מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דיני עבודה הרעת תנאים הסכמה בהתנהגות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מודיעין אזרחי מפרטת כי כקבלן שירותים, היא נידרשת לתת את השרות המיטבי ללקוחותיה, ומה גם שהיא הסכימה כי היתנהגותו של התובע אכן היתה חמורה, ולפיכך היא נעתרה לבקשה זו. כדי להמחיש את חומרת העניין, המשיכה מודיעין אזרחי וטענה, כי משטרת ישראל חקרה את התובע בגין חשד להסתה לרצח ומצאה לנכון לשחררו בתנאים מגבילים, וגם שללה ממנו את רישיון הנשק שלו – עובדה שלא הובאה מעולם מצדו של התובע לידיעתה.
על כן, לא ניתן להחיל על מודיעין אזרחי את הוראותיו של חוק קבלני כוח אדם, ומכאן שהתובע אינו זכאי לכל סעד מכוחו של חוק זה. אשר ליתר טענותיו של התובע, ואשר הועלו לראשונה בשלב הסיכומים – ולמשל הטענות לגבי חלות החוק להגברת האכיפה בדיני עבודה, תקנת הציבור, חוק שויון הזדמנויות בעבודה, אחריותה של אלביט כמזמינת שירות וכיו"ב – הרי שהמדובר בכללותה בהרחבת חזית שאין להתירה, ואנו פוסלים אותה מכל וכל.
בענין זה נפנה לפסיקת בית הדין הארצי בעיניין נפתלי, שם נקבע בהתייחס למקרה בו הסכימו הצדדים על ביצוע העבודה בשעות גמישות, וביחס לשאלה האם המדובר כחלק מתנאי העבודה, כך: "... יש להבחין, הבחן היטב, בין הרעת תנאי העבודה במשמעות סעיף 11(א) לחוק פצויי פיטורים, תשכ"ג-1963, לבין יישום תנאי העבודה משתנים עליהם הוסכם בין הצדדים, אפילו אם הם עשויים להרע עם העובד ואין העובד שהסכים לשינוי מראש יכול לשנות את טעמו ולטעון להרעה מוחשית המזכה בפיצויי פיטורים"[footnoteRef:22].
...
על כן, עילת התביעה שבנדון דינה להידחות.
על כן, שגם עילה זו דינה להידחות.
לסיכום לאור כל האמור לעיל, אנו קובעים בזאת כי דין התביעה להידחות בכללותה, על כל חלקיה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 17.2.17 לבקשת הצדדים בתיק, ניתן פסק דין המורה על דחיית התביעה כנגד הנתבעת 3- חברת "מרק שירותי כוח אדם בע"מ". התובעת טוענת כי התפטרה מעבודתה עקב הפרה מתמשכת של דיני העבודה ובשל הרעה מוחשית בתנאי העסקתה אשר באו לידי ביטוי באי תשלום פנסיה, הוצאות נסיעה, דמי חגים, חופשה, הבראה תוספת יוקר ותוספת ותק.
במידה והתנהגות זו תחזור, נראה בכך התפטרות חד צדדית מבחינתך.
בשל חילופי מעסיקים התובעת הוחתמה על הסכם העסקה חדש (להלן- הסכם העסקה שני- נספח 5 לתצהירה), ובו נרשם בסעיף 10: "ביטוח מנהלים- בתום 4 חודשים מיום תחילת עבודתה של מיקאל בחברה" בסעיף 11 להסכם זה נרשם: "חתימה על הסכם זה מהוה הסכמת העובדת לקבלת התשלומים הצבורים בקופת הביטוח במקום פצויי פיטורים, בהתאם ובכפוף לס' 14 לחוק פצויי פיטורים, והעובדת בשום מקרה לא תהיה זכאית להשלמת פצויי פיטורים במועד סיום עבודתה." .
...
התובעת לא הוכיחה את תביעתה בתביעתה לרכיב זה על כן התביעה לדמי חגים- נדחית.
לאור כל האמור לעיל במצטבר, אנו קובעים כי על הנתבעות לשלם יחד או לחוד לתובעת את הסכומים שלהלן: פיצוי בסך של 8,264.85 ₪ , בגין אי הפרשות לקרן פנסיה כדין.
כמו כן, הנתבעות ישלמו יחד או לחוד לתובעת הוצאות משפט בסך של 2,000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד מועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בכל מקרה החל מספטמבר 2013 קיבל התובע שכר עבודה לפי התנאים החדשים, עד לסיום העבודה כך שמשתמעת הסכמה מהתנהגותו, גם אם מחוסר ברירה, לשינוי בשכר.
התובע מבקש לראות את התפטרותו כהתפטרות בדין פיטורים בהסתמך על סעיף 11 לחוק פצויי פיטורים, התשכ"ג-1963 (להלן – חוק פצויי פיטורים) אשר קובע: "(א) התפטר עובד מחמת הרעה מוחשית בתנאי העבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, רואים את ההתפטרות לענין חוק זה כפיטורים". בהתאם להלכה הפסוקה, על מנת שיתקיימו התנאים לזכאות לפצויי פיטורים, על התובע להוכיח שקיים קשר בין ההתפטרות לבין הרעת התנאים, או הנסיבות שבגינן לא ניתן לידרוש מהעובד להמשיך בעבודה, וכן כי התריע לפני המעסיק כי אם לא יתוקנו התנאים הפוגעניים, הוא יתפטר ויראו את התפטרותו כפיטורים (ראו דיני עבודה, גולדברג-פינברג, שער עשירי, פרק 32, ע' 26 והפסיקה שהוזכרה בו).
...
לסיכום נוכח האמור לעיל אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע: סך 1,500 ₪, בגין שכר עבודה, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 1.4.2012 ועד ליום התשלום המלא בפועל.
טענות הקיזוז של הנתבעת נדחות.
בהתחשב בסכום שהתקבל לעומת הסכום שנתבע, אנו קובעים כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

גם חוות הדעת של המומחית מטעם בית המשפט בתחום הנפשי קבעה "סביר להניח שהפרעת היסתגלות התפתחה בהדרגה והתרשמתי מביטויים החל משנת 2015 (?) (סימן השאלה במקור) והחמירו אחרי פרישתו בשנת 2016. הייתי מחשבת נכות הנוכחית החל משנת 2016 . בשלב זה אין אפשרות לקבוע נכות צמיתה." אין כל קביעה בחוות הדעת שהפרעת ההיסתגלות הנה בהכרח עקב היתנהגות הנתבעת הנטענת, אולם גם אם אניח שיש קשר כלשהוא, הרי בעצם החתימה על ההסכם, התובע ויתר על כל מה שהיה לפני 2016 והוא בעצמו טוען שמצבו הנפשי החמיר משנת 2013.
פיטורין שלא כדין (אין כאן כאלה), הרעה בתנאי העסקה, פגיעה "מכוונת" בשכר וכיו"ב, הם עניין לדיני עבודה ולא לדיני נזיקין, מקל וחומר כשברקע קיים הסכם סיום העסקה ובצוע התשלומים בגינו לתובע.
לעניין הבקשה להטלת הוצאות ב"כ הנתבעת אמנם טען את טענת ההתיישנות בהזדמנות הראשונה ואף חזר והעלה אותה במהלך ההליך אולם מסיבה כלשהיא הטענה (שכאמור יש בה ממש) לא נדונה בשלבים הראשונים בבית המשפט המחוזי, הנתבעת הגישה חוו"ד מטעמה ולבסוף גם ניתנו הסכמות למינוי מומחים מטעם בית המשפט טרם הדיון בהתיישנות.
...
דיון לאחר עיון בבקשה, בתגובה, ובמסמכים המצויים בתיק, הגעתי למסקנה שדין הבקשה להתקבל והתביעה נדחית על הסף מחמת התיישנות בכל הנוגע לאחריות הנתבעת בעניין הנכות והמחלה הנשימתית ואני מורה על מחיקת התביעה בכל הקשור לטענות ההתעמרות והנזק הנפשי לה טוען התובע מהנימוקים להלן: ביחס לטענה לפיה על הנתבעת היה לצרף את חוו"ד של ד"ר יעקובי, מוטב היה שטענה כזו לא היתה מועלית כלל.
התביעה בגין מחלת הריאות ונגזרותיה כולן נדחית מחמת התיישנותה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

"חוזה העבודה, שנעשה לתקופה בלתי מוגדרת, עיקרו יציב ופרטיו נתונים לשינויים ולהשלמות לפי הצורך, בבחינת ענפים חדשים של אותו גזע. כל שינוי וכל השלמה יש להם תוקף של חוזה, אך יש לראותם, ליישמם ולפרשם בהקשר לחוזה שבו נעשו. בנסיבות אלה אין מדובר בחוזה חדש, אלא בחוזה קיים ונמשך, שתוכנו מתחדש לפרקים על ידי הסכמים קבוציים או על ידי הסכמה הדדית בין העובד למעביד. תופעה זו מיוחדת לחוזה העבודה, ובלשון המשפט היא נקראת "רוויזיה" של החוזה, כלומר – שינוי בחוזה העבודה, הנובע מבדיקה מחודשת שלו" (ראו רות בין ישראל, דיני עבודה בישראל, ע' 400).
הפחתה בשכר העבודה מהוה הרעה בתנאי העבודה, וחזקה שהעובד לא הסכים לה. על כן מוטל על המעסיק – הנתבעת – הנטל הראייתי להוכיח שהעובד הסכים להרעה בתנאי עבודתו או ויתר על זכויותיו (ראו ע"ע 242/03 אורגד גינזבורג - סוכנות מכוניות לים התיכון בע"מ, 7.11.04).
בנסיבות אלה נפסק: "האם המשך עבודתו של המערער אצל המשיבה מהוה הסכמתו לשינוי בתנאי העבודה או כריתת חוזה עבודה חדש? האם המערער ויתר על הסעדים שעמדו לרשותו כתוצאה מהפרת חוזה העבודה על ידי המשיבה? הכלל הוא, כי עיכוב של מספר חדשים בין הפרה יסודית של חוזה (ההורדה בשכר) לבין הגשת תביעה אינו מנתק את הקשר שביניהם, משום שטרם נקיטת צעד כזה יש לצפות מהעובד לבדוק את זכויותיו ולשוחח עם הממונים עליו. על כן, עיכוב סביר בהגשת התביעה אינו מהוה ויתור של העובד על זכויותיו או כריתת חוזה עבודה חדש. עם זאת, עיכוב ארוך ובלתי סביר מצביע על השלמת העובד עם תנאי השכר החדשים". בית הדין הארצי ראה את היתנהגותו של התובע שם כהסכמה לתנאי השכר החדשים, ותביעתו להפרשים נדחתה.
...
טרם פיטורי התובעת נערכה שיחת שימוע שבה הובהר לה שלמרות היותה עובדת מוערכת מאוד ולמרות הרצון הרב להמשך להעסיקה, בשל מצבה הקשה של החברה, אין מנוס מפיטוריה.
לסיכום נוכח האמור אנו מחייבות את הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי בגין העדר שימוע בסך 8,500 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 1.2.12 ועד ליום התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו