אולם מאחר שהנכס כבר קיבל פטור מארנונה במשך 3 שנים, על כן, בשנת 2018 חויבה המערערת בארנונה בסכום המזערי, לפי סעיף 330(2) לפקודת העיריות, המבנה – לפי סיווג תעשיה, והמרתף – לפי סיווג חניונים.
בסיפא של החלטתה התייחסה הוועדה לחניון, וקבעה כי "מצבו הפיזי של החניון אינו תואם את הגדרת סעיף 330 לפקודה. הנכס לא נהרס ולא ניזוק במידה שאי אפשר לשבת בו ואין יושבים בו. הוועדה סבורה שהמקום משמש כיום כמחסן, ולראייה המשטחים והקרטונים הסגורים המצויים בו, וכן שתי המכוניות הישנות. גם אם אלה בבעלות המחזיקים הקודמים, כטענת המערערת, אין הדבר מעלה או מוריד מהקביעה שהמקום בשימוש. גם אם המקום מנותק מרשת החשמל, ניתן לחברו בנקל. הוועדה סבורה שניתן בקלות לנקות את המקום, ולהפכו לחניון פעיל.
בענין הסרוב הנטען לאפשר ביקור בנכס, בתיק המוצגים ישנו מכתב של המשיב מיום 3/2/19, בו נאמר כי המערערת סירבה לתאם בדיקה ומדידה בנכס;
ומכתב תשובה מאת ב"כ המערערת מיום 28/2/19, כי המערערת תשמח לשתף פעולה ולתאם הגעתכם לבדיקה ומדידה של הנכס;
ושוב, מכתב מאת המשיב, מיום 27/3/19, בו חזר על הטענה כי המערערת היא סרבנית בדיקה ומדידה;
ושוב, מכתב תשובה מאת ב"כ המערערת מיום 7/4/19, שבו דחה את הטענה כי היא "סרבנית בדיקה ומדידה" וציין כי זה פשוט לא תואם את מצב הדברים בפועל.
בנוסף, קבעה ועדת הערר בהחלטתה, כי "ניתן בקלות לנקות את המקום להפכו לחניון פעיל". בענין זה עלי לציין כי בעת ביקור הוועדה במקום, ציין מר פלוריאן (שהוא בעל החברה ומנהלה) כי עלות שפוץ החניון, כדי להביאו למצב שניתן להשתמש בו כחניון, היא 700,000 ש"ח.
ההלכה בענין זה היא כי –
"די בכך שלא ניתן לשבת בבניין, דהיינו שהבניין לא ראוי לשימוש ואין יושבים בו, ואין מקום להמשיך ולבדוק, כתנאי למתן הפטור שלפי סעיף 330 האם לא קיימת כדאיות כלכלית "אובייקטיבית" או עלות "סבירה" אחרת ב"הפיכת" הבניין הלא ראוי לשימוש לבניין ראוי לשימוש.
...
תאריך זה אני קובע לאור התמונות שהוצגו, אישור המהנדס, והעובדה שחוזה השכירות הראשון תחילתו ביום 1/7/19 (ראה עמ' 152 בתיק מוצגי המערערת.
אני סבור כי לא ניתן לומר שהמקום משמש כיום כמחסן.
א. לסיכום כל האמור לעיל, אני מקבל את הערעור, ומבטל את החלטת ועדת הערר מיום 29/12/20.