מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דחיית בקשת רשות להתגונן בהיעדר טענת הגנה ראויה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הטענה נטענה על דרך הסתם שלא לומר "כהגנת בדים". בודאי שאין בטענה סתמית, אשר גם לא ניתן היה לתת בה אמון, כדי להוות טענה ראויה במסגרת בקשת רשות להגן.
ברם, בעת שהוכח כי החל מאפריל 2020 ועד היום התקבלו דמי שכירות, אף בשיעור גבוה מזה שהיה נקוב בהסכם, בהיעדר טענת הגנה כלשהי, הרי שאני דוחה את בקשת הרשות להגן בגין רכיב זה וממועד זה ומקבלת את התביעה לתשלום סך של 25,179.57 אירו בגין החודשים אפריל עד דצמבר 2020, וכן ממועד הגשת התביעה ועד היום, ינואר עד יוני 2021 (כולל) במסגרת ראש הנזק בגין ההפרה הצפויה שהתממשה.
...
עוד, יתכן שלאחר החלטתי תשכיל המבקשת לשאת בתשלומים, תעשה התחשבנות מתאימה ואף תפעל להמצאת הנדרש בהתאם לסעיף 3.1.20 להסכם ותהא זכאית לקבלת התשלום בהתאם לפעימה השלישית, אשר יקנה לה את הזכות לקזז מדמי השכירות את התשלום כאמור לעיל.
בנסיבות אלו, הרשות להגן נדחית והתביעה מתקבלת גם באשר לרכיב זה. לסיכום, הבקשה למחיקת כותרת נדחית.
הבקשה לרשות להתגונן מתקבלת באופן חלקי, רק באשר לתקופה אשר בהתאם לנטען לא התקבלו בה דמי שכירות וכן בגין התביעה לאור הפרה צפויה בגין התשלומים החל מחודש יולי 2021 ועד לתום תקופת ההסכם אוקטובר 2025.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בדיון עמדה ב"כ המשיב על כך שדין בקשת הרשות להיתגונן להדחות בהיעדר טענת הגנה של ממש ונתנה הסכמתה לדחיית הדיון למועד נוסף בכפוף להמצאת אישור רפואי כדין מטעם משרד הבריאות על כך שב"כ המבקשת אכן מצוי בבידוד.
דומה כי המבקשת ניסתה את מזלה בהעלאת טענות סרק ללא שיש בפיה טענות הגנה הראויות להתברר וזאת על מנת להיתחמק מתשלום סכום ערבותה בדין.
...
מסקנה זו ניתן להסיק מפסק-הדין ע"א 263/65 שרייטר נ' "חלץ" בע"מ [1], בעמ' 182:ב "השאלה הבאה היא, אם אמנם צדק הרשם בדחותו את הבקשה מחמת איהופעת המערער בשעה הקבועה. מראות הנסיבות, כי נתבע, שביקש רשות להתגונן ותמך את בקשתו בתצהיר, אינו נענה להזמנה לבוא ולהיחקר מתוך רצון להתחמק מן החקירה או מתוך כוונה להשהות את הדיון או מתוך זלזול סתם בסדרי בית-המשפט, ביחוד כשהמדובר הוא בתביעה בסדר-דין-מקוצר, כי אז ללא ספק יצדק בית-המשפט אם יסרב לדחות את שמיעת הבקשה ויראה את התצהיר כלא היה". ראה בנדון ע"א 375/65 מני נ' נחושתן סיטונאים ותעשינים בע"מ [2], בעמ' 364מול האות א':ו - "בית-המשפט המחוזי דחה את הבקשה למתן רשות להתגונן. טעמו העיקרי לכך הוא בהוראת תקנה 473(ב) הקובעת כי אם המצהיר לא התייצב בהתאם להודעה, לא ישמש תצהירו ראיה אלא ברשות מיוחדת מאת ביתהמשפט, ומכיוון שרשות כזאת לא ניתנה הוא חייב את הנתבעת בתשלום סכום התביעה...
לאור כל האמור לעיל דין בקשת הרשות להתגונן שהגישה המבקשת להידחות וכך אני מורה.
