בפניי בקשה לפסילת חוות דעתו של פרופ' שלום שטהל, שמונה כמומחה בית המשפט בתחום כירורגיית כף היד בתביעת רשלנות רפואית שהגיש התובע.
ד"ר רינות שלל את טענתו של ד"ר אריאלי, לפיה היה על התובע לעבור טפולי ריפוי בעסוק ולא טפולי פיזיותראפיה; ראשית, קבע, הטיפולים שעבר התובע היו תרגולים להפעלת כף ידו כפי שנידרש שיעבור.
עוד הסביר, כי הטיפול השיקומי בתקופה הראשונה שלאחר פגיעה כזו של התובע, קרי, הפחתת הבצקת ושיפור התנועתיות, יכול להתבצע הן על ידי פיזיותראפיסט והן על ידי מרפא בעסוק, שכן עבודתם בכל הקשור לפעולות אלו זהה; ההבדל בין פיזיותראפיה ובין ריפוי בעסוק, הסביר, בא לידי ביטוי בשלב מאוחר יותר, לקראת שובו של המטופל לעבודתו, כאשר הריפוי בעסוק הוא מוכוון-מיקצוע, קרי, מתאים את המשך השקום למקצועו הספציפי של המטופל.
המומחה הסביר, כי יש מדינות בהן קיימות מרפאות "hand therapy", המשלבות פיזיותרפיסטים ומרפאים בעסוק המתמחים בכף היד ("hand therapist"); בארץ, הסביר פרופ' שטהל, היתמחות כזו אינה קיימת, ועל כן מפנים הרופאים המטפלים את המטופלים, בשלב הראשוני, למכון פיזיותראפיה או למכון ריפוי בעסוק, שהטיפול בהם זהה.
...
מכל האמור לעיל, לא מצאתי ממש בטענת התובע לפיה מילא המומחה את הצהרת ניגוד העניינים בחוסר תום לב. לא מצאתי כי הסתיר קשר או זיקה בינו ובין הנתבעים או באי כוחם; לא מצאתי כי הסתיר קשר או זיקה בינו ובין מומחה הנתבעים.
לבסוף, לא מצאתי לנכון להיעתר לבקשתו החלופית של התובע, למינוי מומחה נוסף: כידוע, בעוד שפסילת חוות הדעת של מומחה ומינוי מומחה אחר תחתיו ייעשו במקרים בהם מתקשה בית המשפט לאמץ את חוות הדעת בשל חוסר מהימנותה של חוות הדעת או בשל חוסר מהימנותו של המומחה עצמו, היורדים לשורש העניין וכאשר עלול להיגרם עיוות דין למי מהצדדים (רע"א 6117/19 הנ"ל, סעיף 16 לעיל), הרי שמומחה נוסף ימונה במקרים בהם נתקל בית המשפט בקושי מקצועי בחוות הדעת או במומחה, אשר מותיר ספק בליבו של בית המשפט בדבר יכולתו להכריע ביחס למצבו הרפואי של התובע על סמך החומרים שלפניו, וכאשר בית המשפט סבור כי לא יהיה זה ראוי לקבוע מימצאים שברפואה על סמך חוות דעתו של המומחה (רע"א 7479/18 פלוני ואח' נ' קרנית חברה לביטוח בע"מ [23.1.2019]; רע"א 6117/19 הנ"ל).
סוף דבר
מכל האמור לעיל, אני מורה על דחיית הבקשה.