המבקשת טוענת שהיא אישה פשוטה, מוחלשת וחסרת השכלה הסובלת מליקויים ריגשיים ונפשיים, בגינם היא מוכרת על ידי המוסד לביטוח לאומי כבעלת אובדן כושר עבודה בשיעור של 100% וכי היא יוצגה בהליך תביעת הפינוי על ידי עורך דין בבייב אשר העניק לה ייצוג משפטי כושל וקיימים נגדו הליכים משפטיים רבים ופסקי דין על ייצוג לא ראוי של לקוחותיו.
המבקשת טוענת שהדירה מושא הבקשה נימצאת בחזקת משפחתה מזה 87 שנים ולאורך 3 דורות, כי המבקשת התגוררה בדירה כימעט כל חייה מאז ילדותה ואף לאחר שנישאה וילדה את ילדיה וכי דחיית הבקשה משמעה פינוי המבקשת וילדיה מדירת המגורים בה התגוררו כל ימי חייהם, כל זאת שעה שאין למבקשת כל מקום מגורים חלופי ואף לא יכולת כלכלית המאפשרת מימון מקום המגורים - כך שאם המבקשת תפונה, היא וילדיה יושלכו לרחוב וייותרו ללא קורת גג.
המבקשת מבקשת לפטור אותה מהפקדת ערובה, לאור מצבה והיא מוסיפה וטוענת כי באם לא יעוכב הפינוי, יתייתר הדיון בתובענה לביטול פסק הדין ושערי בית המשפט ינעלו בפניה בטרם בירור זכויותיה לגופן.
המשיבה מוסיפה וטוענת שהדירה מושא התובענה אינה דירתה היחידה של המבקשת ובבעלותה של המבקשת נכס מקרקעין ללא משכנתא הידוע כגוש 7466 חלקה 41/1 ומושכר בדמי שכירות של 4,000 ₪ לחודש וכך גם אישרה המבקשת בחקירתה הנגדית בעירעור והיא מוסיפה כי המבקשת מתנכלת לשכניה, נוהגת כלפיהם באלימות ובנתה בנייה לא חוקית מטרידה ויש לתת את הדעת גם לפגיעה בשכניה של המבקשת בבחינת הבקשה.
בא כוח המשיבה חזר וטען כי שהמבקשת אינה עומדת בתנאים שנקבעו בפסיקה להכרה בה כדיירת נדחית לאחר שבחקירתה הנגדית בתביעת הפינוי התברר שהמבקשת לא גרה בדירה בתקופה שבין פטירת הדייר המקורי לבין פטירת הדייר הנגזר, כי בדיון בהליך הפינוי לא הייתה למבקשת הגנה וכי המבקשת הסכימה לפינוי הדירה ובכך חסכה לעצמה הוצאות ואיפשרה להאריך את זמן הפינוי.
"מנקודת המבט של הצדדים להסכם פשרה, תכונת הסופיות היא תכונה חיונית. טול מן הפשרה תכונה זו, ונטלת ממנה את טעם קיומה" (ראו; ע"א 2495/95 בן לולו נ' אטראש, פ"ד נא(1) 577 (1997)).
...
לטענת המבקשת, עו"ד בבייב שלח עורכת דין צעירה ממשרדו לדיון בתביעת הפינוי, וטען מטעמה כהגנה טענה שגויה ולפיה הדירה היא "דירה ציבורית" כהגדרתה בחוק זכויות הדייר בדיור הציבורי, תשנ"ח -1998, ולא טען שלמבקשת זכויות בעלות בדירה מכוח ירושה ולחלופין שלמבקשת זכות דיירות מוגנת "נדחית" בדירה, בהתאם לחוק הגנת הדייר [נוסח משולב], תשל"ב -1972.
טענתה להיותה דיירת מוגנת נדחית מעלה על פניו קושי, אם לא יותר מכך, כאשר המבקשת אינה מצביעה על התקיימות כל התנאים המצטברים להכרה בה כדיירת מוגנת נדחית ובכללם, המשך מגוריה בדירה מאז סבה (הדייר המוגן המקורי הנטען) ועד לפטירת האב (הדייר הנגזר הנטען) (ראו; סעיף 27 לחוק הגנת הדייר; רע"א 1711/98 שפי נ' עזבון המנוחה שדז'ונסקי, פ"ד נד(1) 34 (2000)).
שיהוי בהגשת הבקשה, מטה את הכף שלא להיעתר לה (ראו: רע"א 3569/10 אלו עוז בע"מ נ' קליל תעשיות בע"מ (פורסם בנבו, 28.6.2010)) וכבר נפסק ש"אין לקבל התנהלות של בעל הדין השוקט על שמריו ורק כאשר "חרב" הפינוי מונחת על צווארו, בוחר הוא לפתוח בהליכים שונים שמטרתם לעכב או למנוע את הפינוי.
הבקשה, אפוא, נדחית.