מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

האם קיים חסיון מסמכים שהוכנו לצורך ניהול מו"מ לשם השגת פשרה

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

שעות ספורות טרם הדיון עתר האב להוצאת התימלול מתיק בית המשפט בהיותו מיסמך חסוי מהליך הגישור בין הצדדים, ונקבע שזו תדון בדיון.
המחלוקת בין הצדדים היא האם מר אין בטענת האם שמר חלוץ לא שימש כמגשר כדי להכשיר הגשת התימלול, עת היא מאשרת שמר חלוץ פנה אליה מטעם האב במטרה לנהל עימה מו"מ (סעיף 8 לתשובת האם מיום 6.8.2020 ).
משמעות הדבר היא כי לא ניתן להגיש את המסמך או להציג את הדבר במשפט, ולא ניתן לקבוע על יסודם ממצאים כלשהם ]ע"א 172/89 סלע חברה 311 [; המטרה שביסוד כלל זה הנה עדוד פשרות ומניעת התדיינויות 14 ( לביטוח נ' סולל בונה, פד"י מז( ממושכות בין כתלי בית המשפט.
זה המקום להבהיר שמעיון בתימלול שהוגש כאמור ביום 6.8.2020 , עוד בטרם הוגשה הבקשה להוצאתו מהתיק ביום 9.8.2020 , עולה שלא הושגה כל הסכמה בעיניין המעבר אלא הוצעו הצעות שונות כאשר מבחינת האב הסכמה למעבר היתה כרוכה בהפחתת שיעור המזונות באופן ניכר, ולכך האם לא נתנה הסכמתה אלא טענה שעליה להתייעץ, כך שבניגוד לטענתה לא ניתנה הסכמה מפורשת למעבר.
כפי הפסיקה אליה בחרה להפנות בסיכומיה, נידרשת חו"ד של גורמים מקצועיים על מנת לבחון האם טובת הקטינים היא לעבור למקום מגורים אחר, עת הצדדים מקיימים משמורת משותפת מלאה וזמני השהות של הקטינים עם כל אחד מהם שוים.
שהרי בדיוק לשם כך הוגשה התביעה, ולצורך כך התבקשה הכנת תסקיר עו"ס לסדרי דין.
...
בהחלטה מיום 12.7.2020 נעתר בית המשפט לבקשה חרף התנגדות האב, זאת בין היתר משום ש"אין הצדקה להזמין תסקיר עו"ס ולדון בבקשה בעניין מקום מגורים בגדרי הליך לי"ס".
התוצאה היא שבקשות האב להוצאת התמלול מהתיק ולהשבת הקטינים לבת ים מתקבלות.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לגירסתם היתנהל מו"מ בתיווך מר מ.ס שלחץ על הצדדים להגיע לפשרה והושג הסכם ביום 27.3.06 לחלוקה לפיה המבנה המסחרי שייבנה בחלק על פי אותו היתר בנייה יחולק ויהיה 6 .
לטענתה המנוח ג' הנו בעל הזכויות במקרקעין כאשר כל ויתור על זכויות בה מטעם מי מאחיו ומאחיותיו נעשה מתוך הסכמה לגבי הסדרת הזכויות בין בני המשפחה באשר לאלה אשר ירשו מאביהם המנוח א.מ.מ ז"ל. לגירסתה טענתם כי הם ויתרו על זכויותיהם כדי להקל על המנוח בניהול הפרויקט הנה שקרית כי היה באפשרותם להשאיר את מצב הרישום הקיים ולייפות את כוחו של המנוח לפעול בשמם או לחתום במקומם על כל מיסמך רלוואנטי.
להצהרתה המנוח ג' לא דיבר בפניה על קיומה של התחייבות כלפי התובעים, וגם אם התחייב הרי פג תוקפה עם מותו, ואין בה כדי לחייב את הנתבעים.
לאור הוראות החוק וההלכה הפסוקה לפיהן חיסיון עוה"ד – לקוח מונע מעוה"ד אליאס שוקרי להרחיב מעבר לאישור המסמכים כחלק משירות משפטי שנתן למנוח, עדות שכאמור נגבתה כבר בדיון הקודם, הרי שאני דוחה את הבקשה לזימונו פעם נוספת".
למה לא הכנתם מיסמך של חצי עמוד בו אתם משותפים עם אח שלכם בחלקה הזו ? 9 ת. ביני לבין אחים שלי לא צריך הסכמים, הולכים לפי מילה.
...
אין לאפשר הגשת תביעות הצהרתיות חלקיות ללא חלק אופרטיבי כאשר סביר להניח, שבית המשפט יזדקק להליכים נוספים כדי ליישב את הסכסוך בין הצדדים" (רע"א(י-ם) 84/98 צעד בריא - אלוש אורטופדיה .
bbsensograph belgium nv בע"מ אחרית דבר אני מורה על אישור הסכם הבוררות ופסק הבוררות מיום 15.5.06 בהתייחס לכל התובעים אל מול הנתבעים.
הבקשה לפיצול סעדים נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בהתייחס לעמדת הנתבעת בתשובתה לדרישה להמצאת מסמכים ומענה לשאלון ואשר לפיה כל המסמכים והנתונים במסגרת המו"מ שניהלו הצדדים ואשר לא הבשיל להסדר אינם רלוואנטיים, ובכלל זה הצעת הנתבעת לפצות את התובעים לפי שווי של 400 ₪ למ"ר, התובעים טוענים בבקשתם כי מהלך של מו"מ בין צדדים אינו חסוי כלל וכלל וחובה על הנתבעת להשיב על כל השאלות העובדתיות בעיניין המו"מ שהתנהל בין הצדדים.
גם לעניין הבקשה להשיב בתצהיר לשאלות שפורטו בבקשת התובעים, הנתבעת חוזרת וטוענת בהתייחסה לכל השאלות העוסקות בדברים שהוחלפו במסגרת המשא ומתן אשר היתנהל בין הצדדים לקראת הפשרה (שלא הושגה בסוף) כי על הדברים הללו או המסמכים שהוחלפו במסגרת המו"מ חל חיסיון והפרת החובה לשמור על החיסיון האמור הנה מעשה חמור הגובל בעבירה על כללי האתיקה של לישכת עורכי הדין וכי הענות לדרישת התובעים בעיניין הזה תיפגע קשות באנטרס הצבורי של קיום מו"מ. בנוסף, נטען כי משלא הושגה פשרה בסופו של דבר, אין בחילופי דברים או במסמכים שהוחלפו במו"מ כדי להיות רלבאנטיים להכרעה בהליך דנן וחלק מהשאלות אף טורדניות שהתושבות בקשר אליהן חסרות כל תועלת בהליך באשר התשובה להן נימצאת בידיעת התובעים כפי שעולה מכתבי הטענות (בהקשר זה הפניתה הנתבעת לשאלות המתייחסות להצעת הנתבעת לפצוי חד שלבי לפי 400 ₪ למ"ר ובתשובת התובעים להצעה- שאלות 4 ו- 5, 9 ו-17 בשאלון).
אוסיף כי באותו עניין נפסק כי מעמדו של החיסיון ב"הליך האחר" הנו חיסיון יחסי וכי לצורך בחינת האפשרות לחשוף בהליך מאוחר מיסמך שהוכן לצורך היתדיינות קודמת נידרש לבחון מיגוון שיקולים, וכאמור אינני סבור כי יש מקום להדרש לסוגיות נכבדות אלו כל עוד התובעים לא הצביעו באופן מפורט ומפורש על הרלוואנטיות של דרישתם הגורפת להליך שלפנינו.
...
במקרה שלפנינו, מדובר בשלוש שאלות כשמתוכן שאלות 6ו-7 הן לעמדתי שאלות עובדתיות פשוטות שכל מטרתן היא להבהיר מה היה הבסיס העובדתי שלפיו קבע השמאי בשמאות הראשונה את שווי חלקה 146 ובהתאם אני מורה לנתבעת להשיב על שאלות אלו גם אם לצורך המענה היא נדרשת לפנות לשמאי מטעמה.
גם בקשת התובע בעניין תביעת קיבוץ כפר מסריק דינה להידחות; הנתבעת ציינה במפורש, בתגובתה לבקשה והן במכתב התשובה לגילוי מסמכים מיום 29.12.21 כי הקיבוץ לא הגיש כל תביעה וטענות הקיבוץ פורטו למעשה על ידי הנתבעת בהודעת דוא"ל ששלח בא כוחה לתובעים ביום 4.8.20 (נספח 11 לכתב ההגנה) ובתשובה לדרישה לגילוי מסמכים הפנה ב"כ הנתבעת למכתב הנתבעת לקיבוץ מסריק מיום 29.10.20.
מכל מקום, מבקשת התובעים לא ברור אם הנתבעת המציאה את המכתב ששלחה לקיבוץ כפר מסריק מיום 29.10.20 ואשר צויין ברשימת המסמכים שברשותה בתשובתה מיום 29.12.21 לדרישה לגילוי מסמכים, ואני מורה לנתבעת להמציא אותו לתובעים ככל שאכן טרם עשתה כן. סיכום סיכומו של דבר, אני מורה לנתבעת להשלים עד ליום 28.2.23 המצאת מסמכים ומתן תשובות לשאלות ספציפיות כמפורט לעיל (סעיפים 72,73,87,92,97,98 להחלטה).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

החיסיון ההלכתי לעניין מסמכים אשר הוחלפו במסגרת משא ומתן הוא חיסיון מפני הצגת מסמכים בהליך משפטי המתנהל בין הצדדים כאשר המסמכים הוחלפו במו"מ לפשרה בקשר לאותו הליך משפטי, וזאת כדי שצד למו"מ לא ינצל את המידע שהועבר לו במסגרת המו"מ כדי לקנות יתרון לא הוגן ולזכות באותו הליך משפטי.
כעת טענת המבקש היא הפוכה לחלוטין ולפיה הייתה לו הסמכות לפעול בשם אביו, מר ירון דיסקין ולנהל משא ומתן שמסמך הדרישות הסחטניות מהוה חלק ממנו.
לאור העובדה שלפי סעיף 13(א) לחוק האזנת סתר, ראיות שהושגו בדרך של האזנת סתר אינן קבילות בבית המשפט, בית המשפט מתבקש לפסול את התמליל שצורף מלשמש כראיה.
החיסיון לעניין מסמכים אשר הוכנו לצרכי פשרה, נובע מהחיסיון שנקבע לעניין מסמכים אשר הוכנו לצורך קיומו של הליך משפטי.
...
לאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים ובשים לב להוראות הדין וההלכה פסוקה מצאתי כי דין טענת המבקש בדבר קיומו של משא מתן בין הצדדים להידחות ומכאן שדין הבקשה להידחות, ויפורט להלן.
בשולי הדברים יצויין כי איני נדרש במסגרת החלטתי זו לדון בתימלולים אשר צורפו לתשובת המשיבים 1-2.
סוף דבר דין בקשת המבקש להידחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

כבר בנספחים לכתב התביעה (נספח ט'), נזכר קיומה של שיחה מוקלטת בין בן זוגה של התובעת לבין מנהל הנתבעת ובעליה, מר אייל שר-שלום.
אלא שעל פי ההלכה הפסוקה ובמטרה להבטיח ניהול משא ומתן חופשי הוכרה אי קבילות וחסיון על מסמכים שנוצרו במסגרת משא ומתן לפשרה או על הדברים שהוצגו או הושמעו במסגרת המשא ומתן.
"ההנחה היא כי כאשר מיתנהל משא ומתן לשם השגת פשרה, הצדדים לו עשויים להמנע ממצגים, הצהרות או הצעות אשר טמון בחובם ויתור כלשהוא לטובת הצד השני, מחשש שוויתור כאמור ישמש כראייה לרעתם בהליך עתידי העשוי להתנהל בין הצדדים.
עוד הבהירה כי מסמכים אשר הוכנו לצורך פשרה כוללים בדרך כלל מידע הידוע לשני הצדדים, ובשל כך לא מתעוררת דרך כלל שאלת חסינותם מפני עיון, אלא רק שאלת קבילותם כראיה במשפט.
...
על כן לא מצאתי להיעתר לבקשת הנתבעת לקיים ברור עובדתי נוסף.
כללם של דברים – הבקשה להוצאת התמליל שצורף לתצהירי התובעת ומחיקת אזכורו נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו