מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

האם ניתן לשנות חוזה לאחר חתימתו בהסכמת שני הצדדים

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

שהרי אין מחלוקת בנוגע לעובדה ששני הצדדים בהסכמה יצרו לאחר חתימת ההסכם מיגרש מאוחד, שניהם יחדיו ובהסכמה הוציאו לאחר מכן היתר בנייה, ובפועל בנו מבנה על המיגרש המאוחד תוך הנמכת מפלס, המונעת גישה לבית המלאכה במבנה מדרך אחרת, שאינה עוברת בשטח המריבה.
הסכם השכירות למעשה מחזק את המסקנה לפיה גם בהסכם 2005 הצדדים לא התכוונו למנוע שימוש משותף ועל כן גם בהסכם השכירות בשנת 2014 לא מנעו את השמוש באופן ממשי וקביעת דמי שכירות בסך 1 ₪ בלבד מלמדת כי גם לא היתה להם כל כוונה לעשות כן. לאור כל האמור לעיל, אני סבורה כי מהיתנהגות הצדדים ניתן ללמוד שהם הסכימו מלכתחילה להתיר שימוש שני הצדדים בדרך המעבר בשטח המריבה, או הסכימו לשנות את ההסכם שנכרת בשנת 2005 והסכימו לאחר כריתתו כן לאפשר לכל הצדדים להניח תשתיות בשטח המריבה ולאפשר לכל צד להשתמש בחלק של הצד השני לצורך מעבר וגישה.
...
כתוצאה מהנמכת מפלס הקרקע, טענו המערערים כי הם לא יכולים להשתמש בשביל הגישה הדרומי לצורך תנועת רכבים וספקים לבית המלאכה, ואין מנוס משימוש בשביל הגישה בחלק המקרקעין בשטח המריבה שנמצא בשימוש ייחודי של המשיב לפי הסכם 2005.
לסיכום לאור כל האמור לעיל, אני מורה על קבלת הערעור, ביטול פסק הדין של בית המשפט קמא ודחיית תביעת המשיב נגד המערערים בכל הנוגע לחיוב בתשלום דמי שימוש ראויים.
לאור תוצאת ההליך ובהתחשב בגובה ההוצאות שהוטלו בבית המשפט קמא, אני מורה כי כספים ששולמו על פי האמור בסעיף 21 לפסק הדין קמא יושבו למערערים באמצעות בא כוחם, בתום 30 יום ממועד המצאת פסק דין זה, אחרת יישאו הפרשי הצמדה וריבית ממועד פסק הדין ועד ההשבה בפועל.
בנוסף ישלם המשיב למערערים הוצאות בסכום מדוד בלבד, בהתחשב בתוצאת ההליך ובעובדה שטרם הסתיימו כל ההליכים בין הצדדים, בסך של 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ההסכם נחתם לאחר שהועברו בין הצדדים טיוטאות ונערכו בו שינויים (עמ' 80 ש' 23-18; עמ' 206 ש' 3-1).
בתכתובת שהתקיימה בסמוך לחתימת ההסכם כתב שינבאום לבנסאיי כי הסיר מהסכם השותפות מספר סעיפים ובהם הוראה לפיה שירותי פיתוח שיסופקו ע"י חברת ביטמן מעבר למסמך האפיון יתומחרו לפי מחיר X לשעת עבודה, כאשר שינוי הסכום יהיה בהסכמת שני הצדדים.
...
עוד טוען בנסאיי כי למרות שבהצעת המחיר נכתב כי האתר הוא "ללא מערכת ניהול", בסופו של דבר הוקמה והוטמעה גם מערכת ניהול.
סוף דבר: בתביעה העיקרית מחויב שמש כלפי בנסאיי בסך של 1,200,000 ₪.
התביעה שכנגד נדחית.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם להילכת אוקראינסקי, במסגרת הבחינה העובדתית ייתכנו מספר מצבים: "המצב הראשון, כאשר בית הדין מתרשם כי המעסיק יצא ידי חובת חוק הודעה לעובד וכי האמור בהודעה משתקף בצורה נאותה בתלוש השכר (או שהמדובר בשינוי שאינו טעון על פי דין הודעה נפרדת). במצב כזה אזי קמה ההנחה כי התשלום בהתאם להודעה לעובד והפירוט בתלוש השכר מבטא את הסכמת הצדדים. ...
הצדדים חתמו על הסכם העבודה בתאריך 5.9.2018 (חודש לאחר תחילת העבודה).
שכר התובע בחודש הראשון לעבודתו עמד על שכר המינימום במשק אותה עת. בחודש ספטמבר, לאחר חתימת ההסכם, השכר השתנה בהתאם למצוין בהסכם העבודה (ר' סעיף 19 לסיכומי הנתבעת).
לעניין זה ר' הנפסק בע"ע (ארצי) 26020-01-19 בין הרים שירותי תיירות בע"מ – דגן, 15.2.20 - אכן, בעיניין קנסטו, עליו נסמכו שני הצדדים, פורטו תנאים להכרה בהסכם לפיו יקבל עובד "גמול שעות נוספות גלובאלי", חלף זכאותו לגמול על פי דין המחושב לפי שעות עבודתו בפועל, ואין חולק כי תנאים אלה לא היתקיימו במלואם בעניינינו.
...
מאחר שגרסת התובע לגבי השכר השעתי נדחתה ולא מצאנו טעויות בחישוב הנתבעת (נ/1), דין התביעה ברכיב זה להידחות.
על כן התביעה ברכיב זה נדחית.
כלומר, הנתבעת שילמה לתובע ברכיב זה 9,197 ₪ ועל כן התובע אינו זכאי להפרשים ברכיב זה. סוף דבר – התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

