]
לגירסת התובע- בשנת 2018 הנתבע הציע לו לעבוד אצלו ומאחר ובאותה תקופה הוא היה מובטל הוא הסכים מיד[footnoteRef:5], כאשר לגירסתו הוא עבד בשירות הנתבע, הן כפקיד והן כעובד כפיים בתקופה מ-1.4.2018 ועד 2.10.2019, שישה ימים בשבוע שמונה שעות ביום כאשר הוסכם כי שכרו יעמוד על 8,000 ₪ (נטו) בחודש.
בהתאם, בעת בחינת השאלה אם מדובר ב"עובד" במסגרת של יחסי מישפחה נבחנות בין היתר - ובתלות בנסיבותיו של כל הליך - השאלות הבאות: מהו התפקיד שבוצע על ידי בן המשפחה והאם ניתן להתרשם כי הוא תפקיד נידרש שלולא היה מבצעו בן המשפחה היה נשכר לצורך כך עובד אחר; האם העבודה מבוצעת באופן סדיר, להבדיל מעזרה משפחתית הנתנת באופן ספורדי לפי הרצון והיכולת ולא באופן מחייב; האם שולמו לבן המשפחה תשלומים הנושאים אופי של שכר, הן מבחינת סדירות תשלומם והן בהיבט הקשר בינם לבין ביצוע עבודה בפועל.
מיותר לציין, כי מבחינת דיני המל"ל עובד אינו זכאי לדמי אבטלה, ואולם, ההיפך אינו נכון, ומי שעבד כעובד בתקופת אבטלה זכאי לשכר עבור עבודתו, כאשר ההיתחשבנות עם ביטוח לאומי אינה מעניינו של תיק זה.
אשר על כן ומכל המפורט לעיל, כאשר אנו לוקחים בחשבון את מכלול הראיות והעדויות אנו סבורים כי התובע עמד בנטל הנידרש במשפט האזרחי להוכיח, כי בתקופה הרלבנטית לתביעה הוא עבד בעיסקו של הנתבע.
כמו כן, כאשר הוא נישאל האם במועד בו התפטר מעבודתו הוא מסר הודעה בכתב על התפטרותו הוא השיב: "משהבנתי שאני לא אמור לקבל את שכר העבודה שלי ומאחר ולא קבלתי את כספי העיקול, ביקשתי ממנו שייתן לי המחאה אפילו דחויה אחרת אאלץ להתפטר. הוא לא נתן לי והתפטרתי. לא מסרתי הודעה בכתב.".
עובד המבקש להוכיח זכאותו לפצויי פיטורים מכוח סעיף 11 (א) לחוק פצויי פיטורים, תשכ"ג-1963 צריך לעמוד במספר תנאים ובין היתר "כי נתן התראה סבירה למעביד על כוונתו להתפטר והזדמנות נאותה לתקן את ההרעה או את הנסיבות ככל שהיא ניתנת לתיקון.." [footnoteRef:20].
...
עובר לסכסוך נשוא התביעה שררה ביניהם מערכת יחסים חברית והם נהגו לבלות באירועים, לנסוע לטיולים, בתי מלון וללכת למסעדות[footnoteRef:3] יחדיו, כאשר מהראיות שבפנינו שוכנענו, כי הנתבע הוא אשר מימן את הבילויים הללו.
במקרה שלפנינו זכאות התובע לתשלום בעבור הרכיבים השונים ושיעור הפיצוי בגינם היו במחלוקת ואף מהטעם הזה לא מצאנו לפסוק סכום נוסף בגין הלנה.
באשר לפיצויי הלנת פיצויי פיטורים – משדחינו את תביעת התובע לפיצוי פיטורים (למעט החלק הפנסיוני) דין התביעה לפיצוי הלנה להידחות גם.
סוף דבר:
התביעה מתקבלת באופן כזה שעל הנתבע לשלם לתובע כדלקמן:
75.1.
תביעת התובע בגין רכיבים– הודעה לעבודה, אי מסירת תלושי שכר, שעות נוספות, ופיצוי הלנה, נדחית הכל כמפורט לעיל.