המבקש נידרש לשלם קנס מינהלי קצוב בסך של 3,500 ₪.
המשיבה הפניתה לכך שהמבקש באמצעות בא כוחו, הגיש בקשה לביטול הקנס המינהלי ובקשתו נדחתה.
המבקש מנגד לא עמד בנטל הרובץ לפתחו לסתור את "חזקת המסירה". המבקש לא נתן כל הסבר לאי קבלת הדואר כפי שנטען על ידו, על אחת כמה וכמה שהמבקש עצמו מסר את כתובתו על גבי טופס גביית עדותו וכי הודעה על קיומו של חוב מהמרכז לגביית קנסות נימסר לידיו באותה הכתובת.
מנגד, בהתאם למסמכים שצירפה המשיבה לתגובתה נראה כי המבקש עצמו נכח ברכב בעת הובלת בעלי החיים, הזדהה על ידי תעודת זהות, נחקר באזהרה במקום ואף הודה בבצוע העבירות המיוחסות לו.
המבקש לא צרף ולו בדל של ראייה אשר בכוחה לשנות את תוצאת ההליך.
באפשרות המבקש לפנות אל המרכז לגביית קנסות בבקשה לפריסת הקנס לתשלומים או לביטול תוספת הפיגורים.
...
לאור כל האמור, אני קובעת כי לא קיימת הצדקה לשיהוי בהגשת הבקשה להישפט.
ראו בעניין זה ע"פ(באר שבע) 4252/07 נאוה משיח נ' מדינת ישראל (5.11.07):
" לא אחת נאמר על ידי בתי המשפט כי ערכאות השיפוט אינן יכולות לאמץ מתכונת הנותנת גושפנקא עקיפה לחוסר האכפתיות של הציבור. [ראה דברי כב' הש' שמגר בבר"ע 418/85 פרץ רוקשטיין נ. מ"י פד"י ל"ט(3) 279.] על הציבור לדעת כי פתיחת בית המשפט עומדת בפניו כזכות מהותית, אולם זכות זו כפופה לפרוצדורה וזמנים בהם חייב הציבור לעמוד. עמידה בלוחות זמנים יש בה כדי לקדם את הסדר הציבורי, יעילות עבודתו של בית המשפט לרבות עשיית הצדק כלפי כלל הציבור. אי עמידה בזמנים, ולאחריה ביטול של פסקי דין של מתדיינים שלא התייצבו במועד אליו הוזמנו, תביא לסחבת ועומסים מיותרים בניהול התיקים, באופן המכביד לא רק על בתי המשפט כי אם גם על כלל הציבור הממתין ליומו בבית המשפט".
לאור האמור, משלא שוכנעתי כי היתה סיבה מוצדקת להימנעותו של המבקש מלהגיש את הבקשה במועד, משלא הוצגו בפני נימוקים מיוחדים המצדיקים ליתן למבקש את יומו, משלא שוכנעתי כי עלול להיגרם למבקש עיוות דין, לא מצאתי הצדקה להעתר לבקשה.
הבקשה נדחית.