מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דחיית דיונים בפלילים בעקבות החלפת עורך דין

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ציינתי: "לאחר שקילה... לאור הזהירות בה יש לנקוט בבחינת אפשרות הרשעת אדם בפלילים...", יש לזכותו מעבירה זו "בהיעדר מסוימות וקונקרטיות הנדרשות לשם הרשעה". לבקשת הצדדים, נדחה מועד שמיעת טיעוניהם לעונש ליום 14.3.2022.
לבקשת ההגנה, נוכח הצורך בהחלפת הייצוג והמתנה להחלמתה של עדת הגנה, נדחו מועדי דיונים שנקבעו.
...
כך עולה גם מהוראות סעיף 368ו(ד) לחוק, לפיהן, בהיעדר טעמים מיוחדים, יש להשית על המורשע בעבירה זו, עונש מאסר, שלא יהיה, בהעדר טעמים מיוחדים שיירשמו, כולו על-תנאי.
סוף דבר הנאשם יישא בעונשים הבאים: מאסר בפועל לתקופה של שישה חודשים, שירוצה בדרך של עבודות שירות, בהתאם לחוות-דעת הממונה על עבודות השירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו ת"פ 33727-01-18 מדינת ישראל נ' אדוט ואח' לפני כבוד השופט איתן קורנהאוזר המאשימה מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד אברהם ישי הנאשמות 1.שני אדוט - עניינה הסתיים 2.זואי שלי חזז ע"י ב"כ עו"ד רוי גבריאל 3.קארין עזרא - עניינה הסתיים 4.לימור רביבו - עניינה הסתיים 5.מירית דבורה - עניינה הסתיים 6.מרים מוראידי - עניינה הסתיים גזר דין – לגבי הנאשמת 2
בנוסף, איימה עליה בכך שאמרה לה כי יפגעו בה "אם תדבר מילה". אחת הנאשמות פתחה את דלת הדירה, אמרה לשכן שהן עורכות מסיבה והשכן עזב את המקום.
הדיון בעיניינה של נאשמת 2 נדחה מספר פעמים בשל החלפת ייצוג, העברת חומר בין הסנגוריות, העדרות הנאשמת מדיונים, בקשת באת כוחה לרכז מסמכים רפואיים, הגשת חוות דעת פסיכיאטרית ושמיעת עדות הגנה לענין העונש.
ראיות לעונש ב"כ המאשימה הגיש כראיות לעונש מסמכים רפואיים של המתלוננת, מספריים שנתפסו בדירה, את חולצתה של המתלוננת ומגבת עליהם כתמי דם, קווצת שיער של המתלוננת מהדירה וכן את רישומה הפלילי של נאשמת 2 הכולל הרשעה קודמת משנת 2020 בגין עבירת החזקת סם שלא לצריכה עצמית.
...
לנוכח כל האמור לעיל, אני קובע כי מתחם הענישה לגבי נאשמת 2 נע בין 15 חודשי מאסר ועד ל-30 חודשים, זאת לצד ענישה נלווית של מאסר מותנה ופיצוי למתלוננת.
מקובלת עלי במלואה הערכת שרות המבחן, על הנמקותיה, בדבר רמת הסיכון הגבוהה להישנות התנהגות אלימה אשר אף חומרתה צפויה להיות גבוהה.
לפיכך, החלטתי להטיל על הנאשמת 2 את העונשים הבאים: מאסר למשך 18 חודשים, בניכוי ימי מעצרה בין התאריכים 5.1.2018-9.1.2018.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בש"פ 5415/22 לפני: כבוד השופט י' כשר המבקשת: מדינת ישראל נ ג ד המשיב: **** קידר בקשה להארכת מעצר לפי סעיף 62 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשנ"ו-1996 תאריך הישיבה: כ"ה באב התשפ"ב (22.8.2022) בשם המבקשת: עו"ד מוחמד סראחנה בשם המשיב: עו"ד לירן זילברמן ][]החלטה
עוד מוסיפה המבקשת כי העיכוב בשמיעת ההליך העקרי רובץ ברובו לפתחו של המשיב, בשים לב לבקשות רבות שהוגשו עקב החלפת הייצוג.
אשר לקצב היתקדמות ההליך – כפי שתואר לעיל, הדיונים בתיק נדחו מעת לעת עקב בקשות שונות וחילופי ייצוג של המשיב, וניתן לציין כי קצב היתקדמות ההליך אינו משביע רצון, לשון המעטה.
...
משכך, ביישום אמות המידה האמורות על ענייננו, הגעתי לכלל מסקנה כי יש מקום להורות על הארכת מעצרו של המשיב.
סוף דבר: מעצרו של המשיב מוארך בזאת מיום 25.8.2022, ב-90 ימים או עד למתן החלטה אחרת במ"ת 60670-11-21 (ולא עד למתן פסק דין בתיק העיקרי, תפ"ח 60638-11-21, שכן החלטתי זו אינה החלטה למעצר עד תום ההליכים), לפי המוקדם.
למען הסר ספק, ככל שבית המשפט המחוזי יורה על מעצר עד תום ההליכים, יהיה על המדינה לפנות לבית משפט זה בבקשה נוספת להארכת מעצר בתום 90 ימי הארכה על פי החלטתי זו. ניתנה היום, ‏כ"ו באב התשפ"ב (‏23.8.2022).

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בש"פ 7254/22 לפני: כבוד השופטת ד' ברק-ארז המבקשת: מדינת ישראל נ ג ד המשיב: טימור דנילוב בקשה (שנייה) להארכת מעצר מעבר לתשעה חודשים לפי סעיף 62 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשנ"ו-1996 תאריך הישיבה: י"ג בחשון התשפ"ג (7.11.2022) בשם המבקשת: עו"ד ארז בן-ארויה בשם המשיב: עו"ד מירי פרידמן ][]החלטה
בהחלטתו שניתנה בתום הדיון דחה בית המשפט המחוזי את הבקשה לעיון חוזר וקבע כי בעיניינו של המשיב "קמה עילת מעצר מוצקה בדמות מסוכנות ברף הגבוה", לנוכח המעשים המתוארים בכתב האישום.
אשר להליך העקרי, בבקשה להארכת המעצר צוין כי בעקבות עיכובים שונים שחלו, בין היתר בשל החלפת ייצוג ובקשות דחיה לצורך עיון בחומרי חקירה, ביום 3.10.2022 ניתן מענה לאישום, במסגרתו כפר המשיב במיוחס לו. לעת הזו קבועים שלושה מועדי הוכחות לחודשים דצמבר 2022 וינואר 2023.
...
נסיבות אלו יחד עם עברו הפלילי של המשיב הכולל עבירות רכוש ואלימות בגינן הורשע וריצה עונשי מאסר, ובצירוף מאסר על תנאי שעמד נגדו בשעת ביצוע העבירה, מלמדות לשיטת המדינה כי המשיב לא הורתע מהליך פלילי קודם, וממילא אין מנוס מהמשך מעצרו מאחורי סורג ובריח.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים אני סבורה כי יש מקום להארכת המעצר המבוקשת.
סוף דבר: הבקשה מתקבלת במובן זה שאני מורה על הארכת מעצרו של המשיב החל מיום 15.11.2022 בתשעים ימים או עד למתן פסק דין בת"פ 40995-11-21 בבית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו, לפי המוקדם.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בפני בקשה להורות על ביטול פסק דין שניתן בהיעדר המבקש וזאת בהתאם לסמכותי לפי סעיף 130 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] התשמ"ב – 1982.
ראו דברי בית המשפט העליון ברע"פ 9142/01 סוראיה איטליא נ' מדינת ישראל (2.10.03) , פסקה 8: "יוצא שאם עלול להגרם למבקש עוות דין עקב נעילת שערו של בית-המשפט בפניו, בית-המשפט ייעתר לבקשתו לביטול פסק דין גם אם אי התייצבות נבעה מרשלנות גרידא. אולם, אם לא קיים חשש כאמור, נידרשת סיבה מוצדקת להעדרות, ואם אין בידי המבקש סיבה כאמור, ידחה בית-המשפט את בקשתו...". אין חובה לידון בבקשה זו במעמד שני הצדדים.
זאת ועוד, כאמור לעיל, מעיון בתיק בית המשפט, עולה כי ביום 31.5.22, יום לאחר שנעצר המבקש על ידי משטרת ישראל, נסרק לתיק יפוי כוח החתום על ידי המבקש לעורך דין אחר נוסף, ולפיכך אין חולק כי המבקש ידע כי התיק נדון בהיעדר , עם זאת, המבקש ו/או עורך הדין האחר הנוסף לא הגישו כל בקשה לתיק.
ביום 20.6.23 הגיש ב"כ המבקש דנן בקשה להחלפת ייצוג, זאת מבלי שב"כ המבקש דנן כלל עיין בתיק בית המשפט ובכך שמדובר בתיק בו המבקש נדון בהיעדרו.
...
ראו בעניין זה ע"פ(באר שבע) 4252/07 נאוה משיח נ' מדינת ישראל (5.11.07): " לא אחת נאמר על ידי בתי המשפט כי ערכאות השיפוט אינן יכולות לאמץ מתכונת הנותנת גושפנקא עקיפה לחוסר האכפתיות של הציבור. [ראה דברי כב' הש' שמגר בבר"ע 418/85 פרץ רוקשטיין נ. מ"י פד"י ל"ט(3) 279.] על הציבור לדעת כי פתיחת בית המשפט עומדת בפניו כזכות מהותית, אולם זכות זו כפופה לפרוצדורה וזמנים בהם חייב הציבור לעמוד. עמידה בלוחות זמנים יש בה כדי לקדם את הסדר הציבורי, יעילות עבודתו של בית המשפט לרבות עשיית הצדק כלפי כלל הציבור. אי עמידה בזמנים, ולאחריה ביטול של פסקי דין של מתדיינים שלא התייצבו במועד אליו הוזמנו, תביא לסחבת ועומסים מיותרים בניהול התיקים, באופן המכביד לא רק על בתי המשפט כי אם גם על כלל הציבור הממתין ליומו בבית המשפט". לאור האמור, משלא שוכנעתי כי היתה סיבה מוצדקת לאי התייצבות המבקש, משלא לא שוכנעתי כי יגרם לנאשם עיוות דין במידה ולא ינתן לו יומו, משמצאתי כי בנסיבות העניין גובר האינטרס הציבורי המחייב את סופיות הדיון על פני נסיבותיו האישיות של המבקש ולכן לא מצאתי הצדקה להעתר לבקשה.
הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו