ביום 22 במאי 2006, ניתן פסק דין על ידי בית הדין האיזורי לעבודה בירושלים (כב' הרשמת (כתוארה אז) דורית פיינשטיין), לפיו החברה חבה בתשלומי שכר למבקש בסך כולל של 223,000 ₪ ובנוסף סך של 21,666 ₪ בגין פצויי פיטורין והוצאות משפט בסך של 1,500 ₪, ובסה"כ סך של: 246,166 ₪ (להלן: "תביעת החוב").
ביום 25 בינואר 2022, הוריתי למבקש (נושה החברה) כהאי לישנא: "הנושה טרם הגיש תגובתו עד היום. עד היום ניתנו ארכות חוזרות ונישנות, החל מיום 9.9.21 העניין עצמו נמשך כבר מאז חודש ספטמבר 2019. ככול שלא תוגש תגובה עניינית עד ליום 22.2.22 לא יהיה מנוס מסגירת התיק.".
מיני אז, ועד ליום 9 במרץ 2022, הוגשו 3 בקשות נוספות – ובסה"כ 7 בקשות – למתן אורכה למתן תגובה לבקשת החברה לסגירת התיק וסיום ההליך דנא, זאת מלבד כ-5 בקשות לדחיית מועד דיון בבקשת הפרוק.
על כן, טען המבקש, כי אך בשל סיבה פרוצדורלית גרידא אין זה נכון וצודק לסגור את התיק, מבלי שניתנה היזדמנות ממשית למימוש זכויותיו.
המבחן הראשון: האם נסיבות העניין עולות כדי ביטול המתבקש "מחובת הצדק", אשר במצב דברים זה בית המשפט מחויב להעתר לבקשה לביטול, ולבטל את פסק הדין שניתן במעמד צד אחד, כגון: עת התברר כי הנתבע או מי מטעמו לא קיבל את ההזמנה לדיון או כי החתימה על אישור מסירה התבררה כחתימה של אחר;
המבחן השני: כאשר פסק הדין ניתן כדין, וכן כאשר העידר תגובת המבקש הייתה ללא הצדקה, או אז, ביטול פסק הדין מסור לשיקול דעתו של בית המשפט [ר' ת"א (מחוזי – ת"א) 2120/07 עיזבון המנוח ואח' נ' חברת דובק בע"מ ( 24.10.2013) (להלן: "ענין דובק")].
...
המבחן הראשון: האם נסיבות העניין עולות כדי ביטול המתבקש "מחובת הצדק", אשר במצב דברים זה בית המשפט מחויב להיעתר לבקשה לביטול, ולבטל את פסק הדין שניתן במעמד צד אחד, כגון: עת התברר כי הנתבע או מי מטעמו לא קיבל את ההזמנה לדיון או כי החתימה על אישור מסירה התבררה כחתימה של אחר;
המבחן השני: כאשר פסק הדין ניתן כדין, וכן כאשר העדר תגובת המבקש הייתה ללא הצדקה, או אז, ביטול פסק הדין מסור לשיקול דעתו של בית המשפט [ר' ת"א (מחוזי – ת"א) 2120/07 עזבון המנוח ואח' נ' חברת דובק בע"מ ( 24.10.2013) (להלן: "ענין דובק")].
לאור האמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי מאחר ובידי המבקש פסק דין חלוט של בית הדין האזורי לעבודה, סיכויי תביעתו גבוהים, וזאת מבלי לקבוע מסמרות בשלב זה, ובהתחשב בהשתהות ההליכים עקב מחלתה של באת־כוחו אשר ממנה לא ניתן להתעלם – יש לקבל את הבקשה ולבטל את פסק הדין.
התוצאה: הבקשה מתקבלת.