים, בקביעת מיגבלות על השמוש ועל הניצול של המקרקעין, בהבטחת אינטרסים צבוריים ושמירה על משאב הקרקע אולם הן אינן עוסקות ואינן אמורות לעסוק בזהותם של מי שיעשו שימוש במקרקעין ובתנאי שהשימוש יתאים לתכניות.
כך בחוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1975, הוגדר מוסד ללא כוונת רווח כדלקמן:
(1) המדינה, רשות מקומית או איגוד ערים;
(2) חבר-בני-אדם, מואגד או לא מואגד, שאין עסוקו לשם קבלת רווחים ושאינו מוסד כספי;
(3) תאגיד שהוקם מכוח דין ואינו רשום כחברה, כאגודה שיתופית או כשותפות;
(4) קופת גמל הפטורה ממס הכנסה על פי סעיף 9(2) לפקודת מס הכנסה;
הדגש מושם על טיבו של העיסוק, דהיינו כי התאגיד אינו עוסק בעסוק לשם קבלת רווחים, אולם הסעיף מוציא מתחולתו מוסדות כספיים (השוו ע"א 767/87 עמותת "בשערייך ירושלים" נ' מנהל המכס ומע"מ, פ"ד מד(4) 800 (1990); י' בן-יהונתן "עוסקים ומלכ"רים במע"מ" הרבעון הישראלי למיסים 12 (47), 298 (תש"ם-תשמ"ב)).
...
כך בעע"מ 4105/09 עיריית חיפה נ' עמותת העדה היהודית הספרדית בחיפה (2/2/2012) נאמר כי "על בית המשפט לעשות כל מאמץ סביר להימנע מלהגיע למסקנה שנפלה טעות בחקיקה המחייבת את תיקונה בידי בית המשפט וחלף זאת, למצוא את הפתרון לאתגר שמציב נוסח החקיקה בגדר פרשנותו של הנוסח כפי שנחקק" (שם, בפסקה 21).
סוף דבר
בשים לב לכל האמור איני מוצא מקום להתערב בהחלטת וועדת הערר.
לאור התוצאה האמורה אני מחייב את העותרת לשלם לכל אחד מהמשיבים הוצאות משפט ושכר טרחה בסכום כולל של 7,500₪.