על המתח שבין הסוגיות הללו עמד בית המשפט העליון בעיניין יואב יצחק (בפיסקה 10):
"אין זהות בין קיום ההליך בדלתיים סגורות לבין איסור הפירסום. איסור הפירסום עומד כשלעצמו, ואין הוא פועל יוצא של סגירת הדלתיים. דרושה הוראה מיוחדת כדי לאסור פירסום... ואכן, לבית-המשפט ניתן שיקול-דעת בסעיף 70(א) לחוק בתי המשפט להתיר פירסום הליך שהתנהל בדלתיים סגורות. הוראה זו, המאפשרת להביא לידיעת הציבור את אשר נסתר ממנו בשל סגירת דלתיים, משקפת את האנטרס הצבורי כבד המשקל בפומביות המשפט"
הדברים הוסברו בפירוט על ידי חברי, סגן הנשיאה השופט אילו איטח, בבר"ע (ארצי) 43560-09-16 פלונית – פלוני (5.1.2017), בפסקות 27-31 (והפסיקה שהוזכרה שם):
"מעיקרון פומביות הדיון נגזרים שני עקרונות-מִשְנֶה: ניהול המשפט בדלתיים פתוחות ופירסומו ברבים של תוכן ההליך השפוטי, לרבות פרטי הדיון, שמות בעלי הדין, העדים וכיו"ב. בין שני עקרונות-המִשְנֶה הללו, שכל אחד מהם מוסדר בסעיף חוק נפרד, קיימת זיקה מובהקת: "כל אימת שהדיון מיתקיים בדלתיים פתוחות, מותר לפרסם כל פרט בו, אלא אם נאסר; ולהיפך – שעה שהדיון מיתנהל בדלתיים סגורות, חל איסור לפרסם כל פרט ממנו, אלא אם הותר.
פרשנות זו עולה בקנה אחד עם הוראת סעיף 70(ג) לחוק בתי המשפט, הקובעת מפורשות כי על צד המעוניין בבטול איסור פירסום, שהוטל על ידי בית משפט ממניעים נוספים כגון הגנה על פרטיותו או ביטחונו של בעל דין או עד וכיו"ב, "להגיש לבית המשפט שנתן את הצוו בקשה לביטולו".
הדברים עולים אף מפסיקת בית המשפט העליון בהקשר זה. כך למשל בע"א 2800/97 נתן ליפסון נ' זרח גהל, פ"ד נג(3) 714 (1999), נדונה שאלת פירסום פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל-אביב, אשר עסק בשומות מס ההכנסה של מר זרח גהל, כאשר הדיונים בתיק זה נדונו בבית המשפט המחוזי בדלתיים סגורות נוכח הוראת סעיף 154 לפקודת מס הכנסה [נוסח חדש].
...
]
לסיכום: פרסום דבר אודות הליך ומהליך שהתנהל בדלתיים סגורות ייעשה אך בכפוף לקבלת היתר מבית המשפט בו התנהל ההליך בדלתיים סגורות, בין אם סגירת הדלתיים נבעה מהוראת חוק ובין אם נבעה משיקול דעתו של אותו בית משפט.
על כן, הבקשה בעניין מסמכי הגירושין נדחית.
סוף דבר
על יסוד כל האמור לעיל, בקשת רשות הערעור נדחית.