רקע עובדתי
ביום 12.1.22 היתקיימה ישיבת קדם משפט שנייה בתיק זה, בו נדונה תביעתה הכספית של התובעת, רשות מקרקעי ישראל (להלן – התובעת) נגד הנתבעת, גב' רחל מלמד (להלן – הנתבעת), בשל דרישה לתשלום דמי היתר בגין תוספת בניה בנכס בבעלותה של הנתבעת ועבור דמי שימוש ראויים בגין שימוש והחזקה חורגים בנכס.
...
לכן, טען ב"כ הנתבעת, אין לאפשר לה לעשות בה שימוש במסגרת ההליך המשפטי.
בכל הכבוד, לא מצאתי בהחלטה השיפוטית אליה הפנתה התובעת (בש"א (שלום-חיפה( 6663/05) כדי לסתור פסיקה מחייבת זו של בית המשפט העליון, ואף אציין כי עיון מקרוב בהחלטה המדוברת, דומה כי בית המשפט בהליך שם, בהתייחסו למסע דיג פסול, התייחס למכלול בקשות לגילוי מסמכים מסויימים שביקש אחד מבעלי הדין שם לקבל לידיו, וסוגיית החסיון הייתה שולית במסגרת הדיון שם.
איני מקבל גם את טענת התובעת לפיה הנתבעת זנחה כביכול את הדרישה לעיון בחוות הדעת שהוכתרה כחסויה, ועל כן יש להתיר לה את הגשתה.
אכן, התנהלותה הדיונית של התובעת אינה מקובלת לטעמי, ואף ייתכן כי גילוי המסמך בשלב דיוני זה, יחייב את הנתבעת בקיום בירור דיוני נוסף, אך בנסיבותיו של התיק כאן, ובאיזון הנדרש בין זכותה של התובעת להביא את מלוא ראיותיה בפני בית המשפט ולקבל את יומה בבית המשפט, אל מול זכויותיה הדיוניות של הנתבעת שנפגעו בשל התנהלותה הדיונית של התובעת, אני סבור כי נכון וראוי שהתמונה הראייתית המלאה תוצג לבית המשפט.
על כן, אני קובע כי בשלב ראשון תמציא התובעת לעיון הנתבעת את חוות הדעת המדוברת.