מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דחיית הבקשה להירשם בפנקס המהנדסים והאדריכלים

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 28.6.18 הודיע הרשם לעותר כי בקשתו נדחית מהנימוקים שלהלן: "תקנות המהנדסים והאדריכלים (תנאים לרשוי), תשס"ח – 2007 קובעות כי לשם קבלת רשוי במבנים, חלה חובת היתמחות בפיקוחו והדרכתו של מהנדס רשוי העומד בדרישות לאימון (ראה רשימת מאמנים מפורסמת באתר הרשם),, כמו גם חובת בחינה בסיום ההיתמחות. הנך רשום בפנקס המהנדסים והאדריכלים במדור מבנים החל מיום 30.10.11 , כאשר ממועד זה עליך ליצבור 36 חודשי היתמחות בהתאם לקריטריונים המוגדרים באמות המידה לרשוי. עליך לעבור תקופת היתמחות ובחינה לרשוי במדור זה. זו הנחיית מסגרת ואין לרשם שיקול דעת בנושא". בו ביום שלח העותר מכתב נוסף לרשם, בו הוא כתב, שוב, כי הוא עובד כקונסטרוקטור כבר עשרים שנה וכי אין לו אפשרות להתחיל להתמחות אצל מאמן, ועל כן הוא מבקש, שוב, שתנתן לו האפשרות לגשת לבחינת הרשוי ללא היתמחות נוספת.
נקבע כי: "הסדרת העיסוק בהנדסה ובאדריכלות, ככל הסדרת עיסוק סטאטוטורית, נועדה לשמור על רמה מקצועית הולמת של העוסקים בתחומים אלה ויסודה בצורך להגן על שלום הציבור ועל בטיחותו... תכלית זו היא אשר צריכה להנחותנו בכל הנוגע לפירוש הוראותיו של חוק המהנדסים והאדריכלים הנוגעות לתנאי הזכאות להרשם בפנקס" (עניין זולטק לעיל, פִסקה 6 וההפניות שם).
...
דין בקשה זו להידחות על הסף כיוון שהתשתית העובדתית שלה מבוססת על אירועים שאירעו לאחר הדיון בעתירה ושמטבע הדברים כלל לא נזכרו בעתירה (ראו – המבוא לבקשה, שם מובהר כי הבקשה מבוססת על החלטה חדשה שניתנה בעניינו של העותר ביום 27.10.19).
משהגעתי למסקנה כי גם לפני התיקון האמור לחוק הייתה קיימת מכוח תקנות הרישוי דרישה של התמחות, אזי אינני נדרש להכריע בשאלה אם התיקון חל על העותר אם לאו.
סוף דבר אשר על כן, העתירה נדחית.

בהליך ערעור על בית דין למשמעת (עב"י) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר מכן (ביום 3.2.05) אושרה בקשתו להרשם בפנקס כאדריכל רישוי (היכול לטפל בפרויקטים מורכבים יותר בהתאם לאמור בדין).
ביצוע גזר הדין עוכב, אך נדחתה בקשתו לעכב את הפירסום.
כך למשל, במכתב (מיום 20.4.28) מטעם הרשם נכתב במפורש כי "בהיתחשב במכלול למודיך בתחום האדריכלות בעבר ובהמלצת ועדת הבירורים שלנו שהופעת בפניה, החלטתי היא לאפשר רשומך בפנקס המהנדסים והאדריכלים לאחר שתסיים את למודיך לתואר שני באדריכלות בטכניון. הניסיון בעבודה רלבאנטית שתרכוש בתחום האדריכלות ילקח בחשבון מיום פנייתך אלינו כלומר מיום 31.12.1997 כשנדון בבקשתך לרשיון לאחר שתקבל את התואר השני באדריכלות בטכניון." המערער שב וטען כי אין בדין דרישה לתואר שני כדי להרשם בפנקס, אך גם כאן אין צורך לבחון את הדברים באופן מופשט, אלא על רקע הנסיבות הפרטניות של המקרה שלפני.
...
על רקע זה אני דוחה את הערעור נגד גזר הדין.
התוצאה הערעור נדחה.
היות ועוכב ביצוע גזר הדין, ועל מנת לאפשר למערער להתארגן ולכלכל את צעדיו, אני קובע שגזר הדין המשמעתי ייכנס לתוקפו בתאריך 1.11.21.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

במרץ 2018 תוקן סעיף 11(ג)(3) לחוק המהנדסים והאדריכלים, התשי"ח-1958 (להלן – החוק): "נקבעו בתקנות לפי פסקה (1) תנאים למתן רישיון, הם לא יחולו לגבי מבקש רישיון שהחל את התמחותו במועד שקדם למועד כניסתם לתוקף, ויחולו לגביו התנאים שהיו בתוקף במועד תחילת התמחותו". לפי העותרת, משמעות התיקון לחוק היא כי כל מי שמגיש בקשה חדשה לרישיון, זכאי הוא שיחולו עליו כל הכללים שחלו במועד תחילת התמחותו.
מאחר שהעותרת נרשמה בפנקס המהנדסים והאדריכלים בענף אדריכלות בשנת 1992 ובמועד בו החלה את התמחותה לא חלה חובת בחינה על מנת להרשם כאדריכלית רשויה, הרי שלפי פרשנותה את התיקון לחוק, סבורה היא כי היא זכאית להרשם כאדריכלית רשויה אצל רשם המהנדסים והאדריכלים.
כעולה מתשובת המשיב, פנתה העותרת למשיב בבקשה לרשום אותה כאדריכלית רשויה מבלי שתדרש לעבור את בחינת הרשוי הרבה קודם לפנייה שהחלה את שרשרת ההחלטות נשוא עתירה זו – בשנים 2011, 2014 ו-2019 – ונדחתה – מבלי שתקפה את ההחלטות בעיניינה במועד.
...
דיון לאחר ששקלתי את טענות הצדדים כפי שפורטו בכתבי הטענות שהוגשו וכן נערך לפני דיון, מצאתי שדינה של העתירה להידחות מן הטעם שפרשנותה של העותרת לחוק שגויה.
העתירה נדחית איפוא.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2011 בעליון נפסק כדקלמן:

