רע"פ 1960/15 ברוקס נ' מ"י (24.3.15) נדחתה בקשתו לרשות ערעור של המבקש, אשר נדון לשמונה חודשי מאסר בפועל, תשלום פיצוי בסכום של 75,334 ₪, וענישה נלווית, בגין גניבה בשווי סכום הפצוי שהוטל, ועבירות נילוות, במסגרת עבודתו בחברה להחזקת מבנים.
ניתן לעיין גם במקרים הבאים:
רע"פ 1524/21 מרים משייב נ' מ"י (4.4.21) – ביהמ"ש העליון דחה בקשה לרשות ערעור של המבקשת, אשר ביהמ"ש המחוזי, בהליך ערעור, העמיד את עונשה על 15 חודשי מאסר בפועל (במקום 24 חודשי מאסר בפועל שנגזרו בבית משפט השלום), ענישה נלווית ופיצויים בסכום כולל של 47,500 ש"ח. המבקשת ביצעה גניבות מחמשה בתים בהם עבדה כעובדת משק בית.
ניתן היה להתרשם כי עיניו של ראש המועצה, פוליטיקאי מקומי כריזמטי, שהעיד בלהט לטובת הנאשמת, עיוורות לחלוטין לגבי פגיעה אשר הנאשמת פגעה במתלונן, חוליה חלשה בקהילתו, תושב קצרין גם הוא, קשיש וחולה, שלגביו ראש המועצה הפטיר כי מדובר ב"מי שאינו שולט בעצמו" וכי המועצה "עוזרת לו מאד".
גם העדה גב' נמר ציינה כי אינה יכולה להאמין שהנאשמת ביצעה את העבירות.
...
איני מתעלמת מכך שלבקשת הנאשמת, הוזמנה והוגשה בתיק זה חוו"ד מטעם הממונה על עבודות שרות, ואולם אין לראות בהזמנת חוות הדעת כשלעצמה כל הבטחה לנאשמת בעניין העונש, וראוי להביא כלשונה, את ההחלטה מיום מתן הכרעת הדין, 27.6.22, שבה נקבעה ישיבת טיעונים לעונש רק ליום 15.9.22:
"על מנת לנצל את זמן הדחייה, לבקשת ב"כ הנאשמת, ומבלי שיהיה בדבר כל אמירה לגבי העונש, אני מורה לממונה על עבודות השרות להגיש חוו"ד לגביה"
מיותר לציין כי בעת ההיעתרות לבקשת הנאשמת לקבל חוו"ד מטעם הממונה, טרם נתן ביהמ"ש את דעתו למתחם העונש, לרמת הענישה הנוהגת ולטיעוני הצדדים, ולכן, כפי שצויין במפורש, אין לראות בהוראה שניתנה לממונה על עבודות השרות משום נתון שיש לו משקל.
החלטתי כי יש למקם את עונשה של הנאשמת בחלקו הנמוך של מתחם הענישה ואולם לא בקצה הנמוך.
אני סבורה כי יש לעשות כל הניתן כדי לחסוך מהמתלונן הליך אזרחי בגילו המתקדם, וכי הוא זכאי להשבת כספי הגניבה לידיו.