לטענתו, הוא אינו יכול עוד לעבוד כעורך דין, במקצוע בו עסק כ-13 שנה וכיום בגיל 46 שנה הוא מוצא עצמו ללא כל מקור הכנסה ללא יכולת לפרנס את משפחתו, שעה שאין בידו כל הכשרה מקצועית מלבד מיקצוע עריכת הדין שבו נבצר ממנו לעסוק.
לא ברור מדוע המבקש אינו עובד בכל עבודה אחרת, או שמא הוא כן עובד, ומדוע אינו מקבל דמי אבטלה או הבטחת הכנסה.
בנוסף, היחיד לא פונה מביתו לאחר שלבקשתו, פדו אחיו את הזכויות ורכשו את הנכס, ולמיטב ידיעת הנאמן, היחיד עדיין מתגורר בנכס.
למרות זאת, אישור לו בית המשפט קמא דיור חלוף בסכום משמעותי למשך 18 חודשים ובדין קיזז מהדיור, סכומים שהיחיד צבר כחוב לקופת ההליך, אך חסד עשה עמו ולא קיזז מהחוב תשלומי ארנונה שהיחיד צבר, כך שהסכום שאושר עולה על מה שמגיע ליחיד ועל כן סכויי העירעור נמוכים ביותר.
...
ראו לעניין זה החלטתו של רשם בית המשפט העליון, כב' השופט רון גולדשטיין ב-בר"מ 7760/19 מטרונה גליצנקו נ' שר הפנים (5.12.19):
"המבקשת – אשר מיוצגת בידי עורך דין פרטי – לא הציגה בבקשתה תשתית עובדתית, ולו מינימלית, המעידה על היעדר יכולת כלכלית לשאת בהפקדת העירבון. המבקשת אף לא הסבירה כיצד היא מממנת את ייצוגה המשפטי; כיצד עלה בידה לשלם את האגרה בהליך דנן (וכן סכומי אגרה וערבונות בערכאות אחרות)"
ביחס לסיכויי ההליך, מעיון בהחלטתו המנומקת והמפורטת של בית משפט קמא, אני סבורה, מבלי לקבוע מסמרות, כי תקופת דיור החלוף שנפסקה תואמת את הוראות החוק והפסיקה בנושא, ועל כן לא ניתן לקבוע שסיכויי הערעור גבוהים.
לאור כל האמור, משלא הוכחו שני התנאים הנדרשים למתן פטור מתשלום האגרה או מהפקדת הערובה, דין הבקשה, על שני ראשיה, להידחות, וכך אני מורה.
המבקש ישלם את האגרה ויפקיד את הערובה לא יאוחר מיום 20.10.22, שאם לא כן יימחק יובא התיק בפני המותב שידון בו על מנת לשקול מחיקת ההליך.