המקור האחד הוא סעיף 48(א) לפקודת הראיות, אשר קובע כי "דברים ומסמכים שהוחלפו בין עורך דין לבין לקוחו או לבין אדם אחר מטעם הלקוח ויש להם קשר עניני לשירות המקצועי שניתן על ידי עורך -הדין ללקוח, אין עורך -הדין חייב למסרם כראיה, אלא אם ויתר הלקוח על החסיון; והוא הדין בעובד של עורך דין אשר דברים ומסמכים שנמסרו לעורך -הדין הגיעו אליו אגב עבודתו בשירות עורך -הדין";
המקור השני הוא סעיף 90 לחוק לישכת עורכי הדין, התשכ"א -1961, הקובע כי "דברים ומסמכים שהוחלפו בין לקוח לבין עורך דין ויש להם קשר עניני לשירות המקצועי שניתן על ידי עורך -הדין ללקוח, לא יגלה אותם עורך -הדין בכל הליך משפטי, חקירה או חפוש, מלבד אם ויתר הלקוח על חסינותם".
ההבדל בין שתי ההוראות הללו הוא שסעיף 48 מופנה הלכה למעשה אל בית המשפט ורשויות החקירה, ומנחה אותם כיצד יש לנהוג בעת גביית עדותו של עורך-דין, ואילו סעיף 90 מופנה אל עורך -הדין עצמו ומטיל עליו איסור למסור את המידע החסוי.
בהקשר זה אף הובעה בת"א (מחוזי תל אביב-יפו) 1795/88 יצחק וקסברג נ' סילביו נחום, פ"מ תשן(3) 45, 49 (1990) (להלן: "סילביו נחום"), הדיעה כי חסיון עו"ד- לקוח כלל איננו חל על מידע בענין רכושו של פושט רגל, אף אם לא מדובר באנטרס אישי של עורך -הדין לעשות שימוש במידע זה:
"תשובות לשאלות הנוגעות במישרין לטיבם או למקומם של נכסי פושט הרגל, כולל מידע על תביעות משפטיות, בדרך כלל אינן חסויות, ואין צורך בוויתור של פושט הרגל על החסיון כדי שעוה"ד ישיב עליהן ..."
עוד נפסק בענין סילביו נחום כי אם הייעוץ המשפטי שנתן עורך- הדין ללקוח היה בקשר לנכסיו שהוקנו לנאמן במסגרת הליך פשיטת הרגל, אזיי לא יעמוד כל חסיון למכשול, ועורך- הדין חייב להשיב על שאלות הנאמן.
סיכומו של דבר, ככל שהמסמכים המצויים ברשות המבקשת נוגעים אכן לרכוש ולנכסים של החייב, לא חל עליהם חסיון עו"ד- לקוח ואין מניעה למסור אותם לידי הנאמן.
...
זאת, בשונה מחסיונות אחרים שהם חסיונות יחסיים כגון חסיון רופא, פסיכולוג ועובד סוציאלי, אשר ניתן בנסיבות מסוימות להסירם אם בית המשפט מצא כי הצורך לגלות את הראיה לשם עשיית צדק עדיף על העניין שיש שלא לגלותה (בש"פ 8252/13 מדינת ישראל נ' ליאל שיינר, פ"ד סו(3) 442 (2014), פס' 29).
מכל מקום, נוכח המסקנה אליה הגענו לפיה במקרה הנוכחי החסיון לא חל מדעיקרא, ניתן להשאיר בצריך עיון את הדברים שנפסקו בענין סילביו נחום.
סיכומו של דבר, ככל שהמסמכים המצויים ברשות המבקשת נוגעים אכן לרכוש ולנכסים של החייב, לא חל עליהם חסיון עו"ד- לקוח ואין מניעה למסור אותם לידי הנאמן.