מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דחיית תביעה לפיצוי בגין פגם בצבע ברכב

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני תביעה לתשלום פיצוי בסך של 25,250 ש"ח עקב פגם בצבע של רכב שרכש התובע מהנתבעת.
התובע צריך היה לעדכן את החברה, כי הרכב היה מעורב בתאונה מיד לאחר התאונה, ואולם הוא חדל משלא עשה כן. דין התביעה להדחות גם מהטעם הפשוט שהתובע לא הוכיח כלל כי היה קילוף בלכה של הצבע וכי הקילוף נגרם עקב פגם בייצור.
...
ניתן להניח כי לא הוצג צילום של הליקוי כיוון שהרכב נצבע ותוקן על ידי פחח ואולם אני סבור שהשמאי חייב היה לציין עובדה זו. מצאתי, כי דוח השמאי מטעם התובע לקוי גם מקום שציין כי מצא שמדובר "בקילוף צבע עקב פגם בצביעה המקורית של היצרן", אך לא טרח לפרט ולספק כל הסבר מדוע מדובר בפגם שמקורו בצביעה המקורית של היצרן.
אני סבור שפגם בכשל בייצור צריך היה להיעשות על ידי מעבדה מקצועית לחקר חומרים ומשלא נעשה כך, הרי שהטענה כי מקור הפגם הינו בכשל בייצור לא הוכח כלל וכלל.
מכל המקובץ, דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

התובע טוען כי אספקת רכב בצבע שונה מזה שהוזמן, מהוה הפרה מהותית של ההסכם נשוא התביעה ובאי התאמה כמשמעות מונח זה בהוראת סעיף 11 לחוק המכר, תשכ"ח -1968 (להלן -חוק המכר) המזכה את התובע בפצוי עבור נזקיו השונים.
משלא עלה בידי התובע להסביר את הדברים להנחת דעתי במסגרת עדותו וראיותיו הרי שדין התביעה ברכיב הנזק הממוני - להדחות.
חלף זאת התובע עתר לחייב את הנתבעת לפצותו בגין נזקיו הנטענים כמפורט בכתב תביעתו ממוניים ולא ממוניים כאחד.
בין היתר הדגישה הפסיקה את חשיבות אובדן ההנאה והאכזבה שנגרמו לתובע, וגם בגין אלו רשאי בית המשפט לפצות את התובע בגדר עוגמת הנפש (ע"א 82/85 כהן נ' כורי פ"ד מא(2) 778; ע"א 430/79 בנישתי נ' ששון פ"ד לה (2) 400) כאשר כל מקרה נגזר על פי נסיבותיו ולא עניין פגם בדירה כעניין פגם בנושא צבע רכב שמטבע הדברים הנו מוצר המתחלף מעת לעת.
...
לאחר ששקלתי בדבר ובחנתי את הפסיקה שהוצגה על ידי הצדדים ואת מכלול נסיבות העניין הגעתי לכלל מסקנה כי יש להעמיד את הנזק הלא ממוני של התובע בנסיבות העניין – שנזכיר כי עושה שימוש ברכב ממועד קבלתו ועד מועד שמיעת עדותו לכל הפחות - על סך של 35,000 ₪ וזאת על דרך האומדנא ובראי מכלול הנסיבות והטענות.
למען הסר ספק - יתר טענות התובע נדחות.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה הקטן.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

טעם נוסף לדחיית התביעה נמצא, לשיטת הנתבעות, בהתנהלותו החריגה והקיצונית של התובע, אשר נאות להפגש עמן שנה לאחר מסירת הרכב, סרב פעם אחר פעם להצעות שונות המטיבות עמו שהציעו לו הנתבעות, בדמות החלפת הרכב ברכב חדש ללא תוספת תשלום, ובחר על דעת עצמו לנטוש את הרכב בחניון צבורי, והשאירו מושבת וללא שימוש משך כל שנות ניהול ההליך, תוך הפרה לחובת הקטנת הנזק וחובת תום הלב, ותוך שגרם לירידה משמעותית בערכו של הרכב.
בכתב תביעתו, עתר התובע לפצוי בגין עוגמת נפש או מצג שוא בסך 50 אלף ₪ עקב טרטורו בין גורמים שונים מטעם הנתבעות, חרף הידיעה כי ברכב קיימים פגמים (סעיפים 40, 41(ב) לכתב התביעה).
כן אני מחייבת את הנתבעות, יחד ולחוד, לשלם לתובע פיצוי בגין ירידת ערך עקב ביצוע תקוני צבע ברמה לא מקצועית, בשיעור 3.25%, קרי בסך של 7,500 ₪, בצרוף הפרישי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה (18.8.2016) ועד התשלום המלא בפועל.
...
לאור כל המקובץ לעיל, אני דוחה עתירת התובע בכתב התביעה לסעד ההשבה של מלוא תמורת הרכב, לרבות הנטען בעניין נזק נוסף בדמות תשלומי הפרשי הצמדה וריבית ששולמו על ידו במסגרת הלוואת מימון לרכישת הרכב (סע' 41(א) לכתב התביעה), אשר ממילא לא הוכחו לגופם.
התוצאה לשיטה אחרונה, התביעה מתקבלת בחלקה.
בנוסף ישלמו הנתבעות, יחד ולחוד, לתובע פיצוי בגין עוגמת נפש בסך של 9,000 ₪ (להיום).

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בתוספת עבודות פחחות, תקוני צבע ועבודות חשמל נשומו כלל ניזקי המיצובישי ב-4,596 ₪.
לא נמצא פגם כלשהוא בשומתו ו/או בעדותו.
דיון והכרעה עוד לכתב התביעה המקורי צורף מכתב חברת הביטוח הפניקס אל ב"כ התובע מיום 31.12.2020 בהמשך למכתבו מיום 27.8.2020 (שבועיים לאחר התאונה), בו מודיעה מבטחת רכבו של שטוב כי היא נאלצת לדחות את תביעת דארי לפצוי בגין ניזקי המונית - כדלקמן: בהתאם למימצאי בדיקתנו עולה כי נימסרו לחברתנו נתונים כוזבים, לרבות פרטים אודות ארוע התאונה ו/או לא ארעה בהתאם לנתונים אשר נימסרו לנו ו/או נהג ברכב המבוטח אדם שאינו מורשה לנהוג בהתאם לתנאי הפוליסה ו/או אודות רכישת פוליסת הביטוח ו/או השמוש ברכב אנו רואים במקרה דנא במישור מערכת היחסים בין מבוטחנו לבין חברתנו כהכשלת בירור החבות כמפורט בסעיף 24 לחוק חוזה ביטוח התשמ"א-1981 ובגדר סעיף 25 לחוק חוזה ביטוח התשמ"א-1981.
...
התוצאה הנתבעים ישלמו לתובע 4,762 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד בסך 4,500 ₪, אגרות בסך 773 ₪ ושכ"ט שמאי התובע בסך 1,000 ₪.
כמו כן הנתבעים ישלמו לאחים אשרף ומוחמד דארי דמי בטלה בסך 500 ₪ לכל אחד מהם (קרי 1,000 ₪).
התביעה שכנגד - נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2024 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לפצוי בגין ירידת ערך הרכב שנגרמה בשל תאונה שהוסתרה מהתובע על ידי הנתבעת במועד הרכישה.
בנוסף, בהתאם לחובתה על פי החוק, הנתבעת הציגה טופס גילוי נאות, בו צוין בסעיף 4: "פגיעות שנגרמו לרכב עד מסירת טופס זה תקוני פח וצבע מסביב לרכב". התובע אישר בבית המשפט כי חתם על טופס גילוי נאות וכן אישר כי לא ערך בדיקה לרכב במכון מורשה אלא אצל המוסך המטפל בכלי הרכב מטעמו, כאשר הוא מודע לכך, כי יש דברים שלא ניתן להבחין בבדיקה במוסך.
התובע לא הגיש חוות דעת שמאי לבית המשפט וחוות דעת השמאי היחידה שמונחת בפני בית המשפט היא זו שהוצגה על ידי הנתבעת, לא מצאתי כי קיימת פגיעה בשילדה, זאת ועוד, עיקר הפגיעות הנן פגיעות פח (אשר צוינו בטופס ההודעה) ובנסיבות אלו, טענת התובע 2, כי נהג ברכב שסיכן את חייו וחיי הנוסעים עמו ברכב, נדחית, בהנתן כי מידע כאמור לא נתמך בכל ראיה.
בנסיבות האמורות לא מצאתי להדרש לשאלת הפצוי הנטען על ידי התובע, אך למעלה יצוין כי ממילא לא הוכח רכיב הנזק, התובע נסע במהלך תקופה בת שנתיים כ- 50,000 קמ"ש, עיון בטופס הבדיקה שהוגש על ידו מלמד כי ברכב תקלות ו/או פגמים שנוצרו לאחר רכישת הרכב, כמו גם לא הוגש מיסמך העידר תביעות ולא הוכח כי במהלך תקופה זו לא אירעו כל תאונות.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים אל מול ראיותיהם, נחה דעתי כי בענייננו לא חלה הטעיה.
התובע לא הגיש חוות דעת שמאי לבית המשפט וחוות דעת השמאי היחידה שמונחת בפני בית המשפט היא זו שהוצגה על ידי הנתבעת, לא מצאתי כי קיימת פגיעה בשלדה, זאת ועוד, עיקר הפגיעות הינן פגיעות פח (אשר צוינו בטופס ההודעה) ובנסיבות אלו, טענת התובע 2, כי נהג ברכב שסיכן את חייו וחיי הנוסעים עמו ברכב, נדחית, בהינתן כי מידע כאמור לא נתמך בכל ראיה.
סבורני כי הנתבעת מסרה לתובע את כל המידע שהיה עליה למסור לו ומצאתי כי הפגיעות בדוח הבדיקה, בבואו של התובע למכור את הרכב, הינן בעלות משמעות שולית ונמוכה כך שלא מצאתי שיש בכך כדי לקבוע כי הנתבעת הסתירה מהתובע מידע חשוב ו/או כי היו סימני אזהרה שעל הנתבעת היה לעדכן את התובע אודותם.
סוף דבר, דין התביעה להידחות וכך אני מורה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו