זאת, לצורך אספקה וצריכה עצמית, לשם מילוי בריכה וקירור מתקנים של בית-המלון "הרודס" שאותו היא מפעילה ואשר מצוי אף הוא בסמיכות לקו החוף.
"
ובהמשך צוין שם, בפסקה 11 כי:
"כללי הפקה והולכה קובעים תעריף נורמאטיבי שמבוסס על תימחור ריאלי של עלויות הפקה והולכה של מים. פרק ב' לכללים מגדיר את תעריפי ההפקה בהתאם לאופן ההפקה (קדוח; הפקת מים עיליים; התפלה) וכן תוספת על טיוב מים (סעיף 8). הכללים מתבססים רק על נתונים שקשורים לעלויות ההפקה ולא לנתונים אחרים (כגון שימושי המים, איכותם, הבדלים בין אזורים גיאוגרפיים, סוג הספק) משום שעל פי סעיף 111 לחוק המים, הכללים צריכים להתבסס על "עקרונות אחידים ועל העלויות הנדרשות בקשר להפקת המים, הולכתם והספקתם". פרק ג' לכללים מסדיר את תעריפי ההולכה עבור המקרים השכיחים של קדוחי מים והספקה מקומית.
בין היתר, תעריף ההולכה מתחשב בעלויות ההון שהושקע בהקמת מערך ההולכה.
תמצית התובענה וטענות הצדדים בבקשת הסילוק
עיקר טענת המשיבה בתובענה היא כי לאחר שאיבת מי-הים מהבאר, זו שבה ומתמלאת במי-ים, בעוד שהמים שנשאבו על-ידה מוזרמים בצנרת מותאמת ומוחזרים במלואם לים, בהתאם להיתר שניתן לבית-המלון (לעיל ולהלן בהתאמה: רישיון הפקת המים ו-רישיון רישיון הספקת המים ויחד: הרישיונות).
המבקשת מוסיפה וטוענת כי דין התובענה דחיה גם לגופה, בין היתר, מאחר והליך בחינת ההשגה וההחלטה בה התנהלו כדין; משום שהודעת החיוב ניתנה כדין; ומשום שלא נפל פגם באופן החישוב מושא הודעת החיוב.
אכן, הטענה כאילו המשיבה מספקת מי ים לצריכה עצמית מבקשת לתקוף את סיווג המים שנקבע בעיניינה, עת נקבע כי רמת מליחות המים בעיניינה עומדת על כ-16,500 מיליגרם כלור לליטר.
...
סבורני כי טענה זו של המשיבה היא המשכה הישיר של הטענה שהובאה לעיל, שלפיה המים שנכנסים למערכותיה של המשיבה הם מי-ים בלבד, ולפיכך יש לראות גם בטענה זו משום תקיפה של חקיקת המשנה לרבות תקיפת תנאי הרישיונות שנקבעו בעניינה.
ודוקו: בסעיף 31 לחוק המים נקבע מפורשות, כי "הרואה עצמו נפגע על ידי סירובו של מנהל הרשות הממשלתית לתת רישיון, על ידי תנאים שנקבעו ברישיון או על ידי התלייתו, שינויו או ביטולו, רשאי לערור על כך לפני בית הדין תוך 21 יום מיום מסירת הודעה על החלטת מנהל הרשות הממשלתית". אני סבור כי לעניינה של התובענה דנן יפים אחד לאחד דבריו של בית המשפט העליון ברע"א קדש נפתלי, שם נקבע (בפיסקאות 18-17) כי:
"טענתם המרכזית של המשיבים בכתב תביעתם המתוקן מופנית נגד סיווג המים המסופקים להם על-ידי מקורות. טענתם היא, כפי שפורט לעיל, כי מקורות מחייבת אותם לפי התעריף הקבוע למים לחקלאות מסוג 'מים שפירים', בעוד שהמים שמסופקים להם הם, למעשה, מסוג 'מים שפירים באיכות נחותה' [...]
מן הטעמים המפורטים לעיל – התביעה נמחקת.