היתייחסות לאפשרות שתוגש נגד עורך הדין תביעה בטענה להוצאת לשון הרע רק משום שכתב מכתב בשמו של לקוח, ניתן למצוא בפסיקה.
כך למשל, כבוד השופט חגי ברנר:
"אינני סבור כי תכליתו של חוק איסור לשון הרע היא לאסור על אדם למסור לבא כוחו דברים שיש בהם משום לשון הרע על הנפגע. כך, אם אדם מספר לבא כוחו דברים שיש בהם משום לשון הרע על הנפגע, לא יהיה זה ראוי להטיל עליו אחריות לפי חוק איסור לשון הרע, בשל העיקרון המקודש לפיו יש להגן מכל משמר על חופשיות זרימת המידע בין הלקוח לעורך דינו (ראה למשל את החסיון המוחלט החל על דברים ומסמכים שהוחלפו בין עורך הדין ללקוחו, המעוגן בסע' 48 לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א - 1971). בנוסף, לא יהא זה ראוי להטיל על עורך דין אחריות בגין לשון הרע אם הוא כותב בשמו של לקוחו ועל פי הרשאתו מכתב שיש בו משום פירסום לשון הרע על הנפגע, שהרי שלוחו של אדם כמותו, כפי שנקבע בס' 2 לחוק השליחות." (ת.א. (ת"א) 34543/07 אוזן רחל נ' ווידסלבסקי יוסף [פורסם בנבו] 22.11.09, פסקה 9 בפסק הדין)
וכך גם כבוד השופטת רים נדאף:
"אחד מאותם מקרים, בהם יורה בית המשפט על סילוק תביעה על הסף, הוא מקום בו כתב התביעה אינו מראה עילה. מחיקת תובענה על הסף מחמת העידר עילת תביעה תעשה במקום שברור וגלוי על פני הדברים שאין בידי התובע כל סיכוי להשיג את הסעד המבוקש. שוכנעתי כי זה המצב במקרה דנן. ברור כי במקרה דנן לא פעל עו"ד בנימין באופן עצמאי עת שיגר את המכתב נשוא התביעה אל חברי מועצת העיר צפת, אלא מכוח היותו שליחו של וייסמן, במסגרת שירות משפטי אשר העניק לו. נוכחתי כי המכתב, אשר מהוה לכאורה פירסום לשון הרע, נשלח בשם וייסמן שהרי לשם כך הוא נוסף כנתבע בתביעה דנן. חשוב להפריד בין פועלו של עו"ד באופן עצמאי כאדם פרטי לבין פועלו כמייצג את לקוחותיו, ובשם של לקוחותיו. לא ניתן להתיר או לסבול מצב בו ייתבע עו"ד באופן אישי על פעולה חוקית שעשה הוא תוך כדי ייצוגו של אדם אחר שהוא לקוחו, במסגרת הענקת שירותיו המקצועיים לאותו לקוח." (ת.א. (טב') 312-10-10 עו"ד מלי שרגיל נ' ולדימיר ווייסמן [פורסם בנבו] 23.1.13, פסקה 13 בפסק הדין)
פסקי דין אלו מבטאים יישום של אותה מדיניות המבקשת להגן על זכותו של עורך הדין לפעול עבור לקוח ללא מורא ובלא שיהא חשוף לתביעה אישית בטענה להוצאת לשון הרע, רק משום שכתב מכתבים כידו הארוכה של מרשו.
לפיכך, אני מקבל את טענת הנתבע 3 ומורה על דחיית התביעה נגדו על הסף בשל העדר יריבות, מה גם שאפילו הייתה כזו יריבות הייתה התביעה נמחקת על הסף בהעדר עילה.
...
לפיכך, אני מקבל את טענת הנתבע 3 ומורה על דחיית התביעה נגדו על הסף בשל היעדר יריבות, מה גם שאפילו הייתה כזו יריבות הייתה התביעה נמחקת על הסף בהיעדר עילה.
לאחר שנמצא שהתביעה נמחקת כלפי נתבעים 4 – 6 לבקשת התובעות, ונדחית כלפי נתבע 3 בשל היעדר יריבות, אינני מוצא מקום שלא להשית הוצאות על התובעות.
התביעה נגד נתבע 3 – נדחית בשל היעדר יריבות.