ביום 29.3.21, ניתן כנגד המשיב צו פסילה מנהלית מלהחזיק או לקבל רישיון נהיגה לתקופה של 60 יום, וזאת מתוקף סמכותו של קצין מישטרה, על פי סעיף 47(ה)(2) לפקודת התעבורה.
דו"ח פעולה באכיפת איסור נהיגה בשיכרות, לרבות מבחני הבצוע שנערכו למשיב, בהם כשל, הדרישה להבדק, לרבות הסבר משמעות הסרוב ודברי המשיב לפיהם, שתה "המון" טקילה וערק, בארוע של חבר, בשעות 02:00-03:00, טופס דין וחשבון, תעודת כיול, בדיקות עצמיות ובדיקות כיול תחילת משמרת וסוף משמרת, מסמכים הנוגעים לבדיקות שגרה של המכשיר ופלטי בדיקה למשיב.
הודעת המשיב, מיום 3.11.19, שעה 07:58, שנגבתה באת"ן ת"א ובה מסר המשיב, לאחר שהועמד על זכויותיו, כי נסע במונית להרצליה, על מנת לאסוף את הרכב שהשאיר בביתו של חבר ובדרך חזרה, כשלצדו יושב חברו, בר ויטה, ניכנס באור ירוק לצומת והנהגת המעורבת פגעה בו. לגירסתו, שתה כמות גדולה של אלכוהול בלילה שלפני כן-טקילה, בירה וערק, אך לא באותו הבוקר ולא אכל.
המשיב הינו נהג חדש וצעיר, נעדר וותק וניסיון בנהיגה ועל אף האמור, הרהיב עוז ועלה על ההגה, כאשר בגופו, לכאורה, כמות העולה כימעט פי 4 על הכמות המותרת לנהגים צעירים והוא מהוה סיכון מוחשי לציבור עוברי הדרך.
...
ראה לעניין זה בש"פ 11271/03 מדינת ישראל נ' אלפרון, מפי כב' הש' ביניש :
"מהבחינה המשפטית המבחן לקיומן של 'ראיות לכאורה להוכחת האשמה' הינו אם בחומר החקירה שבידי התביעה מצוי פוטנציאל ראייתי אשר בסיום המשפט – לאחר עיבודן של הראיות, בחינתן בחקירות וקביעת אמינותן ומשקלן – יהא בכוחו להוכיח את אשמת הנאשם כנדרש במשפט פלילי ...יתרה מזאת, אין בקיומה של גירסה מכחישה של נאשם כדי לשלול מניה וביה את המסקנה שקיימות ראיות לכאורה בדבר אשמתו ...".
כמפורט לעיל, מצאתי כי קיים "פוטנציאל ראייתי" של ממש, להרשעת המשיב במיוחס לו בכתב האישום ואילו באשר לטענות שהעלתה הסנגורית, כמפורט בפרוטוקול הדיון, הרי שמקומן בהליך העיקרי.
אם לא די בכך, מיוחסת למשיב גם עבירה של נהיגה בשכרות, אשר לגביה, נאמר בפסיקה-
בבש"פ 10865/06 ישעיהו נגד מדינת ישראל:
"לא ראיתי מקום לשנות מהחלטתו של בימ"ש קמא. כאמור מקובלת עלי ההשקפה, כי נגד העורר ניצבות ראיות לכאורה לכך שנהג בעת שהיה בגילופין. בתקופה שבה הולך וגדל מספרן של תאונות הדרכים, הנגרמות בעטיים של נהגים שיכורים, לא ניתן להשלים עם התנהגות מופקרת זאת, הואיל וכרוך בה מחיר דמים אותו נדרש הציבור הרחב לשלם כמעשה של יום- יום. כדי לקדם את הרעה, יש לנהוג בנהגים מסוג זה ביד קשה, ובכלל זה פסילתם מלנהוג ברכב מנועי, גם בטרם הוכרע דינם על ידי ביהמ"ש המוסמך".
ברע"פ 8649/10, שמעונוב נגד מדינת ישראל:
"הצורך להגן על הציבור מפני תופעת השכרות, שהפכה ל"מכת מדינה", ומעמידה בסיכון לא רק את הנהג אלא גם את סביבתו, מחייב – בין היתר – הרחקת נהגים פורעי חוק מהכביש.
נוכח מכלול הנסיבות, כפי שפורטו לעיל וחומרת האירוע, אני נעתרת לבקשה ומורה על פסילת המשיב עד לתום ההליכים בעניינו ועל פי ההלכה הנוהגת, קוצבת את משך הפסילה לשמונה חודשים, שימנו ממועד תחילת הפסילה המנהלית, 29.3.21, ללא צורך בהפקדה נוספת.