מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דלדול שרירים בעקבות ניתוח הוצאת מיניסקוס

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לפיכך, לא ברור מדוע בחרה הועדה ליישם את פריט הליקוי 48(2)(ז)(IV) המצוטט לעיל, המקנה 10% בגין "מצב לאחר ניתוח הוצאת המניסקוס, קיימים שינויים ארטרוטיים קלים ודלדול קל של השרירים - 10%", כאשר בהתאם לפסיקה לא די כאמור בהוכחת נזק ללא 'מיגבלה תפקודית' לצורך יישום פריט ליקוי 48(2)(ז).
...
מנגד, טען המשיב כי דין הערעור להידחות שכן מדובר בטענות רפואיות בהן אין מקום להתערב.
במצב דברים זה, והגם שבפרק הסיכום ציינה הוועדה, כי נמצא דלדול קל בשרירי הירך – דין הערעור להתקבל באופן בו יוחזר עניינו של המשיב לוועדה על מנת שתבחן מחדש קיומה של נכות אורתופדית בברך ימין עקב הפגיעה בעבודה המוכרת, זאת בשים לב לממצאי בדיקת הוועדה שלכאורה אינם מלמדים על מגבלה תפקודית, וכן בשים לב לתנאים המצטברים הנקובים בפריט הליקוי שיושם (48(2)(ז)(IV)) ולפסיקת בית הדין הארצי לעבודה לפיה לא די בהוכחת נזק ללא 'מגבלה תפקודית' לצורך יישום פריט ליקוי 48(2)(ז).
לפיכך, גם בהיבט זה דין הערעור להתקבל באופן בו יוחזר עניינו של המשיב לוועדה על מנת שתדון באופן מנומק בהפעלת תקנה 15, תוך התייחסות לתנאים המצטברים הנקובים בתקנה: העדר מסוגלות המשיב לשוב לעיסוקו והירידה הניכרת ולא לזמן מוגבל בהכנסות, תוך פירוט הנתונים עליהם נסמכה הוועדה בקביעתה בדבר הירידה בשיעור 50% בהכנסות.
סוף דבר לאור כל האמור, הערעור מתקבל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פריט ליקוי 48(ז)(4) דן אף הוא במצב לאחר ניתוח הוצאת מנסקוס, קיימים שינויים ארטרוטיים קלים ודלדול קל של השרירים ומעניק 10% נכות.
...
אשר לטענות המערער בעניין "קליקים" בברך, משעה שלא ברור סעיף הליקוי אליו מכוון התובע בגין רעשיו בברך , ומשאין כל התייחסות לנושא זה במסגרת חוות הדעת מטעם המערער, לא מצאתי כי שגתה הוועדה שעה שלא קבעה אחוזי נכות בגין טענות המערער בעניין זה. סוף דבר עניינו של המערער יוחזר אל הוועדה הרפואית לעררים אשר תתייחס למסמכים הרפואיים בתיקו של המערער, תלונותיו וממצאיה ותבחן הענקת אחוזי נכות לפי סעיף 48 (ז)(1), 48(ז)(4).

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בהתאם ללשון הפריט במידה והמבוטח עבר ניתוח במנסקוס, האפשרות היחידה העומדת בפני הוועדה היא יישום אחת משתי החלופות הבאות: (III) מצב לאחר ניתוח הוצאת המניסקוס ללא הפרעות תפקודיות 0% (IV) מצב לאחר ניתוח הוצאת המניסקוס קיימים שינויים ארטריטיים קלים ודלדול קל של השרירים 10% צודקת ב"כ המשיב בטענתה לפיה על מנת ליישם את החלופה (IV) שלעיל, כפי שהמערער מבקש, צריכים להתקיים במערער שני תנאים מצטברים: הראשון, קיומם של שינויים ארטריטיים, והשני קיומו של דילדול קל בשרירים.
...
הועדה ציינה מפורשות כי החלטתה מבוססת על בדיקתה הקלינית ועל ממצאי בדיקות הדימות, מהם עלה כי למערער אין הפרעות תפקודיות כלל, דבר אשר תואם את החלופה III לפריט הנ"ל. סיכומו של דבר, לא מצאתי כל טעות משפטית בפעולות הועדה או במסקנותיה, ומכאן דין הערעור להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בעקבות הניתוח לא נותרה הפרעה לכן הנכות הנה בשיעור 0 לפי סעיף 48 2 ז' III מ- 14.8.11".
יחד עם זאת סבורני כי קביעתה של הועדה שבחרה ליישם בעיניינו של המערער פריט ליקוי 48(ז)(III) לרשימת הליקויים ולקבוע לו 0% נכות אינה מנומקת, במובן זה שלא ברור מדוע חרף הממצא בדבר "סימני דילדול שרירים בירך ימין שזה סימן רגיש במיוחד להפרעה בברך", לא מצאה הועדה לנכון ליישם בעיניינו של המערער את פריט ליקוי 48(ז)(IV) לרשימת הליקויים, ולפיו הנתון הקובע את גובה דרגת הנכות במקרה זה (10% נכות) הנו "מצב לאחר ניתוח הוצאת המניסקוס, קיימים שינויים ארטרוטיים קלים ודלדול קל של השרירים (ההדגשה אינה במקור, ו.ש)". בהקשר זה מוצאת אני כי נפל פגם משפטי בפעולות הוועדה.
...
יחד עם זאת סבורני כי קביעתה של הוועדה שבחרה ליישם בעניינו של המערער פריט ליקוי 48(ז)(III) לרשימת הליקויים ולקבוע לו 0% נכות אינה מנומקת, במובן זה שלא ברור מדוע חרף הממצא בדבר "סימני דלדול שרירים בירך ימין שזה סימן רגיש במיוחד להפרעה בברך", לא מצאה הוועדה לנכון ליישם בעניינו של המערער את פריט ליקוי 48(ז)(IV) לרשימת הליקויים, ולפיו הנתון הקובע את גובה דרגת הנכות במקרה זה (10% נכות) הינו "מצב לאחר ניתוח הוצאת המניסקוס, קיימים שינויים ארטרוטיים קלים ודלדול קל של השרירים (ההדגשה אינה במקור, ו.ש)". בהקשר זה מוצאת אני כי נפל פגם משפטי בפעולות הועדה.
בהקשר זה נאמרו גם הדברים הבאים – "על פי נוסחן של התקנות ועל פי מהותו של העניין, היינו עקב הבאתו של ערר או השגה בפני דרג ערעורי, נפרשת בפני ערכאת הערעור המסכת כולה וחוות הדעת הרפואית שהיא פרי בדיקתו ובחינתו של הנושא על ידי ועדת עררים, יכולה להתייחס למצבו הרפואי של העורר ולבטא את ממצאיה של ועדת עררים, ללא כפיתה או כבילה של שיקול דעתה על ידי היקפו של הערר שהוגש על ידי העורר. ההחלטה הרפואית שהיא תולדה של הבאתו של הנושא לפני ועדת עררים חייבת להיות אמינה ומלאה ואין על כן למחות בפני ועדת עררים אם היא רואה לנכון לפרט את כל מסקנותיה הרפואיות לגבי האדם שהופיע בפניה ואשר אותו היא בדקה... לא רק שהתקנות הגדירו סמכותה של ועדת עררים באופן רחב אלא גם מהותו של הענין מחייב שרופא שבדק את פלוני יוכל לבטא מלוא מסקנותיו בהתאם למיטב שיקולו ומצפונו המקצועי, ואם הוא מגיע תוך כדי הבדיקה הרפואית לכלל מסקנה שענין כלשהו שנדון בפני הדרג הראשון אינו מקובל עליו או טעון ביטול או שינוי, כלשון תקנה 20, הרי הסמכות בידיו ללא קשר לנוסחו של הערר..." (בג"ץ 296/83 וייס - הועדה הרפואית לעררים, לא פורסם).
לאור האמור לעיל, הנני מורה על החזרת עניינו של המערער לוועדה הרפואית באותו הרכב, על מנת שתשקול שוב את עמדתה בכל הנוגע לגובה הנכות שנקבעה בגין הברך, ותסביר מדוע קבעה למערער 0% נכות תוך שיישמה בעניינו פריט ליקוי 48(2)(ז)(III) לרשימת הליקויים, וזאת חרף הממצא שצוין על ידה בדבר "סימני דלדול שרירים בירך ימין שזה סימן רגיש במיוחד להפרעה בברך". בעניין זה מוסבת תשומת לב הוועדה לפריט ליקוי 48(2)(ז)(IV) לרשימת הליקויים, ולפיו הנתון הקובע את גובה דרגת הנכות במקרה זה (10% נכות) הוא "מצב לאחר ניתוח הוצאת המניסקוס, קיימים שינויים ארטרוטיים קלים ודלדול קל של השרירים". בנסיבות העניין הנני מחייבת את המשיב לשלם למערער סך של 2000 ₪ בגין הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד. במידה ומי מהצדדים יבקש לערער על פסק דין זה, עליו להגיש בקשת רשות ערעור לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים, וזאת בתוך 30 יום ממועד קבלת עותק פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2008 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בנוסף טוענת הנתבעת כי ועדת המל"ל טעתה בקביעת הנכות שכן היא ביססה קביעתה על סעיף 48(2)ז'(4) לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה) תשט"ז – 1956, המעניק נכות בגין "מצב לאחר ניתוח הוצאת המיניסקוס, קיימים שינויים ארטרוטיים קלים ודלדול קל של השרירים", בעוד חלופה זו אינה מתיישבת עם קביעות הוועדה כי-"צילום ברך מיום 28.10.03 – המרחקים במדורים של הברך שמורים, אין לראות סימני פגיעה בברך.
...
(לעניין זה, ר' להבדיל, החלטתי בת.א. 7424/07 דלעיל, שם לא נעתרתי לבקשה להבאת ראיות לסתור, מקום בו פורטו התיקים השונים הספציפיים שהיו בפני הועדה וזו אף דרשה השלמת חומר נוסף, מעת לעת, באופן המלמד על איסוף כל מידע רלוונטי).
אני ממנה את פרופ' מושיוב, כמומחה מטעם בית המשפט לקביעת נכותה האורטופדית של התובעת.
על אף קבלת הבקשה-בהתחשב במועד המאוחר בו הונחה בפניי הבקשה דנן, תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות בסך 4,000 ₪ וזאת בתוך 30 יום מהיום וללא קשר לתוצאות ההליך העיקרי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו