בקשת רשות ערעור לביהמ"ש העליון על החלטה זו נדחתה (בר"מ 2517/06), ונקבע כך (מפי כב' השופטת מ' נאור):
"10. טענת המשיבות, לפיה נפל פגם בערבות המבקשת, נראית, לכאורה, כבדת משקל. עיון במסמכים שצורפו לבקשה מעלה, כי כתב הערבות מיום 28.12.2005 (שצרפה המבקשת להצעת המיכרז, נספח כ"א לבקשה) נוסחו כנוסח נספח ה' להסכם המצורף לתנאי המיכרז (נספח ג' לבקשה), הקובע את נוסח הערבות לבצוע ההסכם העתידי שייוצר בין הזוכה במיכרז לבין המשיבה, ועל כן לכאורה איננו רלוואנטי לשלב הגשת ההצעות למכרז.
על יסוד דברים אלה קבעה ועדת המכרזים בהחלטתה מיום 19.3.20 (נספח א'1 לעתירה) כי:
"לענין זה יובהר, כי הדרישה להמצאת ערבות מיכרז במסמכי המיכרז מנוסחת באופן כללי וללא שנקבע נוסח מחייב של ערבות מיכרז. לעניין הנוסח נקבע במסמכי המיכרז כי נידרש לצרף "נוסח סטנדרטי של הבנק או חברת הביטוח". זאת, על מנת למנוע פסילת הצעות בשל אי עמידה בדרישות הערבות, ולהקל על המציעים.
בענין עת"מ (ת"א) 1459/02 חברת מדי פלוס נ' מדינת ישראל, משרד הביטחון נאמרו בהקשר זה דברים, היפים גם לענייננו:
"ודוק, לענייננו מספיק בהצבת מיכשול בפני מימוש הערבות בכדי לפסול את החוזה. אף אם בסופו של דבר יתברר כי סופו של המכשול להיות מוסר, הרי שהפעלתה של הערבות הבנקאית צריכה להיות מהירה ויעילה. כל מיכשול בפני מימוש הערבות, אשר יש בו כדי לפגוע, ולו גם באופן פוטנציאלי, במימושה המהיר של הערבות, אינו עולה בקנה אחד עם הראציונאל בהעמדת ערבות להבטחת ההתחייבויות על פי המיכרז, ממילא אין הוא ממלא אחר עיקרון השויון, וכפועל יוצא הוא גורר אחריו מסקנה כי לא נתמלא התנאי הדורש העמדת ערבות כתנאי להישתתפות במיכרז".
במהלך הדיון לפניי עלתה הטענה כי, כביכול, המילים "בקשר עם קיום חוזה פומבי מס' 23/2109", מתייחסות ומכוונות למעשה אל מיכרז פומבי מס' 23/2019.
לטענת העותרת, נעשה כאן ניסיון של שב"ס להכשיר עמידה בתנאי הסף רק בדיעבד ולאחר ההחלטה על הזוכה במיכרז, זאת בנגוד לתנאי הסף, הדורש לצרף להצעה במיכרז (ולא במועד מאוחר להגשת ההצעה) רישיון עסק בתוקף.
...
אינני מקבל טענה זו. כשם שמר אילן שבע, בשם המשיבה, בחר לחתום את חתימתו פעם אחת, במקום המיועד לחתימתו, ולא חתם חתימה נוספת, על גבי חותמת החברה, כך מר סגלוביץ, בשם העותרת, בחר לחתום את חתימתו פעם אחת, על גבי חותמת החברה, ולא חתם חתימה נוספת במקום המיועד לכך.
אינני מקבל טענה זו. אישור זה מרשם החברות, תכליתו להוכיח "כי למציע אין חובות אגרה שנתית לשנים שקדמו לשנה בה מוגשת ההצעה" (ציטוט מסעיף 24.2 להוראות המכרז).
ס י כ ו ם
(א) אני מקבל את העתירה, פוסל את הצעתה של המשיבה 2 במכרז, בעיקר בשל כך שלא צירפה ערבות מכרז, ומבטל את החלטות ועדת המכרזים הקובעות את המשיבה 2 כזוכה במכרז.