בדיון ההוכחות נחקרו התובעת ואמה ובסופו הסכימו הצדדים כי התובעת תמציא אישור ממשרד הרשוי המראה שאמה הייתה הבעלים היחיד של הרכב.
" (ההדגשות אינן במקור – י.א.)
בעב"ל (ארצי) 1205/00 עסילה מוחמד נ' המוסד לביטוח לאומי (פורסם בנבו, 13.4.2003) נקבע כי בדין נדחתה תביעת המערער להבטחת הכנסה עקב שימוש ברכב אשר בבעלותו של אחיו, "באשר יש לראותו כאילו ניתן לו על ידי אחיו בעל הרכב, סכום שווי השמוש ברכב, ששיעורו כשיעור הגמלה.".
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בראיות התובעת ולאחר ניתוח עדותה, ובהתאם לדין ולהלכה הפסוקה, נחה דעתי כי יש לדחות את התביעה.
צויין – "בשיחה עם המבוטחת + אמה נמצא כי על שם האמה שלושה רכבים הראשון מסוג קדילאק ברשות הבן השני מסוג קיה ברשות המבוטחת – מצהירה בפני שעושה בו שימוש קבוע הרכב השלישי הועבר לאימא לאחר שהיה רשום על שמה ביקשתי שתשלח הצהרה מפורטת לעניין השמוש + רשיונות הרכבים + ביטוחים של שני הרכבים לעת עתה אין החלטה. שווי הרכב קיה שולל זכאות."
התובעת התייחסה לכתוב וציינה כי שלושת כלי הרכב הם של אמה ושהיא לא נוהגת על רכב הקיה ומאידך גיסא, על רכב הניסאן היא נוהגת בו רק לצרכי אמה (עמ' 9).
...
" (ההדגשות אינן במקור – י.א.)
בעב"ל (ארצי) 1205/00 עסילה מוחמד נ' המוסד לביטוח לאומי (פורסם בנבו, 13.4.2003) נקבע כי בדין נדחתה תביעת המערער להבטחת הכנסה עקב שימוש ברכב אשר בבעלותו של אחיו, "באשר יש לראותו כאילו ניתן לו על ידי אחיו בעל הרכב, סכום שווי השימוש ברכב, ששיעורו כשיעור הגימלה.".
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בראיות התובעת ולאחר ניתוח עדותה, ובהתאם לדין ולהלכה הפסוקה, נחה דעתי כי יש לדחות את התביעה.
לסיכומו של דבר, יש לראות בתובעת כ"בעל רכב" בשני כלי הרכב כהגדרתו בסעיף 9א(א) לחוק הבטחת הכנסה.
נוכח האמור, דין התביעה להידחות.