מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

האם מכתב הזמנה לשימוע נחשב לשון הרע

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לגירסת התובע, הטענות שהופנו כלפיו במכתב השימוע אינן מבוססות ופגעו בו כאשר אחד הגורמים לזימון היה קונפליקט שנוצר בינו לבין הנתבעת 3 בשל כך שהוא התלונן בפני בית החולים על היתנהלות בלתי תקינה של חלק מהעובדים כלפי צוות המטופלים.
בבקשה נטען, כי הנתבעות 2 ו-3 הן בעלות תפקידים בנתבעת 1 ובמסגרת עבודתן היו ממונות על התובע ואולם בינן לבין התובע מעולם לא היתקיימו יחסי עובד מעביד והן אינן צד לחוזה העבודה של התובע ועל כן לא הייתה הצדקה להגיש תביעה אישית כנגדן; כן נטען, כי דין התביעה ברכיב לשון הרע להדחות על הסף מאחר ומכתב התביעה לא ברור מהם הפרסומים שפורסמו על ידי הנתבעות ושלטענת התובע מהוים לשון הרע.
...
בבקשה נטען, כי הנתבעות 2 ו-3 הן בעלות תפקידים בנתבעת 1 ובמסגרת עבודתן היו ממונות על התובע ואולם בינן לבין התובע מעולם לא התקיימו יחסי עובד מעביד והן אינן צד לחוזה העבודה של התובע ועל כן לא הייתה הצדקה להגיש תביעה אישית כנגדן; כן נטען, כי דין התביעה ברכיב לשון הרע להידחות על הסף מאחר ומכתב התביעה לא ברור מהם הפרסומים שפורסמו על ידי הנתבעות ושלטענת התובע מהווים לשון הרע.
במקרה שלפנינו- הנתבעות טוענות כאמור, כי דין התביעה כנגד הנתבעות 2-3 להידחות מחמת חוסר סמכות שכן בשום שלב הן לא שימשו כמעסיקות של התובע.
] מכל המפורט לעיל, היות וחוק בית הדין לעבודה אינו מקנה סמכות עניינית לתביעות כנגד אורגנים במקרים כגון אלה, ומאחר ואין כל טענה לקיום יחסי עבודה בין התובע לנתבעות 2 ו-3, הרי שדין התביעה כנגדן להידחות[footnoteRef:10].
בנסיבות אלו מאחר וכאמור עילת לשון הרע נמחקה מכתב התביעה ומאחר והתובע לא ביקש לתקן את תביעתו הגם שניתנה לו האפשרות לעשות כן, הגענו לכלל מסקנה, כי דין הבקשה לסילוק על הסף של התביעה כנגד הנתבעות 2-3 להתקבל וזאת מהטעם שבשום שלב לא התקיימו יחסי עובד מעביד בין התובע לנתבעות 2-3 ומאחר ואין מקורו של הסכסוך בין התובע לנתבעות 2-3 ביחסיהם כעובד ומעביד.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת טענה עוד, כי התובעת נימנעה מלציין מהי אותה לשון הרע המיוחסת לנתבעת ועל כן הנתבעת מתקשה להעלות טענות הגנה שיתכן ועומדות לה על פי החוק, כי פיטורים וודאי אינם יכולים להיחשב לשון הרע וכי "האדם הסביר לא היה רואה במכתב הזימון לשימוע או במכתב הפיטורים "לשון הרע" (ר' סעיף 53 לכתב ההגנה).
...
אשר על כן, לאור משבר האמון החמור שנוצר, ולאחר שהחברה בחנה את מכלול השיקולים הרלוננטים לרבות מכלול הטענות והנימוקים שהעלית בישיבת השימוע, לא מצאנו שיש בהם כדי לשנות מהכוונה לסיים את העסקתך והוחלט על סיום עבודתך בחברה.
מצאנו שיש לדחות טענתה זו של התובעת משני טעמים: ראשית, התובעת לא הצליחה לדבוק בסיפור אחד קוהרנטי, דבר שלא תרם לאמינות גרסתה, בלשון המעטה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

כן נטען, כי דין התביעה ברכיב לשון הרע להדחות על הסף בשל כך שמכתב התביעה לא ברור מהם הפרסומים שפורסמו על ידי הנתבעים ושלטענת התובע מהוים לשון הרע כאשר ככל והתביעה ברכיב זה מתייחסת למכתב ההזמנה לשימוע מיום 7.2.2023 הרי שמדובר בפירסום מותר מצד הנתבעת 1 ולפיכך אינו יכול לשמש עילת תביעה כנגדה.
...
כן נטען, כי דין התביעה ברכיב לשון הרע להידחות על הסף בשל כך שמכתב התביעה לא ברור מהם הפרסומים שפורסמו על ידי הנתבעים ושלטענת התובע מהווים לשון הרע כאשר ככל והתביעה ברכיב זה מתייחסת למכתב ההזמנה לשימוע מיום 7.2.2023 הרי שמדובר בפרסום מותר מצד הנתבעת 1 ולפיכך אינו יכול לשמש עילת תביעה כנגדה.
סוף דבר: הבקשה למחיקת רכיב לשון הרע מכתב התביעה, מתקבלת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בזיקה לכך נידרש לשאלה, האם מכתב זימון לקראת שימוע אותו קיבל התובע ממנהל הנתבעת עולה כדי פירסום לשון הרע.
ביום 18.7.2017 הגישה הנתבעת בקשה לדחיית רכיב לשון הרע על הסף, במסגרתה נטען כי התובע לא מילא את המוטל עליו ולא פירט את המילים ו/או המעשים אשר מהוים לשון הרע.
...
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים, בחנו את המסכת הראייתית והתרשמנו מהעדויות שבפנינו, הגענו לכלל מסקנה, כי השכר הקובע הוא כפי שטוענת הנתבעת כאמור.
כך גם לא מצאנו ממש בטענות התובע כי בעצם העובדה שהשימוע נעשה בנוכחות אמו ובנוכחות באת כוחה של הנתבעת (ע' 17 ש' 26-30) הדבר שעולה כדי פרסום לשון הרע.
נוכח האמור לעיל, מצאנו כי דין התביעה ברכיב זה להידחות.
סוף דבר אשר על כן, התביעה מתקבלת בחלקה, כך שהנתבעת תשלם לתובע, תוך שלושים יום, את הסכומים כדלקמן: פיצויים בגין פיטורין שלא כדין בסך 20,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו