הוסיפו המשיבות וציינו כי במקרה של תאונה סך ההישתתפות העצמית שמותר להן לגבות על פי חוק היא 2,000 ₪ לכל היותר, כאשר העלות לגבי נהג צעיר יכולה להגיע לסכום גדול פי שלוש.
יש אף לדחות את הטענה לעניין ניהול סיכונים שכן בעוד המשיבות מסרבות להשכיר רכבים לנהגים אשר גילם מתחת לגיל 21 הרי שזה לא מונע מהם להשכיר את רכביהם לכל מי שמעוניין בכך מבלי לבדוק את עברו הבטוחי, הפלילי והתעבורתי שלו.
בנסיבות אלו טענו המשיבות כי השינוי שחל בשוק הביטוח ויצירת של מכשירי ביטוח חדשים, המאפשרים לנהגים מתחת לגיל 21 לעשות שימוש בשירותיהם, היתרחש מבלי שהיה למבקשת ו/או לתביעה שהגישה יד או רגל בדבר.
יתרה מכך, אין מקום לקבל את טענת המשיבות כי השינוי שחל בשוק הביטוח במהלך שנת 2018, ולאחר שהמבקשת הגישה את בקשת האישור, הוא זה אשר הוביל לכך שנהגים מתחת לגיל 21 יוכלו לעשות שימוש בשרותי המשיבה.
במסגרת סעיף 4 לתצהירה טענה המבקשת כי: "ביום 16.1.18 או בסמוך לכך ביקשתי להשכיר רכב לצורך נסיעותיי הפרטיות..." מעיון בצלומי המסך שצורפו עולה כי התאריך שבו הם צולמו הוא 17.1.18, כאשר כבר ביום 18.1.18 חתמה המבקשת על התצהיר שצורף לתמיכה בבקשת האישור וביום 21.8.18 הוגשה בקשת האישור.
...
תביעתה האישית של המבקשת כנגד המשיבות נדחית.
המשיבות יישאו בתשלום גמול למבקשת בסך של 18,000 ₪ וכן סך של 70,000 ₪ בתוספת מע"מ.
הגמול ושכה"ט ישולמו באופן הבא:
30 ימים לאחר מועד מתן פסק הדין תשלמנה המשיבות מחצית מגובה הגמול למבקשת וכן 40% משכר הטרחה לבא כוח המבקשת, בצירוף מע"מ.
30 ימים לאחר מילוי התחייבות המשיבות, וקיום האמור בסעיף 43.1 לפסק הדין, תשלמנה המשיבות למבקשת את יתרת הגמול.
במועד זה אף תשלמנה המשיבות 40% משכר הטרחה לבא כוח המבקשת, בצירוף מע"מ.
יתרת שכר הטרחה בצירוף מע"מ, תשולם לבא כוח המבקשת לאחר מועד סיום ההטבה, כאמור בסעיף 43.4 לפסק הדין והגשת הדו"ח המסכם כקבוע להלן.