השוכרים עברו להתגורר בדירה חלופית מיום 21.9.2017 ועד ליום 2.10.2017, כאשר במהלך תקופה זו, שכרו אנשי מיקצוע לתיקון בעיית החשמל ולתיקון ריצפת חדר השינה שנהרסה עקב תקוני נזילות שהתגלו גם שם, ללא קשר לרטיבות בלוח החשמל, לאחר שלטענתם, המשכיר לא תיקן הליקויים תוך זמן סביר.
סרוב זה, לטענתו, מנתק הקשר הסיבתי בין הארוע בדירה לבין הנזק שהשוכרים טוענים שניגרם להם, ומהוה אשם תורם בשיעור 100%.
השוכרים מפרטים בכתב התביעה את דרישותיהם הכספיות: בגין דיור חלופי - עלות כוללת של 6,551 ₪ (שלוש דירות שונות ב-AIRBNB); סך של 4,246 ₪ עבור תיקון מערכת החשמל; סך של 3,000 ₪ עבור תיקון ריצפת חדר השינה; פיצוי מוסכם בסך 18,000 ₪ הקבוע בסעיף 24 להסכם השכירות, מאחר שלטענתם המשכיר הפר את סעיף 16 שהפרתו הנה הפרה יסודית; סך של 5,000 ₪ בגין אי קבלת תמורה בעד שכר הדירה ששולם בין התאריכים 5.9.2017 – 20.9.2017; השוכרים טוענים כי לדירה הגיעו 16 בעלי מיקצוע במהלך תקופת תיקון הליקויים, כאשר חלקם הגדול הגיעו במהלך ימי עסקים תוך גרימת טירחה, נסיעות מיוחדות ובטול זמנם של השוכרים.
באשר לתביעת השוכרים, יש לידון בדרישותיהם הבאות: החזר עלות הדיור החלופי, החזר עלות התיקונים שביצעו בדירה, הדרישה לקבלת הפצוי המוסכם בגין הפרה יסודית של הסכם השכירות, פיצוי בגין אי קבלת תמורה בעד שכר הדירה ששולם למשך 16 יום, פיצוי בגין ביטול זמנם של השוכרים, החזר עלות תיקון האזעקה בדירה, פיצוי בגין עגמת נפש, החזר עלות נקוי הבריכה, החזר שכ"ט עו"ד.
התיקונים שבוצעו בדירה על ידי השוכרים
כאמור לעיל, המהנדס היתייחס בחוות דעתו ובתשובותיו לשאלות ההבהרה לתיקונים שבוצעו על ידי השוכרים: "העבודות שבוצעו בקומה העליונה באיזור בו הושלמה יציקת בטון אינן מותאמות להדבקת פרקט ללא יישור וליטוש. ... עלות עבודת היישור והליטוש 2,000 ש"ח לפני מע"מ.". המהנדס הוסיף כי אין ביכולתו להתייחס למחלוקת בין המשכיר לשוכרים האם היה לא היה ריצוף טראצו שהוסר.
...
משכך, ולאור חלק מהמסקנות שכבר פורטו לעיל, ההודעה נגד הצדדים הרביעיים נדחית.
לסיכום, שתי התביעות, של המשכיר ושל השוכרים, מתקבלות בחלקן.
ההודעות נגד צד ג' 2 (כלל) ונגד צדדי ד' נדחות.