שלישית, זוהי פגיעה בהסתמכות, שכן "במועד שבו ניגשה העותרת למכרז הפעילות הימית היא לא ידעה האם ומתי יפורסם מיכרז נוסף להפעלת מועדון הגלישה שליד המסעדה, ובטח שלא ידעה שאם תזכה במיכרז הפעילות הימית תישלל ממנה האפשרות להיתמודד על הפעלת אותו מועדון גלישה נוסף."
רביעית, בעוד שהעותרת נדרשה לעמוד בתנאי ניסיון מוקדם, מיכרז 118/22 אינו דורש נסיון מוקדם בתחום הפעילות הימית (אלא רק בתחום ההסעדה).
לגופו של עניין, כפי שנקבע בעע"מ 6466/19 משרד הבטחון נ' עמותת חברות הסיעוד (11.10.2020) (הקו התחתי הוסף):
"היתערבות בתי המשפט בהליכי מיכרז תיעשה בזהירות ואף ב'זהירות יתירה' (עע"ם 4011/05 דגש סחר חוץ (ספנות) בע"מ נ' רשות הנמלים (חברת נמלי ישראל פיתוח ונכסים בע"מ), פסקה 76 (11.2.2008) [והאסמכתאות שם] ... זאת, נוכח חזקת התקינות המנהלית ויישומה בדיני המכרזים, ומשום שהתערבות בהליכי מיכרז ובפרט ביטולו, עלולים לפגוע בכללי השויון והסודיות העומדים ביסוד המיכרז הצבורי..."
.
...
טענתה המרכזית של העותרת, החוזרת בלבוש שונה בעילות העתירה, היא שעובר להשתתפותה במכרז, היא הסתמכה על כך שהפעילות הימית הלא ממונעת ממתחם המסעדה לא תימשך, ושאם יפורסם מכרז שיבקש להמשיכה, יותר לעותרת להשתתף בו.
טענה זו אין בידי לקבל.
בנוסף, עמידתה של העותרת על טענת הפגיעה בשוויון לנוכח פרסום המכרז, חרף שתיקתה המוחלטת ביחס למצב עניינים כמעט זהה שנמשך שנים קודם לכן (ובתנאים מסוימים היה יכול להימשך) – מעוררת אי נחת, וספק אם נטענה בתום לב.
גם הטענה בדבר העדר סבירות בשילוב מגוון פעילויות במכרז 118/22 ראויה להידחות.
על כן, לא מצאתי שנפל פגם במכרז 118/22, בפרסומו או בבחירת הזוכה בו, ודין העתירה להידחות.