בעקבות החלטה זו הגיש המערער "כתב עתירה מנהלית מתוקן". במהלך הדיון בעתירה הסכימו המשיבים לשקול מחדש את בקשת המערער "אם תוצגנה תוכניות שבהן יובהר מה היה חלקו של העותר כמנגיש, להבדיל מפעולות התיכנון של המבנה, על מנת שנוכל להתרשם מניסיונו כמנגיש מבנים". בעקבות הסכמה זו היתכנסה ועדה נוספת לבחינת עניינו של המערער, אלא שגם היא החליטה לדחות את בקשתו להרשם בפנקס המיוחד.
הוראות המעבר, כך טוען המערער, אמנם מקימות דרישה כי המבקש להרשם יהא הנדסאי הרשום בתחום הקשור למבנים ולתשתיות, ואולם "תחום קשור", לעניין הוראות המעבר, אינו בהכרח תחום המאפשר לחתום על "מבנה פשוט". המערער סבור כי כך הוא הדבר כיוון שסעיף 19מא(ג), הקובע כי "תהיה חוות הדעת של הנדסאי... תקפה רק לענין אותו סוג של מבנה שהוא מוסמך לגביו לפי חוק המהנדסים והאדריכלים", אינו חל – לפי עמדתו – על המבקשים להרשם בפנקס המיוחד לפי הוראות המעבר.
...
פערים בלתי מוסברים אלה תומכים במסקנה כי לא ניתן להסתמך על החלטת הוועדה השנייה, וכי תחת זאת יש להותיר על כנה את המסקנה שאליה הוועדה הראשונה – ושלפיה יש למערער ניסיון ומומחיות מספיקים לצורך רישום בפנקס המיוחד.
אין הצדקה לבחון את טיב ניסיונו של המערער באופן מחמיר, מקום בו גישה מקלה יותר הובילה כבר ועדה מקצועית למסקנה כי למערער מומחיות מספיקה לצורך רישום, למצער בתחום "מבנים וסביבה". בהתחשב בניסיונו הרחב של המערער, אשר ביצע מספר נכבדה ביותר של פרויקטים עבור גופים ציבוריים גדולים באופן משביע רצון; ובהתחשב בעובדה שהוועדה הראשונה כבר הגיעה למסקנה כי בפועל, ומבלי להתחשב בקושי המשפטי שנחזה בפניה כמכריע, למערער ניסיון ומומחיות מספיקים – הרי שראוי לאמץ עמדה זו ולאפשר למערער להירשם בפנקס המיוחד במדור "מבנים וסביבה". אכן, טיב עבודתו של המערער אינו עומד היום לבחינה חדשה ונקייה, משל היה הוא מבקש להיכנס בשערי המקצוע לראשונה.
המסקנה היא כי הערעור מתקבל, במובן זה שיותר למערער להירשם בפנקס המיוחד – הנדסאים, בתחום "מבנים וסביבה". המשיבים ישאו בהוצאות המערער וכן בשכר טירחת עורך-דינו, כולם יחד, בסכום של 20,000 ש"ח. המשנה-לנשיאה הנשיאה ד' ביניש: אני מסכימה.

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2009 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נימוקי העתירה, בתמצית, הם כדלקמן: א.ס' 2 לחוק המהנדסים והאדריכלים, תש"יח-1958 (להלן: "החוק" או "חוק המהנדסים והאדריכלים") מייחד את התואר "אדריכל" למי שרשום בפנקס או זכאי להרשם בו. ב.ס' 9(א) לחוק קובע את הזכאים להרשם בפנקס.
בהחלטה מיום 19.5.08 נדחתה הבקשה מהטעמים כדלקמן: המכתב כולל היתייחסות לנושאים המהווים הרחבת חזית, כגון היתייחסות לתלמידים אחרים אשר נרשמו כאדריכלים.
...
עוד טענו המשיבים בתגובתם, כי דין העתירה להדחות לנוכח אי צירוף על המשיבים הרלוונטים, היינו מכללת יהודה ושומרון והמועצה להשכלה גבוהה (סעיפים 21-23 לתגובה).
דין טענה זו להידחות, והיא אינה מהווה נימוק לדחיית הבקשה.
המשיבים מוסיפים וטוענים כי מדובר בשלב מאוחר של הדיון בעתירה, ולפיכך אין מקום להיעתר לבקשה, אשר תצריך אותם בהגשת תגובה מתוקנת.
לאור כל האמור לעיל – דין הבקשה להיתקבל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו