המשיבה מבקשת לדחות את העתירה על הסף וגם לגופה; על הסף לאור שהוי ניכר שדבק בעתירה; בגין אי צירוף משיבים שעלולים להפגע מקבלת העתירה; ובגין השתק מלטעון כנגד תנאי המיכרז; לגופה, מאחר והמכרז פורסם בהתאם להחלטות הנהלת רמ"י מס' 4490 שמסדירה את הכללים לשיווק מגרשים ביישובי בני מיעוטים וקובעת כי בישובים מעורבים (ושפרעם נחשב לישוב מעורב), אין מכסה למומלצי כוחות הבטחון, אלא במקרים חריגים שאינם מתקיימים בעניינינו.
העותרים מבקשים איפוא, כעת לאחר פירסום תוצאות המיכרז, לבטל את המיכרז בשל תנאיו המפלים את חברי הקבוצה ג' ולחילופין מבקשים הם לשנות את כללי הקדימות, לאור עיקרון השויון ולאור האפליה הבלתי מידתית, כך לטענתם, בין מומלצי משרד הבטחון הרווקים לבין מישפחות בני המקום שאינם מומלצי משרד הבטחון.
שהוי:
תקנה 3 (ב) לתקנות בתי המשפט לענינים מנהליים (סדרי דין), התש"ס-2000, קובעת כי עתירה תוגש "בלא שהוי, לפי נסיבות הענין, ולא יאוחר מארבעים וחמישה ימים מיום שההחלטה פורסמה כדין, או מיום שהעותר קיבל הודעה עליה או מיום שנודע לעותר עליה, לפי המוקדם". תקנה 4 אף קובעת כי "בית המשפט רשאי לדחות עתירה אם ראה כי בנסיבות העניין היה שהוי בהגשתה, אף אם הוגשה בתוך אחד המועדים לפי תקנה 3".
משמע, עתירה תוגש ללא שהוי בנסיבות העניין וייתכן מצב הו עתירה המוגשת בגדר 45 ימים תיחשב כעתירה שהוגשה בשיהוי (עע"מ 555/16 י.ח. דמרי בניה ופיתוח בע"מ נ' רשות מקרקעי ישראל, פסקה 21 (15.06.2016)).
...
לפיכך, אני דוחה את טענת העותרים לפיה הם הבינו כי המגרשים יתחלקו בין שתי הקבוצות השנייה והשלישית, שהרי הדבר לא מופיע בתנאי המכרז (מכל מקום העותרים אינם מפנים לאחד מתנאי המכרז ממנו ניתן להסיק מסקנה זו).
עוד אני דוחה את טענת העותרים, שהועלתה לראשונה במעמד הדיון, כי נפלה אי בהירות בלשון המכרז לעניין סדר הקדימות.
טענת ההשתק:
דין העתירה להידחות אף מאחר והעותרים מושתקים מלתקוף את תנאי המכרז, לאחר שהשתתפו בו לפי התנאים שנקבעו מראש.
משבאו העותרים בשערי בית המשפט לאחר תום המשחק, ואף לאחר חלוקת הגביעים והמדליות, הרי דין עתירתם להידחות.
מסקנה:
אני דוחה את העתירה על הסף.