מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דרישת המצאת אישור רפואי כתנאי לחזרת העובד לעבודה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בהתאם לאישור רופא תעסוקתי מיום 26.8.21 העובד אינו מתאים לחזור לעבודתו הנוכחית בשלב זה ותוקף אי הכושר מיום 1.9.21 עד 30.11.21 (אישורים רפואיים - נספח ג' לתצהיר העובד; נספח ב' לתצהיר המכללה).
במענה לפניותיו למכללה בעיניין התשלום, נידרש העובד להציג אישור של המועצה בדבר ימי המחלה שנצברו לזכותו בתקופת עבודתו במועצה.
" ביום 1.9.20 פנה ב"כ העובד למועצה בדרישה להמציא פירוט של חלקיות המשרה והתחייבות המופנית למעסיק החדש לשאת בהוצאות תשלום ימי המחלה הצבורים.
ההוראות הרלוואנטיות בתקנון הקובעות את זכאות המורה לניצול ימי מחלה שנצברו לזכותו בבעלות קודמת קבועות בסעיף 1.25.3.1.13 לתקנון הקובע כך: "עובד הוראה שחלה בתקופת עבודתו בנסיבות המזכות אותו בחופשת מחלה, ינצל תחילה את כל חופשת המחלה העומדת לזכותו אצל המעביד באותה שעה. אחרי שניצל חופשה זו יפנה המורה למעבידיו הקודמים ויקבל מהם אישור על ימי מחלה שהוא לא ניצל. האישור הנ"ל יינתן בתנאים האלה:
...
אשר לשאלה אם התמלאו התנאים הקבועים בתקנון לגרירת ימי המחלה בנסיבות המקרה כאן, אנו מקבלים את עמדת העובד.
לא מצאנו לחייב את המועצה בתשלום הלנת שכר, וזאת משום שהחובה לשלם דמי מחלה מוטלת על המעסיק.
סוף דבר המכללה תשלם לתובע דמי מחלה, תוך 30 ימים, בהתאם לתחשיביה.
לא מצאנו לחייב את המועצה בתשלום הוצאות ושכ"ט המכללה, שכן כמפורט לעיל, חובת המכללה לשלם את דמי המחלה היא חובה עצמאית ואין במחדלי המועצה כדי להצדיק את אי ביצוע התשלום כלפי התובע.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

עוד נימסר לעובד שעד שימציא אישור רפואי מתאים לא יוכל לשוב לעבודתו כבלדר.
החברה שינתה גישתה לעובד מיד כששמעה על תלונות רפואיות והציבה תנאים לא סבירים להמשך עבודתו, לרבות אישור על כשירות רפואית, כל זאת לא לשם הגנה על בריאותו של העובד אלא לשם הגנה על האינטרסים של החברה וחששה מפני תביעה.
[23: ס' אדלר ובר מור, "חוקי הבטיחות בעבודה כמגן על העובד", שנתון משפט העבודה, כרך ג', תשנ"ב.] כמפורט לעיל, המעסיקה דרשה מהעובד להמציא אישור רפואי ושלא לבצע את עבודתו עד שזה יוצג.
...
באותו שלב העובד כבר נעדר על רקע כאבי גב, והממונים במקום העבודה התייעצו עם נציגות העובדים ופעלו בהתאם לסיכום עמם.
[footnoteRef:24] נסיבות אלה תומכות במסקנה שלא נפל פגם בהתנהלות המעסיקה המצדיק את חיובה בפיצוי.
] סוף דבר – התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

ביום 30.4.2020 נבדק התובע על ידי רופא תעסוקתי, אשר קבע כי לאור מצבו הרפואי לא יוכל התובע לשוב לעבודתו כמסגר או לעבודה בעלת אופי פיזי, וכי הוא מתאים לעבודה בעלת אופי משרדי בלבד (נספח ה' למוצגי הנתבעת).
שנית, הנתבעת ביצעה את ההתאמות הנדרשות והציעה לתובע תפקיד משרדי, אשר התאים למצבו הרפואי בהתאם לאישור הרפואי שהוצג לה באותה עת. שלישית, משעה שהתובע טען כי הוא איבד לחלוטין את היכולת להגיע למקום העבודה והמציא אישורים רפואיים מעודכנים, ממילא לא ניתן היה עוד לבצע התאמות ולא נותרה לנתבעת אפשרות אחרת מלבד סיום העסקתו של התובע.
ככל שמתקיימים אצל העובד כל תנאי ה"כשירות הפורמלית והטבועה" הנדרשת לתפקיד, זולת בתחום מוגבלותו (כשהיא איננה נוגעת לאותה "כשירות טבועה" החיונית לבצוע התפקיד) – אזי מוטלת על המעסיק החובה לבצע את ההתאמות הנדרשות בנסיבות העניין כדי להביא לשילובו ולקידומו של האדם בעל המוגבלות בעבודה, תוך "התאמת" דרישות התפקיד – שאינן חלק מהדרישות המהותיות לתפקיד – למוגבלותו של העובד, והכל כשאין בבצוע ההתאמות כדי להטיל על המעסיק נטל כבד מדי בנסיבות העניין.
...
משכך, אנו סבורים כי בנסיבות ענייננו הנתבעת פעלה כדין, הן בהצעת תפקיד חלופי במקום העבודה והן בביצוע פעולות לאיתור תפקיד מתאים אחר לתובע בבאר שבע במסגרת חברות אחרות בקבוצה, טרם קבלת ההחלטה על פיטורי התובע.
בנסיבות אלה, אנו קובעים כי הנתבעת לא הפלתה את התובע בפיטוריו ולא הפרה את חובותיה מכוח חוק השוויון.
סוף דבר לאור כל המפורט לעיל, התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

כן צוין כי ככל ולא יתקבל אישור מתאים מד"ר קריסטל והנתבעת עומדת על דרישתה שהתובע יתייצב במשרדי הנתבעת ביום 9.2.20 אזי הנתבעת מתבקשת להמציא התחייבות בלתי חוזרת בה היא מתחייבת לכל נזק שיקרה לתובע כתוצאה מחזרתו לעבודה אשר נראה שאינה תואמת, לטעת ב"כ התובע, לאישור הרפואי מיום 7.10.19 (נספח 39 לתצהירי התובע).
בסוף המכתב צוין כי התובע רוצה לחזור לעבוד רק בתנאי שמקום העבודה יותאם למצבו הרפואי והתעסוקתי כפי שהמומחית תיקבע.
...
" בהודעת מייל מב"כ התובע לב"כ הנתבעת מיום 11.2.20 נכתב כך - "בהמשך לסיכום הדברים ביננו, מרשי פנה אל הרופאה התעסוקתית, ד"ר אלה קריסטל, עם המשרה אשר נמצאה למרשי במכתבכם מיום 3/2/20 ונאמר לו כי הנוהל הוא שמרשתך היא זו שצריכה לפנות וזו האחרונה, במידת הצורך, תזמן את מרשי לבדיקה נוספת ו/או תאשר את המשרה. אנא פנו עם המשרה אשר נמצאה למרשי בכדי שזו האחרונה תוכל לאשר. ממתינה לאישור ו/או לעדכונכם". במכתב מיום 12.2.20 השיבו ב"כ הנתבעת לטענות ב"כ התובע בדבר אי התאמת המשרה למגבלות של התובע ובין היתר צוין כי לא ידוע לנתבעת על "נוהל" הקובע מי הגורם שפונה לרופאה תעסוקתית.
אנו סבורים שהנתבעת בענייננו עמדה בכך ואף מעבר.
כפי שפורט, הוכח שהנתבעת עמדה בחובת ההשתדלות וניסתה לאתר לתובע תפקיד חלופי על מנת לאפשר לו להמשיך לעבוד אצלה, וממילא נדחית הטענה כי אי מציאת תפקיד מתאים נובעת מהנהלות מתנכלת ומתעמרת.
התובע לא הוכיח שיש בנתבעת תפקידים אחרים המתאימים לו או כאלה שראויים בכלל לבחינה בהקשר זה. לאור כל האמור, התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הועדה קבעה שהתובע אינו עומד בתנאים הנדרשים להכרה כנכה נזקק בתקופה שמיום 20.6.22 ועד ליום 31.5.23 מאחר שלדעת הועדה יש לו סיכוי סביר לעבודה.
(ג) הרשות רשאית לידרוש מהנפגע או מהמוסד להמציא לה מידע נוסף הדרוש לה לצורך מתן החלטתה; כן רשאית היא לידרוש מן המוסד לבצע חקירה לאימות נתונים ולקביעת עובדות כדרוש לצורך מתן החלטתה, לפי תקנה זו, תקנה 16א או תקנה 17; דרישת הרשות תפורט ותנומק בפרוטוקול.
] לפי תקנה 18א(א) לתקנות, הגדרתו של "נכה נזקק" מחייבת קיומם של שני תנאים מצטברים, האחד, שהוועדה הרפואית תיקבע למבוטח נכות לזמן מוגבל, או נכות שדרגתה זמנית; השני, שועדת הרשות תיקבע כי אין לדעתה, סיכוי סביר שהנכה יחזור לעבודה כלשהיא עקב הפגיעה בעבודה, ואין לו הכנסה מהתעסקות.
לנוכח השוני בין מימצאי הועדה הרפואית שכאמור לא קבעה לתובע נכות זמנית פיזית (אורתופדית, נוירולוגית או ראומטולוגית) לבין האישור של הרופא התעסוקתי ולפיו התובע אינו מסוגל למאמצים פיזיים, הוועדה קבעה בשונה מהרופא התעסוקתי שאין מניעה שהתובע יחזור לעבודתו כסניטר או לכל עבודה אחרת שאינה כרוכה בעבודה פיזית כגון טפול בקשישים שאינם סיעודיים.
...
אין בידי לקבל גם את טענת התובע ולפיה לא ניתנה לו הזדמנות לטעון בפני הוועדה, משעה שעל פי הפרוטוקולים של הוועדה הוא השמיע את טענותיו בפניה טרם קבלת ההחלטה והוא לא העלה כל טענה בנוגע למהימנות הפרוטוקול ו/או טענה בענין זה טרם הדיון בפניי.
] בנסיבות אלו, לא מצאתי כי נפל פגם בהחלטת הוועדה שהתבססה על ממצאי הועדה הרפואיות והנכויות הרפואיות שנקבעו לתובע באותה העת ולפיכך, דין התביעה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו