ראה דברי בית משפט קמא בפסק הדין נשוא ערעור פסק הדין האולפנים המאוחדים:
" בעניינינו, לעומת זאת, אין מדובר בהצהרה על קיום זכות שנשללה בארוע חד-פעמי שהתרחש למעלה משבע שנים לפני מועד הגשת התביעה. עסקינן בתביעה בגין הפרה מתמשכת של זכות יוצרים, שניתן לראות בה גם כעוולה נמשכת על פי סעיף 89 לעוולת הנזיקין. כל יום בו נמשכת ההפרה יוצר עילת תביעה חדשה, אשר מתחילה מחדש את מרוץ ההתיישנות.
לעומת זאת, כפי שציין כב' השופט אשכול בפסק דינו:
"העוולות בגין פגיעה בפרטיות ולשון הרע (עוולות אישיות) הן עוולות שנוגעות לכבודו של האדם וככלל לפגיעה שאינה כלכלית-מסחרית. מנגד, עוולה של הפרת זכויות יוצרים, מהוה במקורה פגיעה כלכלית ביסודה, הגם שמהוה פגיעה לכאורה בזכות המוסרית כקבוע בחוק. יתרה מזו, הסיכוי לפגיעה בזכות יוצרים של אדם היא רחבה עד מאוד, הן לאור העובדה שמדובר בזכות עבירה, הן לאור תוקפה הארוך במיוחד של הזכות (חיי היוצר ושבעים שנה לאחר מכן, סעיף 38 לחוק) והן לאור העובדה שבמהלך חייו יכול ליצור אנספור יצירות שכל יצירה מהוה זכות יוצרים. מוטב היה אם הנתבעת הייתה בודקת טרם כל העלאה לאתר מי הבעלים של התמונה, תוך מתן קרדיט בהתאם. ר' ת"א (מחוזי ת"א) 17253-02-18 שוורצנברג נ' וואלה! תיקשורת בע"מ (פורסם בנבו, 17.03.2020). מנגד, המשיב לא הוכיח שלא יכול היה לפעול לאיתור התמונה זמן רב לפני הגשת התביעה באמצעות חברות שפועלות בעיניין זה, ולא הוכח שמדובר בטכנולוגיה חדשנית שלא הייתה קיימת כבר בשנת 2012 או בסמוך לכך. היתנהלות זו של המשיב שידע שבאפשרותו לאתר שימוש ביצירותיו באנטרנט, אך בחר לשקוט על שמריו עד שיבחר לתבוע -אינה מקובלת, ויש בה כדי להצדיק את דחיית התביעה בשל היתיישנות."
וכך הדבר אף בעניינינו.
לא אסיים מבלי שאתן דעתי לטענת ההגנה העיקרית של הנתבעת ואשר לה הקדישה הנתבעת את רוב זמנה וטיעוניה והיא טענת ההסתמכות על המקום שבו נמצאה ונלקחה התמונה וזאת כדי שלא יישאר הדף חסר.
...
מכל אלה עולה המסקנה לפיה בנסיבות פרסום התמונה דנן אין מדובר בעוולה מתמשכת.
די בכל אלה על מנת לדחות את התביעה אך הדף לא יושלם אם לא יובהר כי ממילא הייתה התביעה נדחית ומטעמים אחרים.
סוף דבר הוא כי התביעה נדחית והתובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 8,000 ₪.