בנסיבות העניין לאור התנהלותה של המבקשת בהגישה בקשות סרק ואי התייצבותה לדיונים, אני מורה על חיובה בהוצאות המשיב בסך של 7,000 ₪, אשר יתוספו לחוב פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

לגופו של עניין טוען המשיב להעדר טענות הגנה ראויות משום שהמבקשת מודה שחתמה על שטר החוב וכן על הסכם המכר, בו מאשרת כי קיבלה את המוצרים נשוא המכר, ואף שילמה מספר שוברי תשלום.
נטייתו זו נובעת, בין השאר, ממעמדה של הזכות להיתגונן: "זכות זו, ביסודה, שקולה כזכות דיונית בעלת מימד חוקתי, בדומה, וכפועל נגזר, מזכות הפנייה לערכאות של התובע, אשר הוכרה במשפטנו כבעלת אופי חוקתי"; לכן נקבע כי "בשל מעמדה הרם של הזכות הדיונית להיתגונן, יש צורך במידת וודאות גבוהה בדבר חוסר רצינותן והיעדר ממשותן של טענות ההגנה, כדי להצדיק דחיית בקשה לרשות להיתגונן". המבקשת שללה את הטענה כי שוברי התשלום שולמו על ידה וכי קיבלה בפועל דבר מה מהמשיב, ומדובר איפוא בטענות עובדתיות המחייבות בירור במעמד שני הצדדים.
...
לאחר ששקלתי בטענות הצדדים ושמעתי חקירת המבקשת וסיכומי הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לתת למבקשת רשות להתגונן ולהאריך המועד להגשת ההתנגדות, משום הספק בנוגע לקבלת האזהרה לידיה ובנוגע לידיעתה על תיק ההוצאה לפועל.
אפנה גם לאמור בע"א 517/87 ליאון פטלז'אן ואח' נ' בנק איגוד לישראל (ניתן ביום 25.11.93, פורסם במאגרים): "אין צורך להגיע למסקנה שלנתבע סיכוי טוב בהגנתו; מספיקה המסקנה, שאם תתקבל גרסת הנתבע כמהימנה – אזי יש לו סיכוי כלשהו להצלחה. לטובת התובע ניתן לפסוק רק, כאשר אין ספק בכך, שאין לנתבע הגנה כלשהי, ולא התעורר כל נקודה הגיונית, שאפשר לטעון לטובת הנתבע." בשלב זה, לא רשאי בית המשפט לקבוע עובדות, או לברר את המצב הקיים לאשורו, וככל שמבקש הרשות מאשר בחקירתו טענותיו בתצהיר, יש ליתן לו הרשות.
השילוב אפוא של הספק באם אכן קיבלה המבקשת את האזהרה לידיה, נוכח הקושי הטמון במסירה בדרך של הדבקה (שכן כפי שנפסק זה מכבר לא ניתן לשלול את האפשרות כי לאחר ביצוע ההדבקה עבר עובר אורח כלשהו ונטל את המסמכים המודבקים מהמקום, או שגרמו לכך פגעי מזג האוויר), ושל טענות המבקשת, ובכלל זאת הטענה כי מסמך הסכם המכירה כולל לכאורה כיתוב שהוסף ושלא נחתם על ידה לאישורו, כמו גם ההכרח בבירור עובדתי נוכח מסמכים מטעמו של המשיב שהוצגו, מוביל לכלל מסקנה כי במקרה זה ועל אף משך הזמן שחלף, יש מקום למתן הרשות להתגונן.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לעומתו, טוענת המשיבה בהודעה שהוגשה מטעמה כי יש לדחות את ההיתנגדות מאחר והמבקש לא הביא בדל של ראיה לפיה הוא אינו חייב את הסכום הנתבע למשיבה ולא היתייחס עניינית לדרישה הכספית אשר בגינה ניפתח תיק ההוצל"פ, וככל שהמבקש לא ניכנס לפרטי העניין עליו מבוססת הגנתו אין ליתן לו רשות להגן וזאת בהתאם לשורה ארוכה של פסקי דין.
אדרבא, כדי שתהיה משמעות להליך של בקשת רשות להיתגונן, וכדי שלא ייעשה הליך זה לחוכא ואיטלולא, נקבעו התנאים הנדרשים מן המבקש, שאם לא יעמוד בהם לא תנתן לו רשות להיתגונן.
כן ראה פסק דינו של ביהמ"ש המחוזי בע"א (ת"א) 2277/04 קלאסיק אייר הובלה אוירית בע"מ נ' בנק לאומי לישראל בע"מ [פורסם בנבו]: "...עם זאת, מבקש רשות להיתגונן חייב לאמת את הגנתו בתצהיר, כמשקל נגד לראיה שבכתב התומכת את התביעה נגדו. בתצהירו, חייב הנתבע להכנס לפרטי העובדות, ואין די בטענה סתמית שאינה יכולה להוות טענת הגנה הראויה לברור (שם, בעמ' 408)." בעניינינו, טענת המבקש כאמור הנה כי השיק נשוא ההיתנגדות נימסר למשיבה במסגרת ההסכם אשר נחתם בין הצדדים ביום 16.01.2022 המהוה תוספת להסכם השכירות (להלן: "ההסכם"), כאשר השיק שמסר המבקש לנאמן נימסר כשיק בטחון בלבד להבטחת פינוי הדירה.
ניתנה היום, י"ט סיוון תשפ"ג, 08 יוני 2023, בהיעדר הצדדים.
...
אשר על כן אני קובעת כי ההתנגדות מתקבלת ללא תנאי ותצהיר המבקש ישמש ככתב הגנה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

בשים לב לכך שלא הוגשה בקשת רשות להיתגונן וזהו המסמך הראשון שהוגש בתיק (עת טרם ניתנה הרשות להיתגונן והמבקשים טרם ניכנסו בשערי בית המשפט, הלכה למעשה, ולכן מקום בו לא היו מעלים זאת במסגרת אותו תצהיר שהוגש כתמיכה לבקשה לביטול פסק דין, הרי שעולה שאלה האם מקום בו העלו זאת במסגרת סיכומים לבקשת רשות להיתגונן ולא סיכומים לתיק כולו יכול ויש להרחיב זאת תחת היזדמנות ראשונה משעדיין "לא הוגש" כתב הגנה אולם נוכח האמור במסמך מתייתרת ההכרעה בעיניין) – ולכן בשים לב לשנים הנטענות, על פניהן, ואופי הטענה המהוה טענת הגנה, הרי שזו ראויה להתברר.
כאמור, מן הפן המשפטי איני סבורה כי מדובר בטענה שלא נטענה בהזדמנות הראשונה בשים לב לכך שטרם נכנסנו בשערי בית המשפט – דבר המתיישב עם הפסיקה גם בהיבט זה של היזדמנות ראשונה, ובכל מקרה אל לה לתובעת להיתפס לקוצו של יוד האם מדובר במסמך ראשון או שני וגם הנטייה היא שלא לסלק על הסף מקום בו ניתן להגיש תצהיר משלים או לבקש תיקון תצהיר (היה ולא נטען במסגרת התצהיר אולם ראו כאמור תצהיר לבקשה לביטול פסק הדין שניתן בהיעדר הגנה שקודם לתצהיר לבקשת הרשות להיתגונן ומשכך כן ניתן לראות זאת גם כמענה להזדמנות הראשונה וגם כתצהיר משלים ולא חלופי משברי אם היו סתירות בין התצהירים התובעת הייתה מעלה זאת לאלתר) – בשים לב לשלב הדיוני בו אנו מצויים.
מורכבות התובענה בפיסקה 11 דלעיל שנגע בסוגיית אינני מחזיק הביע בית המשפט את עמדתו בנוגע לטענת התובעת, הלכה למעשה, להגנת בדים וכי יש לדחות את בקשת הרשות להיתגונן ולשפעל הליכים באופן שלא ראה זאת עין בעין עם עמדת הרשות.
...
העולה מהמקובץ כי יש ליתן רשות להתגונן לנתבעים.
עם זאת, בכל הנוגע לשנים שבין 2013-2016 עת התביעה הוגשה בשנת 2018 אני סבורה כי יש להורות על הפקדה ולשם כך תציג המשיבה את החוב על הקרן שבו (משלא בוצעה כאמור המצאה כדין של התביעה) על מנת שבית המשפט יוכל לקבוע את ההפקדה ויכול כי יהיה בדבר גם נקודת פתיחה לסיום ההליך בדרך של פשרה לרבות לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט נוכח שנת פתיחת התיק.
המזכירות תואיל להמציא החלטתי זו לב"כ הצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו