ביום 14.7.2020 הודיע המוסד כי הואיל והתובעת לא שתפה פעולה ולא המציאה את מלוא המסמכים הנדרשים, לא הוכח קרות ארוע תאונתי ו/או חריג ו/או מיוחד תוך כדי ועקב עיסוקה במשלח ידה של התובעת, ולפיכך המוסד נאלץ לדחות את תביעתה בשנית.
אשר לארוע זריקת המחשב בבנק המוזכר בכתב התביעה טען המוסד, כי כעולה מהעדויות שנשמעו בהליך זה התובעת כלל לא נכחה בארוע זה. כמו כן, הפגיעה הנפשית של התובעת אובחנה עוד קודם לארוע זה, ולכן לא ניתן לראות גם בארוע זה כארוע חריג או ארוע מיוחד בעבודה.
דיון והכרעה
בסעיף 79 לחוק הוגדרה תאונת עבודה כך: "תאונת עבודה - תאונה שאירעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי - תוך כדי עסוקו במשלח ידו ועקב עסוקו במשלח ידו".
בהתאם להלכה הפסוקה –
"על מנת שתוכר פגיעה נפשית כ"תאונת עבודה" כמשמעה בחוק על המבוטח להוכיח תחילה כי היתרחש ארוע אובייקטיבי מיוחד בעבודתו "הקשור לעבודה שניתן לאיתור בזמן ובמקום"; כי מדובר בארוע מיוחד לגביו של דחק נפשי בלתי רגיל, אשר נגרם לו בשל אותו ארוע וכי הקשר הסיבתי שבין הארוע לבין הדחק הנפשי האמור מוערך "בסבירות העולה על 50%" (ר' עב"ל (ארצי) 201/10 לוי – המוסד לביטוח לאומי [פורסם בנבו] (7.3.11); עב"ל (ארצי) 502/09 סידה - המוסד לביטוח לאומי [פורסם בנבו] (21.10.10)).
ניתן היום, ו' תמוז תשפ"ג, (25 יוני 2023), בהיעדר הצדדים ויישלח אליהם.
...
לסיכום, עם כל הצער וההבנה למצבה של התובעת ומשפחתה, לא הוכח לפנינו קיומו של אירוע חריג או אירוע מיוחד בעבודה הקשור למחלתה הנפשית של התובעת, באופן המצדיק מינויו של מומחה רפואי בשלב זה. כעולה מהמפורט לעיל, התובעת סבלה ממתח נפשי מתמשך לאורך זמן עקב קשיים כלכליים אישיים ונוכח תהליך מתמשך של התדרדרות כלכלית של העסק המשפחתי.
כאמור, על פי ההלכה הפסוקה, מתח נפשי מתמשך מסוג זה אינו יכול לבסס תשתית עובדתית להכרה בפגיעה נפשית כפגיעה בעבודה, ועל כן דין התביעה להידחות.
לאור כל האמור, התביעה נדחית.