מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דרגה אישית לעובדים בהסכם ייחודי

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בבסיס התביעה עומדת דרישת התובעת לתשלומים שונים, בגין הפרישי שכר עקב הפרישי תוספת בוררות, קידום ותק מקצועי מואץ, דרגה אישית גבוהה יותר, הפרש תוספת מקצועית שקלית ואחוזית, הפרש תוספת ניהול אחוזית; פיצוי בגין הפרשות לפנסיה בחסר; פיצוי בגין הפרשות לקרן הישתלמות בחסר; השלמת פצויי פיטורים; פדיון חופשה; החזר הוצאות בגין טלפון נייד; החזר הוצאות רכב; פיצוי בגין עגמת נפש ופצוי בגין הלנת שכר.
במכתב טענה שכל הכספים עבור ההדרכות הועברו לעירייה על ידי משרד החינוך, אך לא שולמו למדריכים, ואי התשלום לספקים יוביל להפסקת ההדרכות השוטפות לצוות ולסכנת ביטול פרויקט "מיטיבה" - פרויקט ייחודי המבוסס על טפול קבוצתי בילדים בעלי קשיי היתנהגות - ולקיחת 0.75 תקן שהוקצה לעירייה עבורו [הפניה מיום 24.9.12 - תצהיר התובעת, נספח כ"ו].
לגבי התובעת צוין בדו"ח שתפקידה פסיכולוגית מומחית ממלאת מקום מנהל המרכז, ונקבע שיש לבדוק את דרגתה עובד למעבר ממשגב, ושעל פי ההסכם הקבוצי של הפסיכולוגים מתח הדרגות המתאים לתפקידה הוא 38-40 בדרוג המינהלי אך היא מועסקת בדרגה 41+ ובהיתחשב בותק שלה ובהשכלתה ניתן להשאירה בדרגה זו. בנוסף נקבע בדו"ח שהתובעת מקבלת תשלום גלובלי עבור 32 שעות נוספות, עם הסימן הגלובאלי "9999", ושאין לשלם שעות נוספות כתשלום גלובלי אלא רק בכפוף לדווח על ביצוע בפועל.
...
עם זאת, אנו סבורים, כי היעדר התשלום ברכיבים השונים נבע ממחלוקת כנה בדבר עצם הזכאות של התובעת לקבלם, בין היתר על לנוכח המשך עבודתו של מר בוכנר בעירייה עד לחודש 8/13 ועל רקע דו"ח הממונה על השכר.
סוף דבר - הנתבעת תשלם לתובעת בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים: החזר הוצאות טלפון נייד בסך 1,624 ₪.
התביעה בגין הפרשי השכר, חלף הפרשות לפנסיה, חלף הפרשות לקרן השתלמות, הפרשי פיצויי פיטורים, פדיון חופשה, מתקבלת חלקית בהתאם לעקרונות שנקבעו לעיל בסעיפים 47-66 לפסק הדין.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

] יצוין כי לטענת המדינה, "מתח הדרגות" מופיע בתנאי המיכרז הפומבי ואולם לא כל התובעים נתקבלו לתפקיד במיכרז פומבי[footnoteRef:107] וגם תאורי המכרזים אליהם הפניתה המדינה[footnoteRef:108] מציגים מידע חלקי - כך למשל, לא צוינה העובדה שמדובר בהעסקה בחוזה מיוחד בעל דרוג ושכר ייחודיים או שיש אפשרות להעסקה באמצעות כתב מינוי או חוזה מיוחד (כטענת המדינה).
גם מר נאדר אלקאסם העיד כי יכולים להיות מצבים בהם עובד המועסק בדרוג – דרגה יקבל שכר גבוה יותר מעובד בחוזה מיוחד וזאת בהיתחשב בתוספת וותק ובנתונים אישיים של עובד המועסק בדרוג – דרגה (כגון: וותק, גמול הישתלמות, תואר שני וכו')[footnoteRef:140].
...
סוף דבר בית הדין ניסה להביא את הצדדים לפשרה שכן סבר כי היה ראוי שתיק מעין זה יפתר בהסכמה אולם למרבה הצער הדבר לא צלח.
התביעה מתקבלת בחלקה.
נוכח התנהלותה הדיונית של המדינה בתיק דנן ובכלל זה בהתנהלותה הדיונית שגרמה להתמשכות ההליכים דנן ועינוי דין לתובעים אנו קובעים כי המדינה תישא בשר טרחת ב"כ התובעים בסך של 3,000 ₪ שישולמו לכל תובע ותובעת לחוד וכן 1,000 ₪ הוצאות משפט לכל תובע ותובעת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בכתב ההגנה המתוקן שהוגש בהליך בעיניין עזרא (מוצג נת/3, שהוגש לתיק ביום 5.2.2019) ציינה המדינה כי : "חוזה 90 – חוזה מפליג בהטבותיו, שיצר מצב בו עובדים נהנו הן מהטבות ייחודיות לחוזה זה, הן מהטבות שמקורן בהסכמים קבוציים שאינם מחילים עצמם על עובדים המועסקים בחוזה אישי, והן מהטבות שמקורן בתקשי"ר, ונועדו מלכתחילה לעובדים המועסקים בהתאם להסכמים הקבוציים בלבד" (סעיף 16 וסעיף 33 לכתב ההגנה המתוקן בעיניין עזרא).
בנגוד ללשון חוזה 587 בו הוחרגו הוראות התקשי"ר לעניין אופן הקידום ברמות השכר, העידה הגב' מרקוביץ כי עובדים בחוזה 587 קודמו לפי התקשי"ר ובכפוף להוראות לעניין קיצור פז"מ "להוציא נושא אחד וזה דרגה אישית בשיא הותק לתואר שני כי אין להם וותק אין להם חישובי וותק אז הם לא נהנים מהדבר הזה"[footnoteRef:153].
...
סוף דבר בית הדין ניסה להביא את הצדדים לפשרה שכן סבר כי היה ראוי שתיק מעין זה ייפתר בהסכמה אולם למרבה הצער הדבר לא צלח.
התביעה מתקבלת בחלקה.
נוכח התנהלותה הדיונית של המדינה בתיק דנן ובכלל זה שבהתנהלותה הדיונית גרמה להתמשכות ההליכים ועינוי דין לתובעים אנו קובעים כי המדינה תישא בשכר טרחת ב"כ התובעים בסך של 3,000 ₪ שישולמו לכל תובע לחוד וכן 1,000 ₪ הוצאות משפט לכל תובע.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהמשך הדברים, העיד מר מלכין בחקירתו הנגדית עוד כך (עמ' 17, ש' 14-16 לפרוטוקול): "ההבחנה בין מיהו מנהל ברובד ניהולי בכיר ומיהו מנהל בדרג הנהלת ביניים, נקבעה עוד בשלב המבנה האירגוני והשיבוצים ובהתאם לכך בנינו את רמות השכר. בהתאם לכך גם התנאים של הביטוח הפנסיוני אינם זהים". הקשר בין רמת ההישתכרות לבין הבכירות, רמת המקצועיות והאחריות הכרוכה בתפקיד בא לידי ביטוי גם בתצהירו של מר מזרחי (סעיפים 6-9) שהעיד כך: "בגיבוש המבנה האירגוני ומדרג הדרגות של רשות מקרקעי ישראל בוצעה הבחנה בין שתי קבוצות המועסקות בהסדר חוזים אישיים: בעלי תפקידים ברמה ניהולית בכירה (ב1-ב4) המקבילה לרמת סמנכ"לים ומעלה בשירות המדינה ובעלי תפקידים בחוזה אישי (ב5-ב7), ובכללם התובעים (ב6), שהנם תפקידים פחות בכירים. הבחנה זו נשענה על שיקולים מקצועיים בלבד... השוני בין שתי הקבוצות המפורטות בסעיף 6 לעיל, מתבטא ברמה הניהולית, האחריות, הסמכות ואופי התפקיד... הדבר בא לידי ביטוי בפרמטרים שונים, ובהם: הקף מצומצם של משרות בדרג בכיר (סמנכ"ל ומעלה), כפיפות הירארכית, אופי התפקיד, הקף הסמכות, אחריות, הקף העובדים, מורכבות מקצועית וניהולית וניהול התקציב, מאפיינים ייחודיים של המשרה, השוואה לארגונים דומים וכו'; וכפועל יוצא בא לידי ביטוי בשוני ברמת ההישתכרות, בתנאי השכר ובאופן חישוב השכר הקובע לפנסיה תקציבית (בענייננו עסקינן בתובעים המוטחים בפנסיה תקציבית). ככלל, חוזי בכירים בשירות המדינה ניתנים לדרג סמנכ"ל. בהליך ריבוד החוזים המיוחדים ברשות, בהתייחס לרבדים ב3-ב4 ומעליהם, נקבעו רבדי החוזים אשר דומים לסמנכ"ל ולרמות אלו ניתן אותו הסדר של חישוב השכר הקובע לעניין הפנסיה התקציבית. שאר הרבדים הם זוטרים יותר ועל כן אינם בני השוואה. ישנם 11 תפקידים בלבד ברשות אשר הוגדרו ברמות ב3-ב4, בדומה למספר הסמנכ"לים שהיו במנהל ערב הרפורמה (13). יתר העובדים המועסקים בחוזים מיוחדים נמצאים בתפקידים זוטרים יותר ביחס אליהם, כפי שבא לידי ביטוי ברמות שכרם וגם בתנאים הסוצאליים והנלווים, ועל כן ההשוואה הנטענת אינה נכונה". הגבולות בין חוזי ב3-ב4 לבין חוזי ב5-ב7, ובין חוזה ב4 לבין תפקידם, ניסיונם, מקצועיותם, תרומתם וחשיבותם של התובעים לרשות, אינם חד משמעיים.
...
עדות זו של מר מלכין עולה בקנה אחד עם הוראות החוק והפסיקה שהבאנו לעיל ומקובלת עלינו.
סוף דבר התביעה נדחית.
אשר לסוגיית ההוצאות, בשים לב לכך שדחינו את כל טענות התובעים ולא מצאנו באף אחת מהן ממש ולנוכח היקפו הנרחב של ההליך, ישאו התובעים בהוצאות הנתבעים בסך 20,000 ₪.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בתאריך 8.9.1997 הודיע מרוז למר שמעון בצלאל – מנהל מחלקת חשבות ובקרה במל"מ מערכות בע"מ (הגוף שאחראי על הנפקת תלושי השכר לעובדי המדינה – א.ס.) כי יש להקצות לדווח ארבעה דירוגים חדשים לעובדים המועסקים בחוזה אישי החל מ 1.1.1997: סמל דרוג 64 לעובדים בלשכות שרים, סגני שרים ומנכ"לים; סמל דרוג 87 לעובדים שמשרתם הוגדרה כחיונית; סמל דרוג 10 לעובדים במשרד איכות הסביבה; סמל דרוג 14 לכלכלנים נבחרים.
חוזר הנציב יצר עבור עובדים הסכם עבודה ייחודי ולא "דרוג ייחודי". לולא חוזר מרקוביץ' שהרחיב את האפשרות להעסיק עובדים בחוזים מיוחדים גם במתח דרגות 36 - 39 היו העובדים מועסקים בדרוג דרגה.
...
כך מצאנו לגבי העובדת ולטר איריס והעובד זועבי עבד אל סאלם שעבדו במשרד התעשיה המסחר והתעסוקה כי הוצע להם לעבור להיות מועסקים בכתב מינוי והם בחרו לוותר על כך, זאת לאחר שנערכה להם סימולציית שכר (עמודים 193-200 לקלסר 2 למוצגי המדינה).
ערעור העובדים כפועל יוצא מקבלת ערעור המדינה, יש לדחות את ערעור העובדים בעניין אי חיוב המדינה בפיצויי הלנת שכר.
סוף דבר ערעורי המדינה מתקבלים, ערעורי העובדים נדחים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו