אפנה בהקשר זה לדברי כב' השופט ירון לוי בת"ק (רח') 2070-05 שוחט הילה נ' חברת איסתא בע"מ (4.9.2006):
"לדאבון הלב, וכפי שמוכיחים ארועי ימים אלו ממש, מדינת ישראל עדיין חיה על חרבה, ומצויה בסכסוך מתמשך עם חלק משכנותיה המוסלמיות. תורכיה היא מדינה מוסלמית גדולה, ולמרות תנועת התיירות המפותחת מישראל אליה, לא ניתן לטעון, כי התראה לפיגוע טירור נגד תיירים ישראליים, בארץ זו, הוא כה נדיר, באופן שלא ניתן לצפותו מראש. התראות כאלה היו אף בעבר, ואין כל ודאות שלא יהיו כאלה אף בעתיד. מי שרוכש חבילת נופש מוזלת, בתנאי ביטול נוקשים, כדוגמת זו שרכשו התובעים, בארץ מוסלמית, כמו תורכיה, צריך לקחת בחשבון אף את האפשרות של התראה בטחונית ואת הסיכון של נשיאה במלוא העלות הכלכלית, במקרה של ביטול."
החלטת התובעת שלא לסכן את ילדיה, ומקל וחומר לאור עמדת אביהם, סבירה ומובנת, אך אין בכך להעניק לתובעת זכות לבטל את העסקה באופן חד-צדדי ללא תשלום דמי הביטול שנקבעו בהזמנה, בשלב שבו כספי ההזמנה כבר הועברו לספקים עימם היתקשרה הנתבעת.
...
במכלול השיקולים דלעיל, לאחר שנתתי דעתי להפרת חובת הגילוי מצד הנתבעת בעת הזמנת החופשה; לאשם התורם של התובעת ולמועד ביטול ההזמנה; להעדר קיומו של סיכול ולאפשרות שסיפקה הנתבעת לתובעת, לבקשתה, להמיר את החופשה על שם הוריה בתוספת כספית וכן לבחירת התובעת ובני משפחתה שלא לממש את החופשה שהוזמנה, הגעתי למסקנה שיש לחייב את הנתבעת בתשלום פיצוי בשיעור של 30% מעלות החופשה המקורית, ללא תוספת השינוי שנעשתה לבקשת התובעת לדרישת ספק התעופה.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי כספי בסך 1,580 ₪.
בנוסף, אני מחייבת את הנתבעת בהוצאות משפט בסך 300 ₪, ובסך הכול תשלם הנתבעת לתובעת סך של 1,880 ₪.