בהמשך, קבע בית המשפט המחוזי הנכבד כי גם כתב התביעה המתוקן איננו משקף את המצב לאשורו, שכן גם בגדריו הציגה את המשיב כשוכר "רגיל", אשר שנים ארוכות איננו משלם, לכאורה, דמי שכירות ראויים, ולא כדייר מוגן.
...
לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים (בהרכב: כב' סגן הנשיא, השופט צ' סגל, וכב' השופטים: מ' דרורי ו-מ' יועד הכהן) מתאריך 04.11.2010 ב-ע"א 3356/09, בגדרו נדחה ערעורה של המבקשת על פסק דינו של בית משפט השלום בירושלים (כב' השופט א' רון) מתאריך 28.04.2009 ב-ת"א 12268/06.
גם בגדרי כתב התביעה המתוקן עתרה המבקשת רק לסעד של פינוי ו/או סילוק יד.
בתאריך 28.04.2009 פסק בית משפט השלום הנכבד כי מניתוח מכלול הראיות עולה כי בין המבקשת לבין המשיב נכרת חוזה שכירות שהוא בבחינת: "תערובת של שכירות מוגנת ושכירות רגילה, וכתב התביעה אינו משקף כראוי את הדברים". עוד קבע בית משפט השלום כי: "טול את כתב התביעה, הפוך בו והפוך בו... ובדל של טענה לפיה המדובר, בכלל, בשכירות מוגנת, לא תמצא בו".
נוכח דברים אלה, קבע בית משפט השלום כדלקמן:
"די היה באמור לעיל כדי להצדיק את דחיית התובענה. מצפה בית המשפט מתובע להניח על שולחנו כתב תביעה שישקף נכונה את מצב הדברים, ואין הדעת נותנת שיגלה בית המשפט רק בעיצומו של הליך שטוען התובע לפינוי דייר מוגן, שעה שאין לכך ביטוי הולם בכתב התביעה".
בסיום פסק דינו, הבהיר בית משפט השלום הנכבד כי הוא נמנע מכל הכרעה ביחס לשאלה האם המשיב אכן חייב דמי שכירות למבקשת, ובהתאם קבע כי פסק דינו איננו בבחינת מעשה בית דין, אשר חוסם את המבקשת מלהגיש תובענה כספית כנגד המשיב בסוגיה זו.
נוכח כל האמור, דחה בית משפט השלום את תביעת המבקשת, וחייב אותה בהוצאות בסך של 10,000 ש"ח.
על פסק דינו של בית משפט השלום הנכבד הגישה המבקשת ערעור לבית המשפט המחוזי הנכבד.
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לה, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
סוף דבר: נוכח כל האמור לעיל – בקשת רשות הערעור נדחית.