לטענת חקמט, על אף האמור בהסכם, לאחר חתימתו הסכימו הצדדים (כשאת צוותא ייצג מר אריק הוך ז"ל) כי צוותא ששיפצה את המושכר תטפל גם בהתקנת קו החשמל הנפרד וכי חקמט תשלם עבורו, אלא שצוותא לא הקימה "קו חדש". לטענתה היא לא יכלה לדעת על כך שלא הותקן "קו חדש" (אלא נעשה שימוש ב"קו קיים") משום שצוותא בחרה למקם את לוח החשמל של המושכר כך שהגישה אליו היא רק משטחה, ואם הייתה יודעת על כך היא הייתה מסרבת לאשר זאת.
מצאתי לקבל טענות צוותא לעניין זה, אפרט: חקמט חוזרת בסיכומיה על טענתה כי על פי הסכם השכירות, כל שינוי בחוזה יהיה בתוקף רק אם יערך בכתב וייחתם על ידי שני הצדדים.
...
מכל מקום לא מצאתי שיש לחייב מי מהצדדים בהוצאות כלשהן, מעבר להוצאות שייפסקו בפסק דין זה. סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, מצאתי לקבל את תביעת חקמט בחלקה, ולדחות את תביעת צוותא במלואה, למעט לעניין התשלום עבור הפרדת מערכות החשמל.
לפיכך אני מורה כדלקמן: התובעת (צוותא) תשלם לנתבעת (חקמט) סכום כולל של 581,782 ש"ח, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין (ולא ריבית הסכמית) מהמועד בו היה עליה לשלם את דמי השכירות ועד למועד התשלום בפועל.
סכום זה כולל מע"מ. בנוסף תשלם התובעת (צוותא) לנתבעת (חקמט) סך של 24,025 ש"ח בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין, מהיום בו שילמה חקמט את תשלומי הארנונה (כמפורט בנספח 70) ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תביעת פינוי מושכר (תפ"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

עוד נטען בכתב התביעה בסעיף 13 כי הנתבעים שלא ברשות או בהסכמת התובעים, הוסיפו סעיף אופציה להסכם השכירות לאחר שנחתם, ו"משמחו התובעים בגין כך בפני הנתבעים, אמרו להם האחרונים כי מדובר באופציה שתתממש רק אם תהיה על כך 'הסכמה הדדית' בין שני הצדדים".
לשם כך אין צורך בסעיף אופציה שכן צדדים להסכם תמיד רשאים להאריך בהסכמה את משך ההסכם, אם בתרשומת על גבי ההסכם ואם במסמך נפרד, והם יכולים במסגרת זו להשאיר את התנאים בהסכם המקורי או לשנותם, והכל על בסיס משא ומתן והסכמה.
...
מהעדויות שנשמעו עולה כי אין למעשה מחלוקת בנוגע למועד רישום התוספת על ידי הנתבעת 2 בכתב ידה, בנוכחות התובע 1 והנתבע 1, לפני שהחוזה נחתם על ידי התובעת 2 (שחתמה בשולי הסכם השכירות וממש מתחת לתוספת) ועל כן, נדחית הגרסה העובדתית של תובעים בסוגיה זו. כפועל יוצא, מאחר שהוברר כי טענה עובדתית בכתב התביעה – שאושרה בתצהיר התמיכה של התובע 1 – אינה נכונה, נגרמה פגיעה ממשית במהימנות התובעים.
בסיום השיחה הסכים הנתבע לשמוע מהתובע הצעה לפיצוי בשל הדרישה לסיום תקופת השכירות ללא מימוש האופציה ואם זאת תהיה מקובלת עליו, יצא מהמושכר "יותר מוקדם". לא נטען כי היתה שיחה נוספת וככל הנראה לאחר שיחה זו נשלחה לנתבעים התראה באמצעות עורכת דין, הדורשת את פינוי המושכר בסיום תקופת השכירות הראשונית.
התוצאה אני דוחה את התביעה לפינוי מושכר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו